ארלינג הולאנד בבצורת. טוב, בערך. בסטנדרטים שלו זו בצורת, אז אפשר להתבדח. כוכב מנצ'סטר סיטי לא כבש בשבת, וזה לא בסדר כי הוא רגיל להבקיע בכל משחק. זה עוד פחות בסדר כי אלופת אנגליה הפסידה 2:1 לוולבס ואיבדה נקודות ליגה ראשונות העונה. הנורבגי אפילו בקושי הגיע להזדמנויות, לא ממש נגע בכדור – והיה זה יום מתסכל מאוד מבחינתו ברמה האישית והקבוצתית.
ארלינג הולאנד בבצורת. והפעם ברצינות, כי במונחים של ליגת האלופות זו כבר לא הלצה. הבחור לא מצא את הרשת בארבעה משחקים רצופים במסגרת האירופית, וזה פוגע לו מאוד במאזן. בזלצבורג היו לו שמונה שערים בשישה משחקים בצ'מפיונס ליג. בדורטמונד הוא כבש 15 פעמים ב-13 הופעות.
במנצ'סטר סיטי זה התחיל עם 12 שערים בשמונת המשחקים הראשונים וממוצע של יותר משער למשחק היה מובן מאליו. לא עוד. הנורבגי לא פגע בשני המפגשים מול ריאל מדריד בחצי הגמר, לא הבקיע גם בגמר מול אינטר ובמחזור הראשון בשלב הבתים הנוכחי לא הצליח להכניע את עומרי גלזר. הנורבגי אמנם בישל את שער השוויון לחוליאן אלברס והטרבליסטית חזרה מפיגור כדי לנצח את הכוכב האדום בלגרד 1:3, אבל מה עם השערים? העסק ירד ל-12 כיבושים ב-12 משחקים. הממוצע צולל.
אין ספק – המגמה חייבת להשתנות כאן ועכשיו, ולכן הולאנד ישמח מאוד לבקר ביום רביעי באצטדיונה של ר.ב לייפציג. זו היריבה האהובה ביותר שלו, ובפער ניכר. הנורבגי נהנה להבקיע נגד כולם, אבל יש משהו בשוורים האדומים שמוציא ממנו את המיטב והסטטיסטיקה חד משמעית. 11 שערים בשישה מפגשים מול רד בול, אשר הובקעו למעשה בארבעה מהם בלבד.
זה התחיל בצמד ב-0:2 במדי דורטמונד ביוני 2020, המשיך עם צמד ב-1:3 בינואר 2021, ואז בא צמד נוסף בגמר הגביע בו פירקה בורוסיה את לייפציג 1:4 באצטדיון האולימפי בברלין על אף שנחשבה על הנייר כסוג של אנדרדוג. לבסוף, במשחק הגומלין בשמינית גמר ליגת האלופות בעונה שעברה, נכנס הולאנד לספרי ההיסטוריה עם חמישייה. אף שער לא היה יפה, אבל המופע הזה הדגיש את היכולות הפנומליות של הנורבגי – היכולת להיות במקום הנכון ולנצל את ההזדמנויות שנופלות לרגליו ולראשו.
הוא הפך לכוכב על בעיקר בזכות קילר אינסטינקט מופלא, ולייפציג הרגישה זאת על בשרה יותר מכולן. הולאנד אף היה מאוכזב כאשר פפ גווארדיולה בחר להחליף אותו בדקה ה-63, ולעולם לא נדע כמה כדורים היה מספיק לשים ברשתו של יאניס בלאסוויך לו היה נשאר על הדשא עד לשריקת הסיום.
אז נכון, לא הכל ורוד, והייתה גם תבוסה ביתית 4:1 ללייפציג באחד המשחקים האחרונים של הולאנד במדי דורטמונד, אבל באופן כללי זו יריבה שגורמת לו להיכנס לרוח קרב במטרה לרמוס כמה שיותר. וזה מסקרן, כי הולאנד היה מועמד להצטרף ללייפציג כאשר שיחק בזלצבורג ב-2019. זה היה אמור להיות המהלך הטבעי ביותר בתוך הקונצרן של רד בול, ובשלהי השנה המדוברת נסע הנורבגי להתרשמות בגרמניה. אנשי לייפציג קיבלו אותו בזרועות פתוחות והסבירו לו עד כמה המעבר לבונדסליגה ישרת את מטרותיו.
הולאנד בדיוק הפך אז ללהיט בזכות רצף השערים בליגת האלופות במדי אלופת אוסטריה, ונפוצו הדיווחים כי הוא מעוניין לעזוב אותה באופן מיידי. מנצ'סטר יונייטד, אותה אימן אולה גונאר סולשיאר, נחשבה לפייבוריטית במרוץ – הרי חלוץ העבר טיפח את הכוכב הצעיר במולדה וייעד אותו מראש לאולד טראפורד. המכשול המרכזי היה עלול להיות תג המחיר הגבוה, עליו היו פרסומים מגוונים בתקשורת.
בפועל, התברר בדיעבד כי הולאנד וסוכנו מינו ראיולה דאגו להכניס בחוזה עם זלצבורג סעיף שחרור של 20 מיליון אירו שהיה תקף לגבי כל הרוכשות הפוטנציאליות. ובכל זאת, סולשיאר לא התאחד איתו, כי אנשי לייפציג באמת עשו עבודה נפלאה בלשכנע אותו להגיע לגרמניה. הם רק לא זכו להחתימו בעצמם.
כיצד זה ייתכן, אם זלצבורג ולייפציג נחשבות מעשית לאותו עסק? ובכן, דווקא חוסר היכולת להעביר את הולאנד מקבוצה לקבוצה בתוך הקונצרן מוכיח שהסיפור מורכב הרבה יותר. גם עבור רד בול, יש רצוי ויש מצוי. אוליבר מינצלאף, שכיהן אז כמנכ"ל לייפציג, אמר בראיון עצבני למדי בסוף 2019: "כולם אומרים שאנחנו יכולים לעשות מה שבא לנו. למרבה הצער, אלה שטויות, כי אחרת הולאנד כבר היה חותם כאן. נפגשנו איתו, ואנחנו רוצים מאוד להחתים אותו, אבל יש לו גם אופציות אחרות. זה ממש לא קל. מנצ'סטר יונייטד, יובנטוס, דורטמונד – כולן בעקבותיו, ויש גם מועדונים נוספים. חוץ מזה, יש לנו קווים אדומים בתחום השכר, ואנחנו לא רוצים לעבור אותם. לעסקה מסוג זה יש עלויות גבוהות מעבר לדמי ההעברה".
וזו הייתה השורה התחתונה. אחרי שביקר בלייפציג, המשיך הולאנד להתרשמות בדורטמונד – ואהב מאוד את מה שראה. הוא החליט שמעבר לגרמניה אכן יהיה נכון עבורו בגיל 19, ולכן ויתר על אולד טראפורד וסולשיאר, אבל לא רצה לוותר על הכסף. בורוסיה הסכימה לשלם יותר, ולייפציג נותרה בידיים ריקות, בעוד לזלצבורג לא הייתה ברירה כאשר סעיף השחרור הופעל. האם הייתה לרד בול אפשרות להשאירו בקונצרן לו הייתה נענית לדרישות השכר, ומסכימה שוב לסעיף שחרור נוח במסגרת החוזה החדש כפי שעשתה דורטמונד? אולי, אם כי היו לנורבגי גם שיקולים אחרים, ואי אפשר להשוות את הקהל המופלא של דורטמונד לזה של לייפציג שרק נוסדה כשהולאנד כבר היה בן 9. כך או כך, זו כבר היסטוריה, ומאז הולאנד מכה בלייפציג ללא רחמים.
אז הוא מגיע למזרח גרמניה במטרה לשבור את הרצף האומלל באירופה, אך ייתכן שזה לא יהיה פשוט מבחינתו. באופן משעשע, שחקן ההגנה המבוקש ביותר של לייפציג שהיה בצד הלא נכון של השביעייה כבר נמכר בקיץ למנצ'סטר סיטי. במקום יושקו גברדיול, יתמודדו ביום רביעי מול הנורבגי הצרפתים הצעירים – מוחמד סימקאן שראה את שני המפגשים הקודמים מול התכולים מהספסל, וקאסטלו לוקבה שהוחתם הקיץ מליון וכבש זה עתה שער בכורה לרשת באיירן מינכן. כדאי גם לזכור כי המשחק הראשון בשמינית הגמר בעונה שעברה הסתיים דווקא ב-1:1 והולאנד לא הבקיע בו. כעת הוא מחכה לחוויה מתקנת, וההיסטוריה מלמדת שזה אפשרי ביותר.
באופן כללי, לא מדובר במשחק גורלי, כי שתי הקבוצות צפויות לדלג בקלילות לשמינית הגמר על חשבון הכוכב האדום ויאנג בויז, אבל לדירוג בטבלה הסופית תהיה משמעות, ולייפציג מאמינה בכוחה להקדים את מנצ'סטר סיטי בפסגה אם תנצח אותה בבית. בשביל זה, היא תצטרך לנטרל את הסקורר שממש אוהב לשחק נגדה, וזה מוסיף לקרב הזה טעם פיקנטי.