יום שלישי, 13.01.2026 שעה 14:57
ליגת העל Winner 25-26
4216-4318הפועל ב"ש1
4219-4118בית"ר ירושלים2
3619-3718מכבי ת"א3
2916-3318מכבי חיפה4
2923-3318הפועל ת"א5
2628-3318הפועל פ"ת6
2439-3018מכבי נתניה7
2325-2118בני סכנין8
2138-2318עירוני טבריה9
1931-2518הפועל חיפה10
1839-2418מ.ס אשדוד11
1631-2418עירוני ק"ש12
1229-1618הפועל ירושלים13
745-1518מכבי בני ריינה14

אלפי ספורטאים לא יכולים להתאמן בגלל הביטוח

בלגן בספורט הישראלי: כפי שפורסם ב-ONE, פגה הפוליסה שמבטחת ספורטאים לפי חוק, כך שמרכזי מכבי והפועל הודיעו לקבוצות כי עליהן להפסיק את האימונים

|
פגיעה בספורטאים (חגי מיכאלי)
פגיעה בספורטאים (חגי מיכאלי)

בלגן בספורט הישראלי. בזמן שהמדינה מנסה להחזיר את הפעילות, היום (רביעי) נעצרו האימונים בקבוצות שונות ברחבי הארץ בעקבות משבר הביטוחים. כפי שפורסם ב-ONE, החל מהלילה הסתיימה הפוליסה שמבטחת ספורטאים על פי חוק הספורט, כך שמרכזי הספורט של מכבי והפועל הודיעו לקבוצות כי עליהן להפסיק את האימונים והמשחקים.

מרכז הפועל הודיע לקבוצות: “עד שעות הערב המאוחרות לא הגענו לסיכום בנושא הארכת תוקף פוליסות ביטוח תאונות אישיות על פי חוק הספורט, אחריות מקצועית וצד ג’. בהתאם לכך, עליכן להימנע מקיום כל פעילות ספורטיבית כל עוד לא נודיעכן אחרת. מרכז הפועל, יחד עם מרכז מכבי ומשרד הספורט, ומעורבות אישית של שר הספורט מיקי זוהר, עושים כל מאמץ לסיים סאגה זו”.

גם מרכז מכבי הוציא הנחיה דומה. במכבי שלחו אמש מכתב לקבוצות וציינו: “לצערנו, חרף פניות רבות לגורמי ביטוח בארץ ובחו”ל ופניית מכבי ישראל מבעוד מועד למשרד התרבות והספורט למצוא פתרון מעשי או חקיקתי לכשל השוק בתחום הביטוח, טרם נמצא גורם מבטח לאגודות הספורט במערך הביטוחים הנדרש ובכלל זה בביטוח החובה שעל פי הוראות חוק הספורט”.

עוד כתבו במרכז מכבי: “עד השעות האחרונות המשכנו ועמלנו מול חברות ביטוח רבות ללא היענות חיובית מצדם לבטח את אגודות הספורט. לפיכך, וכאמור בהודעתנו בנדון מתאריך 30 באוגוסט, הלילה בחצות מסתיים תוקפו וכיסויו הביטוחי של אגודות הספורט של ביטוח התאונות האישיות בהתאם לחוק הספורט וביטוחי החבויות השונים של אגודות מכבי בחברת הביטוח, איילון. יובהר כי המשך קיום פעילותכם ללא הכיסוי הביטוחי הנדרש הינו בניגוד להוראות חוק הספורט וכן הנכם עלולים להיות חשופים לנזק עצמי או לחובות כלפי צד שלישי. אנו נמשיך בימים הקרובים להפוך כל אבן בניסיון למצוא את הפיתרון הביטוחי לאגודות”.

יהיה פתרון? מיקי זוהר (חגי מיכאלי)יהיה פתרון? מיקי זוהר (חגי מיכאלי)

כזכור, השבוע שר התרבות והספורט, מיקי זוהר, ציין כי פנה לחברת הביטוח הממשלתית, ענבל, בניסיון לייצר פוליסה חדשה, אך עד שזה יקרה, לעת עתה הציע להסכים לפוליסה הזמנית של איילון שדורשת העלאה של 50% בתשלום עליה.

בימים האחרונים נערך משא ומתן מול חברת הביטוח, איילון, בנוגע לפוליסה לספורטאים שתוקפה פג. אומנם החברה הסכימה להוריד מעט את העלאת התשלום על הפוליסה מ-50% ל-35% לתקופה קצרה עד שיושג פתרון קבוע, אבל היא הוסיפה סעיף של השתתפות עצמית של כ-30 אלף שקלים לכל מי שמעוניין לתבוע. בכירים בספורט הישראלי טענו: “ספורטאים לא יגישו תביעה אם סך הפיצוי שלהם יעמוד על עשרות אלפי שקלים בלבד, זה לא ישתלם להם. אי אפשר להגיע להסכמות”.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
/* LAST / NEXT ROUNDs */