אסי ממן
|
תביעה ייצוגית על סך 12 מיליון שקל הוגשה נגד משרד התרבות והספורט, ההתאחדות לכדורגל, איגוד הכדורסל והוועד האולימפי, בעקבות מה שנטען כהדרה של האוכלוסייה הערבית מקבלת תפקידים בגופי הספורט המובילים בישראל ועל כך שהם עברו לכאורה על חוק ההפליה.
התביעה הייצוגית הוגשה לבית המשפט המחוזי בחיפה ומאחוריה עומד אמל חינאוי, שהגיש אותה באמצעות משרד עורכי הדין ‘טנוס’, בגלל מה שנטען כ“מסורת רבת שנים של הדרה, בין אם מכוונת ומושרשת, ובין אם מתוך הרגל וחוסר מודעות, שבעקבותיה קיים מצב ודאי נתון בו אין בנמצא אזרחים ערבים שעובדים אצל המשיבים. תור וחפש בכל משרדי המשיבים ולא תמצא אזרח ערבי שעובד שם בתפקיד זה או אחר”.
בתביעה צוין: “זה הליך שיגרום למשיבים להסתכל בתוך עצמם ולהבין שאכן אין פקידים ערבים, בו בזמן שיש חובה להעסיק פקידים ובעלי תפקידים ערבים, כי אנחנו מדינה אחת עם אזרחים שווי זכויות והשילוב של ערבים במערך התעסוקתי יעשה טוב”.
אמל חינאוי הדגיש: “בהתאחדות לכדורגל יש מאות עובדים בשכר וזרועות רבות של ועדות, אך יש מעט מאוד ערבים בתפקידים אלה, אחד מתוך 160, בעוד שהקבוצות הערביות מהוות כמעט 45% מסך כל קבוצות הכדורגל בישראל. בוועד האולימפי יש חברי הנהלה, יש בעלי תפקידים ויש חברי אסיפה כללית – וערבי אין. באיגוד הכדורסל הנוכחות של פקידים ערבים היא דלילה מאוד, דומה לדלילות החמצן במשחקי הבית של נבחרת אקוודור בכדורגל. משרד התרבות והספורט הוא הגוף המתקצב את כל הארגונים וככזה חלה עליו החובה לדאוג כי הם יישמו את הוראות החוק”.
תגובת איגוד הכדורסל תובא לכשתתקבל. יש לציין, כי באיגוד הכדורסל השיבו לבית המשפט וביקשו לדחות את התובענה על הסף.
ההתאחדות לכדורגל: "הטענות המועלות בכתב התביעה לא רק שאינן נכונות, אלא אף מגוחכות. נשיב לתביעה ככל שנידרש ונוודא כי תידחה על הסף".
מהוועד האולימפי נמסר: “הוועד האולימפי בישראל דוחה כל טענה להפליה כלשהי של נציגים במוסדותיו על רקע כלשהו, ונציגים מהמגזר הערבי היו ועודם חלק מהוועד במהלך השנים. הוועד האולימפי אינו בוחר את נציגיו להנהלה אלא הם נשלחים ע”י הארגונים השונים ואין לארגון השפעה על כך. עוד לפני שהוגשה אמרנו לתובע שאנחנו לא רואים סיבה להיות מעורבים בתביעה ולמרות הבטחתו שהנושא ייבחן מחדש, התובע מיהר להגיש את התביעה. מיד לאחר הגשתה הגבנו מדוע אין לה עילה לא כלפי הוועד האולימפי בישראל ולא בכלל”.
ממשרד התרבות והספורט נמסר: “המשרד קיבל את התביעה הייצוגית המדוברת. המשרד הגיש כתב הגנה בליווי הפרקליטות. מלבד התייחסות להיבטים המשפטיים (סמכות בית המשפט, עילת התביעה והצעדים המבוקשים וכו') ויש לציין כי ליבת הטענות משוללות כל יסוד. ככלל, המשרד אינו מפקח על פעילות הגופים הנתמכים וגם לא אחראי לשיעור העובדים המועסקים בתחומם. משרד התרבות והספורט גאה בכך שהוא מעסיק עובדים מהחברה הערבית כמצופה ועומד בכל היעדים שהוצבו למשרדי הממשלה.