מערכת ONE
|
ההחלטה של ההתאחדות האנגלית לא להאיר את הקשת של וומבלי בצבעי דגל ישראל במשחק הידידות של נבחרת שלושת האריות הערב (שישי) נגד אוסטרליה עוררה סערה. כזכור, ההתאחדות האנגלית החליטה לא להאיר את הקשת של האצטדיון הלאומי, לעלות עם סרטים שחורים ולקיים דקת דומיה לצדם של הקורבנות מ”שני הצדדים” – מה שעורר ביקורות קשות כלפי הכניעה של ה-FA והחשש שלהם מדעת הקהל.
ב’דיילי מייל’ ביקרו: “בהצהרה, ההתאחדות האנגלית הדגישה את רצונה לכבד את ‘הקורבנות התמימים’ של האלימות, אך לא השתמשה במילה ‘טרור’. מי שדווקא הצדיק את ההחלטה של ההתאחדות האנגלית היה מאמן הנבחרת גארת’ סאות'גייט, שאמר: "במהלך חיי המזרח התיכון היה המצב המורכב והקשה ביותר להבנה מלאה. אז קשה לעשות צדק עם הנושא ב-10 דקות למען האמת. ה-FA ניסו לעשות את הדבר הנכון".
עם זאת, אי השימוש של ה-FA להשתמש במילה טרור זכה לביקורת חריפה מצד כמה בכירים בכדורגל. "ההצהרה של ה-FA מבישה", אמר אחד בכיר באחד המועדונים ל’דיילי מייל’ – שם טענו: “מחזיקי העניין והמועדונים העיקריים של הכדורגל נואשים להימנע מלהיות מואשמים בלקיחת צד בסכסוך, מה שהוביל להצהרה של ה-FA שניסתה להדגיש את הערכים האוניברסליים של האנושות”. גם יועץ האנטישמיות של ממשלת בריטניה יצא בתוקף נגד הודעת ההתאחדות לכדורגל ואמר: “ההחלטה מראה שיהודים לא נחשבים, זה כישלון מנהיגות”.
כזכור, תגובת ההתאחדות מנוגדת לזו של ממשלת בריטניה, שבנייניה מוארים בצבעי דגל ישראל מאז סוף השבוע שעבר, כאשר פוליטיקאים של שלושת המפלגות המרכזיות מבהירים כי התקפות חמאס הן פעולות טרור.
בינתיים, שחקני הקריקט של אנגליה מתלבטים אם לקיים דקת דומייה לקורבנות בישראל לקראת המשחק הבא שלהם במונדיאל מול אפגניסטן בדלהי ביום ראשון. ממשלת אנגליה פנתה ל-ECB והתייעצו האם יהיה להם נוח עם זה. סגן הקפטן בנבחרת האנגלית, מועין עלי, שהפגין את תמיכתו בפלסטין ברשתות החברתיות ביום רביעי, נחשב כאחד השחקנים שירגישו לא בנוח עם מהלך כזה – אם כי הוא יהיה פתוח לרגע של שתיקה בתמיכה ב”קורבנות שני הצדדים של הסכסוך”.