מערכת ONE
|
צחי טיאר, מאמן באקדמיית הנשים של ההתאחדות לכדורגל לשעבר, הגיש באמצעות עורך דינו יובל שדמי תביעה על סך מיליון שקלים כנגד ההתאחדות לכדורגל, זכר לפיטוריו לאחר שהורי השחקניות שאימן התאגדו כנגדו בטענות שהתנהג באלימות לכאורה כנגד הנערות, מה שהוביל בסופו של דבר לסיום העסקתו בהתאחדות לכדורגל בחודש מאי בשנה שעברה.
בכתב התביעה נכתב: “אין ומעולם לא הייתה כל סיבה אמיתית לפיטורי התובע מלבד זדוניות בלתי-חוקית ונקמנית מצד אותם גורמים שונים לפגוע בתובע באופן אישי ואנוש וזאת על רקע החלטותיו המקצועיות גרידא של התובע ביחס וכלפי שחקניות כדורגל מקצועניות אשר השתייכו לקבוצת האקדמיה לכדורגל לנשים אותה אימן התובע”.
“במעשיה ומחדליה, מנעה הנתבעת מהתובע להמשיך ולהתפרנס מעבודתו (באופן כללי בענף הכדורגל והספורט) ולתרום מניסיונו וכישוריו הרבים לאקדמיה לכדורגל לנשים ולענף כדורגל הנשים ובאופן כללי גרמה לתובע לנזק בלתי הפיך, שקשה להגזים בעוצמתו כאשר המשמעות הפשוטה של הפצת השמועות המסולפת והנפסדת ואישורה דה פקטו ע"י הנתבעת הינה סגירת שערי ענף הכדורגל (ואף אולי הספורט כולו) בפניו של התובע”.
עוד נכתב: “מסע הרמיסה והביזוי הבלתי נסלח אותו חווה התובע, באמצעות מספר הורים (לשחקניות באקדמיה) חסרי רסן ובושה אשר בשל סיבו ת אישיות תועלתניות - הק שורות עם החלטותיו המקצועיות גרידא של התובע, אשר לא התקבלו אצל אותם הורים – אשר החליטו לנקום בתובע תוך הכפשתו ע"י העלאת טענות כגון "הטרדות", ו-"אלימות", באופן בלתי נתפס, אומץ ואושר (אותו מסע נקמה ורדיפה) ע"י הנתבעת - ללא כל בירור מעמיק ו/או בדיקה, ללא כל ראיה ו/או אסמכתא, ללא כל תלונה פלילית בנושא ובניגוד לבדיקת פוליגרף שנאלץ ה ובע לבצע - לזניחתו של התובע ופיטוריו”.
למעשה, טיאר ועו”ד טוענים כי ההחלטה של ההתאחדות לכדורגל לפטר את טיאר לא הייתה מבוססת על ראיות ממשיות. עו”ד שדמי עוד ציין בכתב התביעה כי “נכון למועד זה נותר התובע ללא מקור פרנסה והוא אינו יכול לעסוק במשלח ידו בו עסק כל חייו”.