הרוחות עדיין סוערות לאחר הפציעה הקשה שחווה בירם כיאל אמש לאחר שספג עבירה קשה מג’ימי אלכסיס מהפועל פתח תקווה. היום (ראשון) התארח ד”ר בצלאל פסקין, מנהל יחידת ברך וארתרוסקופיות בבית החולים רמב”ם, ב-102FM וסיפר על מצבו של קשר בני סכנין.
ד”ר, מה שלום בירם כיאל?
”בירם עבר חבלה מאוד משמעותית, הוא שבר את שתי עצמות השוק, זה מצב מסובך בפני עצמו. בנוסף לזה, כששיחק באנגליה היה לו שבר באותו הקרסול, מה שסיבך את העניין עוד יותר. היה לו אתמול שבר פתוח, פצע שדרכו בלטה הפלטה ששמו לו באנגליה לפני שנים. זה משהו שמאוד מסכן לזיהום אם לא מטפלים בזה במיידי. הניתוח לקח שלוש שעות ונערך על ידי צוות הטראומה האורתופדי של בית החולים רמב”ם, צוות שמאוד בקיא ומיומן בניתוחים האלה”.
מה מצבו?
“מצבו כרגע סביר, הניתוח הצליח אבל הוא יצטרך להיכנס לחדר הניתוח פעם נוספת בגלל הנפיחות שהייתה ברגל 24 שעות אחרי החבלה. היה בלתי אפשרי להשלים את התהליך בניתוח אחד אז הוא יצטרך להיכנס לחדר ניתוח פעם נוספת כדי להשלים אותו”.
כמה זמן לוקח להחלים מהפציעה הזו?
”חצי שנה בערך”.
אחרי שיחזור, הוא יתקשה לשחק כמו לפני הפציעה?
”כן. אף אחד לא מבטיח לו שהוא יחזור לאותה רמה שהיה בה לפני החבלה”.
אמרתם לו את זה אחרי הניתוח?
”מה שאני אומר לכם אמרתי גם לו. הוא בחור מאוד אינטליגנט וממה ששמעתי ממנו הוא מבין את המצב שבו הוא נמצא”.
איך הוא קיבל את זה?
”הוא הבין מה הגיל, מה הנסיבות, מה סדר הגודל של הפציעה גם מבלי שאמרתי לו”.
אתה זוכר מתי עשית כזה ניתוח כתוצאה מפציעת כדורגל?
”אני פחות עוסק בניתוחים מהסוג הזה. מי שעשה את הניתוח זה צוות שעושה ניתוחים כאלה על בסיס יום-יומי. זה ניתוח מסוג של תאונות דרכים, אופנועים, יריות שפוגעות ושוברות את שתי העצמות”.
כמה זמן הוא יהיה מאושפז?
”יהיה מאושפז בבית החולים רמב”ם עד לסוף השבוע. לאחר מכן תהיה לו תקופה ארוכה שהוא לא יוכל לדרוך בה על הרגל. כל תהליך השיקום עד החזרה לפעילות בסדר גודל שהוא מעוניין בו זה חצי שנה אם לא יהיו סיבוכים”.
כמה זה גם נפשית ומנטלית ההחלמה?
”בכל פציעה אורתופדית ישנה חרדה שהפגיעה תחזור על עצמה וזה עוד יותר מפחית את היכולת במגרש. תמיד כששחקן כדורגל חוזר לפעילות גופנית מפציעה קשה, הוא אמנם משחק כדורגל, אבל לפחות בשנה הראשונה הוא בעצם בשנת שיקום”.
יש לך איזה מסר לשחקנים בתור אחד שמטפל בפציעות כאלה?
”שחקנים היום הולכים עם מגני שוקיים קטנים. צריך לנסות לצמצם את הסיכונים. זו נקודה למחשבה – למרות שזה לא נוח, לשים את המגן הארוך, יש סיכוי שמגן גדול היה סופג את החבלה והיה שבר של עצם אחת ולא שתיים במקרה של כיאל”.