אסי ממן
|
הוועד האולימפי, משרד התרבות והספורט, מכון וינגייט, היחידה לספורט הישגי, המרכזים והאיגודים האולימפיים קיימו בימים האחרונים ישיבות התייעצות עם כל הגורמים השותפים לניהול הספורט בישראל על מנת להבטיח את קיום האימונים לספורטאים האולימפיים המתכוננים למשחקים האולימפיים בפאריס בקיץ הקרוב.
הספורטאים האולימפיים שנמצאים כמו כל אזרחי ישראל בהלם מוחלט מהמצב, התבקשו לחזור לאימונים במסגרת נבחרות ישראל. בתיאום כל הגורמים, מכון וינגייט פתח את שעריו עבור כל הספורטאים שמעוניינים בכך, תוך וידוא גישה מהירה לאזורי ביטחון. החל מאתמול (ראשון) נציגי היחידה לספורט הישגי והוועד האולימפי ביקרו בכל מרכזי האימון ושוחחו עם הספורטאים והמאמנים בניסיון לעודד אותם.
יו”ר הוועד האולימפי, יעל ארד, שלחה מכתב עידוד לספורטאי הסגלים האולימפיים, בו לצד התמיכה שהביעה, היא שיתפה אותם בתמיכה הרבה לה הספורט הישראלי זוכה מבכירי הוועד האולימפי הבינלאומי ובראשם הנשיא תומאס באך, והפצירה בהם לא להסס לשתף את הצוותים המקצועיים ובראשם את המערך המנטלי בחששות וקשיים שהם ומשפחתם חווים בעקבות המצב על מנת לקבל סיוע בעת הצורך.
משיחות איתם, כל הספורטאים והספורטאיות הביעו רצון להתנדב ולבקר פצועים או משפחות כדי לשמח אותם. בשעות אלה הוועד האולימפי, בהובלת ראש מערך החינוך ירדן הר לב יחד עם יו”ר ועדת הספורטאים יעקב טומרקין, נערך לגיוס תרומות הן לחיילים בחזית והן למשפחות שניצלו מהתופת מהדרום. ברשתות החברתיות ניתן לראות התגייסות גורפת של הספורטאים האולימפיים וראשי הוועד האולימפי להסברה של מדינת ישראל.
כידוע, בשלב הזה המשלחות הרשמיות יימנעו מנסיעות לתחרויות בינלאומיות ובימים הקרובים יערכו הערכות מצב מסודרות. ראשי האיגודים הציפו את הבעיות, בין היתר לגבי החזרה של אלוף העולם הטרי ארטיום דולגופיאט שרצה לחזור מאליפות העולם בהתעמלות מכשירים אך לא הצליח להשיג טיסה מאנטוורפן לתל אביב, כפי שפורסם ב-ONE, והנושא טופל.