מערכת ONE
|
חלון העברות של קיץ 2023 ייזכר בתור הפריצה של ערב הסעודית לתודעת הכדורגל העולמית. אחרי שכריסטיאנו רונאלדו חתם בקבוצה מהמדינה הערבית בדצמבר 2022, מועדוני הליגה הסעודית ביצעו רכש מסיבי בחלון האחרון והוכיחו כי הם יכולים למשוך אליהם גם שחקנים שבשיא הקריירה או כישרונות צעירים.
בשישה ימים אחרי שאר אירופה, חלון העברות הסעודי נסגר בלילה שבין חמישי לשישי. המספרים מוכיחים כי הסעודים הם כאן כדי להישאר כשהוציאו בחלון האחרון כמעט מיליארד אירו על רכישות שחקנים – הכי הרבה בעולם אחרי הליגה האנגלית.
ההחתמה הגדולה האחרונה של הסעודים בחלון הייתה של לואיז פיליפה, אותו אל איתיחאד רכשה מבטיס תמורת 22 מיליון אירו. בסיכום הקיץ, הליגה הסעודית הוציאה 957 מיליון אירו על רכישות שחקנים, בעוד קבוצות הפרמייר ליג שילמו 2.810 מיליארד על רכש.
במאזן של הרכישות והמכירות, הליגה הסעודית במצב לא טוב. יש לה גירעון שלילי של 892 מיליון אירו מאחר שהיא מכרה שחקנים ב-47 מיליון אירו בחלון האחרון, כשלליגה האנגלית יש מאזן גרוע עוד יותר עם פער שלילי של 1.530 מיליארד אירו.
בהתפלגות הקבוצות הסעודיות שהוציאו הכי הרבה, אל הילאל במקום הראשון עם 353 מיליון אירו, ש-90 מיליון מתוכם הלכו לניימאר. אגב, זה המועדון השני בעולם עם הכי הרבה הוצאות בשוק ההעברות האחרון אחרי צ'לסי שהוציאה 464 מיליון. במקום השני בסעודיה נמצאת אל אהלי של גברי ויגה עם 194 מיליון אירו, אל נאסר שלישית עם 165 ואל איתיחאד רביעית עם 110.