טורניר מיוחד התקיים במהלך היום (שבת) באבן יהודה, באמצעות ארגון "מונדיאליטו ישראל", שקיבץ שמונה קבוצות כדורגל משנתון 2009 (נערים ג'), במטרה לזעוק למען החזרת החטופים הביתה ולהנצחת הנרצחים במתקפת הטרור בשביעי לאוקטובר. גם ילדי עוטף עזה, הוזמנו ליום המיוחד.
עוד לפני תחילת הטורניר, נערך טקס מיוחד, בו לקחו חלק מספר משפחות שאיבדו את יקיריהם ויקירותיהם במתקפת הטרור וכמו כן משפחות של חטופים/ות. בטקס נשא דברים מארגן הטורניר, יאיר מזור וכמו כן, שרון גרציאני, אמו של מאור ז"ל, שנרצח במסיבה בנובה: "מאור היה ילד מאושר שבא רק לרקוד ולשמוח. חלק מהעובדה שאגרתי כוחות והגעתי יום, זה כדי שאולי הוא יראה אותי מלמעלה שאני ממשיכה את מה שהוא רצה: להיות מאושר ושמח. לעשות משהו ולהמשיך את החיים כי הם חזקים מאיתנו.
"צריך להעלות את המודעות לחטופים, שיהיו אופטימיים. שהחטופים ישתחררו כמה שיותר ולמען אותם אלו שנרצחו ואין לנו אותם יותר אצלנו. לפחות שיהיה לנו קצה אור במנהרה, משהו משמח, לתת כוח למשפחות החטופים ולחבק אותם. חברו הטוב ביותר של הבן שלי, יונתן סמרנו, היה איתו ברכב והוא מוגדר כחטוף. אני רוצה מאוד לראות אותו שוב מחייך ושיספר לי על מה עבר על מאור ברגעיו האחרונים. זו הטיפה שאנחנו מבקשים, לא מעבר. הכוח הזה".
שמונה קבוצות לקחו חלק בטורניר: מכבי חיפה, מכבי ת"א, מכבי נתניה, מכבי פ"ת, הפועל ת"א, בית"ר ירושלים, בני יהודה ונבחרת בית הספר האמריקאי באבן יהודה. ארבעת הראשונות הן אלו שהעפילו לחצי הגמר, כאשר בסיום דרמה בחצי הגמר בין היהלומים למלאבסים, האחרונה ניצחה בפנדלים בעוד בחצי הגמר השני, הירוקים גברו על הצהובים.
בגמר, ניצחה מכבי חיפה 0:2 את מכבי פ"ת וזכתה בטורניר, כאשר את הגמר, שפט השופט הבכיר עידן לייבה, כשגם יואב מזרחי, שופט ליגת העל נוסף, לקח חלק בטורניר ובכלל: זכה לשיתוף פעולה מיוחד מאיגוד השופטים. "בתקופה כזאת מורכבת, אנחנו נותנים יד ומתייצבים בכל מקום שדרוש ושקורא לנו", התייחס לייבה. "קמה פה התארגנות מדהימה של טורניר שרוצה לזעוק להשבת החטופים. שמענו והתארגנו מהר ויש נוכחות של 17 שופטים מהאיגוד שמשתתפים ולוקחים חלק ביום הזה.
"אנחנו עוברים תקופה מאוד מורכבת כמדינה דווקא בימים כאלו, רואים כמה הלב של האזרחים גדול. זה פשוט חשוב מאוד שגם דרך הספורט נראה שאנחנו יכולים לנצח. שנראה שאנחנו מדינה מאוחדת ומלוכדת, שכל אחד בשביל השני. אנחנו צריכים לזכור שברגע שנהיה מחוברים, אף אחד לא יוכל עלינו. דרך הספורט, יש לנו אחלה של פלטפורמה להראות את זה". על חזרת הליגה: "על הדרך, אנחנו גם מתכוננים לקראת החזרה שתגיע וזו הזדמנות מצוינת גם בשבילנו טיפה לרוץ במגרש, להוריד חלודה ולצבור כושר משחק.
יאיר מזור, שבימים כתיקונם הוא גם אחד ממארגני מחנות האימונים היותר מוכרים של קבוצות הכדורגל המקצועניות בישראל: "זה יום שלא ידענו איך להכיל אותו ולהתחיל לחשב אותו, איך באים עם רעיון של כדורגל לטרגדיה כה גדולה. אין אחד שלא הכיר מישהו שנחטף או שנרצח וגם לנו יש חברים ואנחנו לוקחים חלק בהלוויות.
"היה לנו מאוד חשוב לחשוב על רעיון שישלב גם את עולם הכדורגל שאנחנו איתו ביומיום, להביא את עולם מחלקות הנוער שיצעק את צעקת החטופים לחזרתם הביתה, לזכר הנרצחים. הגענו לעשות קצת שמח לילדים בעוטף עזה, שהוזמנו היום. היה מאוד חשוב לשלב את הכול ביחד. מאוד כואב לי שאני רואה את הילדים נשארים בבית ורק עכשיו התחילו להחזיר אותם לאימונים. החיים יותר חזקים בסוף ולנו היה חשוב להתחיל איזשהו תהליך של טורניר תחרותי בשילוב עם המודעות לנושא החטופים".
גם המנהל המקצועי של מחלקת הנוער במכבי נתניה, סשה פלדמן, איבד את דודו: "אח של אמא שלי יצא באותה שבת ארורה לדוג בחוף זיקים ואחרי 12 ימים זוהתה גופתו וגילינו שהוא נרצח. זה מצב לא פשוט, אבל כמו כל עם ישראל, אין מישהו שלא מכיר מישהו. אנחנו צריכים להתמודד ולהמשיך קדימה. אני חושב שזו יוזמה מבורכת של מארגני הטורניר. אני רואה בזה חשיבות מאוד גדולה: לתווך לילדים האלה את כל נושא החטופים. הם שבעים מחדשות ומכל מה שהם רואים ברשת ובטלוויזיה. אני חושב שזו דרך מצוינת דווקא לתווך לדור הצעיר את כל הנושא".
מנכ”ל מכבי פ"ת, אופיר לוזון, סיכם: חזרנו לפעילות בנסיבות פחות טובות, אבל הטורניר הזה בעצם מזכיר לכולנו כמה חסר לנו הכדורגל. אנחנו רואים פה כ"כ הרבה ילדים והורים, אנשים שרק צמאים לחזור לפעילות כלשהי. המטרה הייתה ונשארה לבוא ולשחק לזכרם של הנופלים ולצעוק את צעקתם של משפחות החטופים. חובתו של כל אזרח ישראלי היא לתת את תרומתו בצורה שלו. יש לנו את מדינת ישראל וכל ילד שנמצא בגבולות האויב הוא חסר וכואב לנו. כמחנכי הדורות הבאים, חשוב לנו להעביר את המסרים האלה כמו שצריך".