עכשיו זה רשמי: בית”ר ירושלים תובעת את טרזי תומא. לאחר שהגיע באיחור לתחילת האימונים של הקבוצה ולא יצא איתה למחנה האימון, כאשר טענו שהוא עושה “שביתה איטלקית”, במועדון הירושלמי הגישו נגד השחקן תביעה “עקב הפרה יסודית וסיום ללא סיבה מוצדקת של הסכם עבודה ודרישת פיצויים”. בתביעה בית”ר מבקשת את התרת ההסכם של תומא, כמו גם פיצוי של 807,000 שקלים מהשחקן ותשלום על ההוצאות המשפטיות בעקבות הפרת ההסכם עם המועדון.
בנסיבות התביעה נכתב: “ב-5 בספטמבר 2022, המועדון והשחקן ערכו הסכם עבודה, על פיו השחקן ישחק עם המועדון במהלך עונות המשחקים 2022/23 ו-2023/24. להפתעת המועדון, החל מתחילת עונת המשחקים 2023/24, השחקן הפגין שוב ושוב התנהגות לא הולמת ולא מקצועית, וסירב לציית לחובות יסוד שלו על פי הסכם העבודה. לדוגמה, השחקן סירב להגיע לישראל ולהשתתף בעונת המשחקים 2023/24 ולאימון קדם העונה של 20.6.2023, עד הגעתו בפועל לישראל ב-7.7.2023. במהלך התקופה כאמור, כל מאמצי המועדון להגיע לשחקן על מנת להבהיר את הנושא כשלו, ונראה היה שלשחקן אין כוונה למלא אחר דרישות המועדון, אלא להימנע מהתחייבויותיו על פי הסכם העבודה”.
“בעקבות האמור לעיל, השחקן גם נעדר שוב ושוב או איחר לפעילות שוטפת של המועדון והאימונים. יתר על כן, ב-4 בספטמבר 2023, הוא לא הופיע ולא השתתף במשחק רשמי של המועדון מול מ.ס אשדוד – התנהגות בלתי הולמת של השחקן הנ"ל, המהווה הפרה בוטה של התחייבויותיו. על פי הסכם העבודה, הדבר לא עבר ללא השלכות, כפי שהופיע בפני ועדת המשמעת של המועדון פעמיים במהלך תקופה של חודש אחד בלבד, שם נקנס בסכום כולל של 42,000 שקלים, הכל בהתאם להסכם העבודה והמשמעת שלתקנון ההתאחדות לכדורגל בישראל”.
עוד נכתב בנסיבות התביעה: “יש להדגיש שהשחקן משחק בעמדת הקשר המרכזי, אולי העמדה בעלת התפקיד הכי חשוב על המגרש, ולכן הוא שחקן מפתח של המועדון, עם פוטנציאל מקצועי אדיר (ולכן הוא השחקן בעל השכר הגבוה ביותר של המועדון). לא רק שהשחקן הפר באופן שיטתי את התחייבויותיו על פי הסכם העבודה, השחקן הביע שוב ושוב בפני הנהלת המועדון את רצונו לעזוב את המועדון, לאלתר, למועדון כדורגל אחר”.
“כפי שהשחקן ואשתו הודו במפורש, השחקן קיבל את החלטתו להפסיק את העסקתו במועדון, ובמסגרת האמור עשה (ועדיין עושה) כל שביכולתו להתיש את הנהלת המועדון ולאלץ אותה לסיים את העסקתו של השחקן בה. שכן הנהלת המועדון סירבה להעביר את השחקן ודרשה ממנו שוב ושוב לציית להסכם העסקה, השחקן החל לתאר את ההתנהגות הרעה שצוינה לעיל, בתקווה שהמועדון יילחץ לסיים את העסקתו של השחקן”.
באשר לתביעה עצמה נכתב על ידי בית”ר ירושלים: “המועדון יטען כי התנהגותו הפסולה של השחקן הנ"ל מהווה הפרה בוטה והפרה יסודית של הסכם העבודה, בין היתר, את הוראות הסעיף להסכם העבודה. בהסכם העסקה מצוינת ההתחייבות של השחקן והתחייבויותיו לשמור על אורח חיים ספורטיבי לפני משחקים רשמיים, לאמן את עצמו ולהופיע בזמן שנקבע לפגישת השחקנים לפני משחקים רשמיים, גם אם הוא ידע שהוא לא נכלל בסט השחקנים שבסגל”.
“להופיע בכל אימון, משחק וכל פעילות אחרת של הצוות, מכל טבע וסוג, לרבות פעילות קידום מכירות של הצוות ו/או של נותני החסות הראשיים של הקבוצה ו/או נותני החסות של הקבוצה, כפי שיהיה בהוראת הצוות. במקרה שהשחקן יאחר לאימון, הוא ייקנס בסכום השווה לתשלום יומי של שכרו החודשי. במקרה של היעדרות מאימון השחקן ייקנס בסכום השווה ליומיים ממשכורתו החודשית. במקרה של איחור למשחק רשמי, הוא ייקנס בסכום השווה לרבע משכרו החודשי. במקרה של היעדרות ממשחק השחקן יובא בפני ועדת משמעת. בכל הפרה של האמור לעיל, השחקן ייקנס כאמור לעיל או יובא בפני ועדת משמעת, הכל לפי שיקול דעתו הבלעדי של המועדון”.
“סעיף 5.3 להסכם העבודה קובע את ההשלכות של הפרה של כל אחד מהתנאים להסכם העבודה, כדלקמן: בנוסף לכך שכל אחת מעבירות המשמעת הללו מהווה עבירה פלילית ו/או עבירת משמעת, בכפוף למתן מהימנות ראייה לעבירות האמורות, היא תהווה יסוד הפרה של טופס ההסכם והנספח הזה ותזכה את הצוות לסיים את ההסכם לאלתר. במקרה של סיום כזה, הקבוצה תהיה זכאית לפיצוי מוסכם מהשחקן בהתאם לסכום שכר הברוטו ששולם לשחקן מתחילת הקדנציה של נספח זה עד למועד הסיום המוקדם כאמור”.
“המועדון יטען כי הפרה יסודית כאמור של השחקן של הסכם העסקה מהווה הפסקת עבודתו במועדון וההסכם ללא סיבה מוצדקת, בהתאם לסעיף 17 לתקנות פיפ"א על סטטוס העברת שחקנים ("RSTP"). כתוצאה מכך, בהתאם לסעיף 17 ל-RSTP, המועדון זכאי לקבל פיצויים מהשחקן, באופן הבא: אלא אם נקבע אחרת בחוזה, פיצוי בגין ההפרה תחושב תוך התחשבות בדין המדינה הנוגעת בדבר, הספציפיות של הספורט וכל מטרה אחרת משכך, מאחר שהסכם העבודה מקנה פיצוי ספציפי המגיע למועדון בנסיבות של סעיף 17 ל-RSTP, בהתאם להוראות הברורות של הסעיף. המועדון רשאי להפסיק את ההעסקה לאלתר ולקבל פיצוי מוסכם מהשחקן, בסך של 807,000 שקלים”.
“לסיכום, לאור האמור לעיל, אנו מבקשים לאשר את הסיום המוקדם של העסקת השחקן במועדון, והסכם העסקה, נכון לתאריך זה. בנוסף, ה-DRC הנכבד מתבקש לדרוש מהשחקן לשלם למועדון המוסכם פיצוי, בגין הפרתו היסודית של הסכם העבודה, וסיום העסקתו ללא סיבה מוצדקת, בסך של 807,000 שקלים. בנוסף, מתבקש ה-DRC הנכבד להטיל על השחקן ביתר את הוצאות המשפט וההוצאות הנובע מהכנת תביעה זו”.