זה כבר מתחיל להיות דבר שבשגרה עבור ריאל מדריד של 2023/24 לספוג בדקות הפתיחה, ומאקסים. עד כה בלה ליגה ספגה הקבוצה של קרלו אנצ’לוטי שישה שערים בארבעה מחזורים, כשמתוכם ארבעה נכבשו על ידי שחקני הבלאנקוס לשעבר, ושלושה מהם לפני הדקה ה-11 של המשחק.
גם בחלק ההתקפי הקבוצה לא בדיוק מבריקה העונה, כאשר היא משחקת לראשונה בהיסטוריה שלה ללא שחקן עם הספרה 9 על הגב לאחר עזיבתו של קארים בנזמה. הקהל של הבלאנקוס בוודאי תולש שיערות כשהוא רואה את היכולת שמגלים האקסים של המועדון העונה בלה ליגה.
לאחר הדרבי של מדריד, אלברו מוראטה חולק את פסגת מלכות השערים עם חמישה. גם טאקה קובו היפני שעזב אחרי מספר השאלות מצא את מקומו בריאל סוסיאדד מתפוצץ עד כה ומצא את הרשת ארבע פעמים העונה. סרחיו אריבאס שלא קיבל הזדמנות באלמריה כבש בינתיים ארבע פעמים, כולל אחד נגד ריאל ואפילו שחקני כמו בורחה מיוראל, הוגו דורו ו-וויליאן ז’וזה להם עבר בלבן, ברשימת מלכי השערים העונה.
האקס הראשון שהכניע את הלבנים הוא סרחיו אריבאס, שלא חגג יותר מדי לאחר שנמכר תמורת כשמונה מיליון אירו ואחוזים ממכירה עתידית. האקס השני שחגג היה מיוראל, שהדהים את הסנטיאגו ברנבאו בדקה ה-11, אך לא הצליח לנצח בסיום. לבסוף הגיע מוראטה שהפך לשחקן הראשון בהיסטוריה שגדל בריאל וכובש מולה בדרבי.
הטעויות של אנצ’לוטי
במהלך העונה הצליחה הקבוצה בקושי רב ובהרבה מזל לחבר ניצחונות בזכות ניצוצות של גאונות של שחקנים אינדיבידואלים, אבל למרות האיכות הרבה בסגל, הקבוצה עדיין לא נראית כמי שמצאה את הזהות שלה. מול אתלטיקו, הבלאנקוס נענשו כשספגו את אותו השער שלוש פעמים, כשבכל המקרים המארחת נהנתה מהיכולת האווירית החלשה של דויד אלאבה, שמעולם לא הייתה הצד החזק שלו, באחד ממשחקיו החלשים ביותר במדים הלבנים (זכה לציון 0 בספרד).
אנצ’לוטי פגש את סימאונה 20 פעמים מאז המפגש הראשון ביניהם ב-2013, 18 עם ריאל מדריד ופעמיים עם באיירן מינכן. המאזן עומד על שמונה ניצחונות, חמש תוצאות תיקו ושבעה הפסדים לאיטלקי, שניסה מערך חדש שהיה נראה תחילה כמו 4-5-1, אבל בפועל היה 4-4-2 עם ג’וד בלינגהאם כשחקן התקפה, שנראה אבוד בעמדה החדשה. למרות שיתוף של מספר רב של קשרים, הבעיות היו בכלל בהגנה, כפי שהודה המאמן בעצמו.
המאמן האיטלקי התמודד כבר עם נשיאים כמו סילביו ברלוסקוני, רומן אברמוביץ’, נאסר אל חלאיפי וכמובן פלורנטינו פרס – הוא כבר יודע מה זה לחץ מלמעלה. למרות זאת, הוא החליט לשנות מערך ולפתוח ללא חלוץ טבעי וכבר בהתחלה זה קרטע, כשגם ההעדפה של לוקה מודריץ’ על פני אורליאן טשואמני שמצוי בכושר טוב זכתה לביקורות רבות ועצבים במועדון.
אי אפשר שלא להתייחס לבלינגהאם, שחקן מיוחד לכל הדעות, הן מבחינה טכנית והן מבחינה פיזית. עד כה העונה הוא לא הפסיק לכבוש מבלי להיות חלוץ ובהחלט יכול לתפקד במספר עמדות על המגרש, אבל הוא הרבה יותר פליימייקר מאשר שחקן התקפה, ובדרבי הוכח שאנצ’לוטי פשוט מחזיק ממנו יותר מדי, כאשר הוא נפל בפח שוב ושוב לתוכנית של סימאונה שלא אפשרה לאנגלי לבוא לידי ביטוי. הבלמים של אתלטיקו “חנקו” אותו והוכיחו שההתקפה היא אל המקום הנכון עבורו.
ריאל שיחקה עד כה שבעה משחקים העונה ובארבעה מהם פיגרה. זה לא הפריע לה לבצע קאמבק בכולם למעט בדרבי, אבל כל זה מצבי על בעיה. הקבוצה “מדממת” מהצדדים, והמאמן מודע לכך והודה: “זו בעיה שאנחנו פותחים משחקים בפיגור, נמשיך לדבר על זה כי זה נושא חשוב”.
לבנדובסקי והמחליפים מצילים את בארסה
אין ספק שברצלונה נמצאת בעיצומו של פסטיבל הז’ואאוס. פליקס וקאנסלו שיחקו רק ארבע פעמים כל אחד במדי הקבוצה, וביחד הם מעורבים ישירות כבר בשמונה שערים, האחרון שבהם גול ניצחון של המגן מול סלטה ויגו. יחד עם זאת, הקאמבק האחרון לא היה קורה בלי רוברט לבנדובסקי שסוף סוף העלה הילוך, ובלי החילופים החכמים של צ’אבי.
החוש של הפולני לשערים היה מה שהרים את בארסה בחזרה מול סלטה העיקשת. הסיומת שלו היא תמיד “באנקר”, והוא אמנם היה בתקופה לא טובה מאז החזרה מהמונדיאל בהרבה אספקטים של המשחק, אבל לא בסיומת. מול השער לבנדובסקי אף פעם לא מהסס, הוא יכול לכבוש שערים מתוך שינה והוכיח זאת פעם נוספת כשהפך למלך השערים המשותף בלה ליגה. מספר 9 הפך לשחקן לו האלופה חיכתה בחודשים האחרונים.
אולי לא סתם קוראים להר היהודים ההר הקסום. בבארסה חשבו שיתגעגעו העונה לקאמפ נואו, אבל בינתיים הקבוצה עושה דברים מדהימים במונז’ואיק, ולמען האמת גם בחוץ, והקרדיט למחליפים. השינויים של צ’אבי במהלך המשחקים העונה סיפקו פתרונות טקטיים, שלושה שערים, בישול וניצחונות עבור האלופה.
מול קאדיס במצב של 0:0 לפני החילופים, בארסה ניצחה 0:2 ופראן טורס כבש שער אחד. מול ויאריאל הקבוצה פיגרה 3:2 וניצחה 3:4 כשטורס שוב כבש. ראפיניה עלה מהספסל וכבש בחגיגה נגד בטיס וגם מול סלטה הקטלונים פיגרו 2:0 וניצחו, כשלברזילאי היה תפקיד מפתח וגאבי בישל את גול הניצחון.
המספרים של המחזור, בקטנה
# רודריגו כבש שער ליגה אחד בלבד מ-25 ניסיונות העונה.
# לג’ירונה (וניוקאסל) הכי הרבה כובשים שונים העונה בחמש הליגות הבכירות באירופה עם עשרה. ברצלונה שנייה עם תשעה.
# המשחק בין בארסה לסלטה היה המפגש ששוחק בפועל הכי הרבה זמן העונה בליגה, 65:19 דקות.
# ריאל ספגה שלושה שערים בנגיחה במשחק אחד בפעם הראשונה מאז מרץ 2018 מול ג’ירונה.
# אף קבוצה בלה ליגה לא ניצחה במשחק כשהיא בפיגור 2:0 בדקה ה-80 בלה ליגה במאה ה-21, עד שהגיעה ברצלונה.
למי כדאי לשים לב?
קשה להתעלם ממה שעושה העונה ג’ירונה. הקטלונים בשוויון נקודות עם ברצלונה בפסגה וההתקפה שלהם היא הטובה בליגה בצוותא עם האלופה. הקבוצה הוכיחה שהיא גם יודעת לחזור מפיגור ועשתה זאת בענק נגד מיורקה בדרך לניצחון 3:5 נפלא, כולל חמישה כובשים שונים ושערים נהדרים. צפו בתקציר:
בואו נראה כמה אתם בעניינים
טבלת הפיצ’יצ’י העדכנית
1 – רוברט לבנדובסקי, ברצלונה, 5
– ג’וד בלינגהאם, ריאל מדריד, 5
– אלברו מוראטה, אתלטיקו מדריד, 5
2 – טאקה קובו, ריאל סוסיאדד, 4
– סרחיו אריבאס, אלמריה, 4
– אלכסנדר סורלות’, ויאריאל, 4
ולקינוח, ציטוט המחזור
קרלו אנצ’לוטי ידע שהדברים לא עבדו לו בדרבי של מדריד והודה: “ההפסד באשמתי ואני לוקח אחריות. ההגנה שלנו הייתה הבעיה, לא ההתקפה. אני חשבתי שתהיה לנו יותר שליטה עם קשר אחד יותר, וזו הסיבה שחוסלו לא פתח. לא התחלנו טוב את המשחק ולא הגנו טוב. לא היינו אגרסיביים, שלושת השערים היו זהים לחלוטין”.
משחקי הליגה הספרדית משודרים בערוץ ONE למנויי HOT, מנויי yes, סלקום TV ופרטנר TV.