יום שבת, 05.04.2025 שעה 21:18
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט
ליגה ספרדית 24-25
6628-8229ברצלונה1
6331-6330ריאל מדריד2
5723-4729אתלטיקו מדריד3
5324-4629אתלטיק בילבאו4
4739-5128ויאריאל5
4736-4029בטיס6
4042-4229סלטה ויגו7
4035-3330ראיו וייקאנו8
4035-2829מיורקה9
3831-2729ריאל סוסיאדד10
3639-3329סביליה11
3625-2629חטאפה12
3446-3730ג'ירונה13
3442-3329אוססונה14
3447-3430ולנסיה15
3240-3129אספניול16
3044-3330אלאבס17
2746-2829לגאנס18
2648-3329לאס פלמאס19
1665-1929ויאדוליד20

לברצלונה אסור להפוך את לאמין ימאל לפאטי 2.0

ההשוואות למסי והשחיקה המוקדמת גרמו למספר 10 להתרסק, צ'אבי צריך להתנהל בחוכמה עם היהלום, שיהיה קשה להוציאו מה-11. וגם: אנצ'לוטי 'חוזר לעבר'

|
לאמין ימאל ואנסו פאטי (רויטרס)
לאמין ימאל ואנסו פאטי (רויטרס)

בשנים האחרונות לא מעט כוכבים צעירים פורצים לתודעה בברצלונה. זה התחיל מאנסו פאטי שקוטלג כליאו מסי הבא ומאז הספיק להתרסק (אולי אפילו גם לעזוב בקרוב) ונמשך עם שחקנים כמו פדרי וגאבי, ועכשיו כולנו נהנים לראות את מעלליו של לאמין ימאל בן ה-16, שהוא ללא ספק כאן כדי להישאר.

הדילמה של צ’אבי

לאמין ימאל הוכיח שיש לו את הרמה הנדרשת עוד בשלהי העונה שעברה כשנכנס כמחליף בגיל 15 מול בטיס, ואין ספק שהוא המוצר הכי נוצץ שהיה ללה מאסיה להציע בשנים האחרונות: דריבל מצוין, איכות בסיומת ויכולת אתלטית נהדרת לגילו. מעל הכל מה שבולט הוא עניין קבלת ההחלטות והבגרות במשחק, לדעת מתי נכון למסור ומתי עדיף לכדרר, תכונה שלרוב צעירים לוקים בה.

עד שאוסמן דמבלה עזב את ברצלונה, אף אחד לא באמת חשב שלאמין ימאל יהיה חלק חשוב בהתקפה של צ’אבי העונה, אבל מעבר הצרפתי לפ.ס.ז’ והכרטיס האדום שספג ראפיניה הקדימו את המאוחר. כעת הברזילאי חוזר מהשעיה של שני משחקים ולצ’אבי יש דילמה אמיתית – האם לפתוח עם הקיצוני הנוצץ שנרכש בקיץ שעבר ואמור להיות השחקן שפותח בעמדה הזו, בטח אחרי שדמבלה עזב, או עם הנער שהיה פשוט מצוין בשני המשחקים האחרונים.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
פרסומת
הילד קוסם: לאמין ימאל מפרק את ויאריאל

הנער בן ה-16 לא רק פתח לעצמו את הדלת להרכב בזכות פציעת ראפיניה, הוא ניפץ אותה, ובמצב הדברים הקיים כל עוד לא ימשיך ב-11 זו תהיה הפתעה, אבל צ’אבי כן יצטרך לנהל את הנושא בחוכמה. במועדון כבר רואים ביהלום כשחקן שיכול לסמן עידן שלם וכבר חוששים שקבוצות גדולות יחטפו להם אותו, כולל ריאל מדריד. בארסה יודעת מה יש לה בידיים.

רק לא לחזור על הטעויות עם קודמיו...

לנבחרת ספרד היו לא מעט אופציות בקישור שלה ביורו האחרון, טיאגו אלקנטרה, סרחיו בוסקטס, קוקה ורודרי, אך המאמן דאז לואיס אנריקה בחר לתת לפדרי שהיה אז בן 18 את מלוא הקרדיט, והאחרון לא החמיץ בזמנו אף דקה אפשרית בטורניר.

העומס שחק אותו. פדרי (La Liga)העומס שחק אותו. פדרי (La Liga)

קשר ברצלונה סיים אז כאחד מהשחקנים המצטיינים וביסס את מעמדו כאחד מהכישרונות העולים באירופה, והוא אפילו הספיק להשתפר מאז, כולל 18 הופעות בין-לאומיות לפני גיל 21, אבל בדיעבד אנחנו רואים שלהצלחה שלו יש מחיר, כי פדרי פשוט לא מצליח להישאר כשיר עם סדרה של פציעות בשריר.

דבר דומה אפשר להגיד גם על אנסו פאטי שעבר סדרת פציעות בברך ואף ניתוחים, וגם גאבי נמצא בסכנה עם למעלה מ-8,000 דקות משחק בטופ כשהוא בקושי בן 19. בארסה לא רוצה, באמת לא רוצה, שלאמין ימאל יהפוך לקורבן החדש ושפציעות יאטו את התפתחותו.

בגיל 16 בלבד, ואף אחד לא רואה עליו שהוא בן 16 כשהוא משחק, הכישרון סחף את ברצלונה לניצחון כשלקח חלק פעיל בשערים וניהל חלק לא קטן מההתקפות של אלופת ספרד ב-3:4 על ויאריאל. בנבחרת ספרד כבר רוצים אותו ובהחלט יש לו את הכישרון, אבל כמו חבריו הוא עלול ליפול למלכודת העומס.

צריכים להתנהל איתו בחוכמה. לאמין ימאל (La Liga)צריכים להתנהל איתו בחוכמה. לאמין ימאל (La Liga)

גאבי, פאטי, פדרי ולאמין ימאל, כולם שחקני ברצלונה וכולם ערכו בכורה לפני גיל 18. פאטי היה כאמור “מסי הבא”, גאבי מוגדר כצ’אבי הבא ואז אולי אנדרס אינייסטה או שילוב של שניהם, וגם מפדרי מצופה להיות סוג של אינייסטה, ועם כל הציפיות האלה הגיעו דקות מרובות שעזרו לכוכבים לצבור ניסיון, אבל גם גרמו לפחות לשניים מהם להיפצע המון. לפיכך, בארסה ובהמשך גם ספרד (או מרוקו) חייבות ללמוד את הלקחים כדי לאפשר לנער לממש את הפוטנציאל שלו.

אנצ’לוטי יחזור לעבר?

ריאל מדריד בבעיה מתחילת העונה בכל מה שקשור לפציעות, ולמעט קפה שהגיע במקום קורטואה, הנהלת הלבנים לא רצתה לצרף מחליף לאדר מיליטאו בהגנה ולא מיהרה להחתים גם עוד שחקן התקפה (אהמ, אמבפה). הפציעה של ויניסיוס ג’וניור עשויה לאלץ את מאמן ריאל מדריד לחזור למערך 4-3-3 עם פדריקו ואלוורדה בצד ימין, רודריגו בשמאל וחוסלו כחלוץ, כשבמצב כזה רק ברהים דיאס יוכל להוות אופציה מהספסל לחלק הקדמי.

ייחסר לריאל. ויניסיוס (רויטרס)ייחסר לריאל. ויניסיוס (רויטרס)

חוסלו הראה שמערך 4-4-2 פחות נוח לו, וטוב לו יותר כחלוץ הבודד. כעת תהיה לו האפשרות להוכיח מדוע ריאל מדריד החתימה אותו הקיץ ולפרוח איפה שיותר נוח לו על המגרש. מי שעשוי להיפגע מפציעת ויניסיוס הוא ג’וד בלינגהאם הלוהט שכבש ארבעה שערים בשלושת המחזורים הראשונים. עדיין תהיה לו האפשרות להגיע לרחבה, אבל נראה שכעת המשימות ההגנתיות שלו והאחריות שלו בצד ההגנתי יהיו גדולים יותר עכשיו כשהברזילאי לא על הדשא.

המספרים של המחזור, בקטנה

1 – לאף שחקן בחמש הליגות הבכירות באירופה אין מעורבות ישירה גדולה יותר בשערים מג’וד בלינגהאם (ארבעה שערים ובישול).

איזו פתיחה לעונה. בלינגהאם (רויטרס)איזו פתיחה לעונה. בלינגהאם (רויטרס)

2 – זמן המשחק בפועל בין בארסה לוויאריאל היה הגבוה ביותר במחזור השלישי (59:15 דקות), המפגש בין חטאפה לאלאבס היה בעל הזמן הנמוך ביותר כשהכדור במשחק (45:16 דקות בלבד).

3 – אתלטיקו מדריד השיגה את ניצחון החוץ הגדול בהיסטוריה שלה ב-0:7 על ראיו וייקאנו, וזו רק הפעם השנייה בהיסטוריה שלה שהיא כובשת שביעייה במאה ה-21 (0:7 על חטאפה ב-2013).

שחקני אתלטיקו מדריד חוגגים (רויטרס)שחקני אתלטיקו מדריד חוגגים (רויטרס)

למי כדאי לשים לב?

אתלטיקו מדריד לא בדיוק ידועה כקבוצה התקפית, אך מה שקרה במחזור האחרון היה חריג ביותר עבור הקבוצה של דייגו סימאונה, שפשוט התפוצצה על ראיו וייקאנו בדרבי. דווקא אחרי שפתחה עם שני ניצחונות, המארחת התבזתה מול הקולצ’ונרוס שנהנו משערים של שישה כובשים שונים וביניהם אנטואן גריזמן, ממפיס דפאיי ואלברו מוראטה שכבש צמד. אם עוד לא ראיתם את התקציר, זה זמן:

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
פרסומת
ללא רחמים! אתלטיקו מביסה 0:7 את ראיו

בואו נראה כמה אתם בעניינים

טריוויה חדשה
Alternate Text רויטרס
01/01
זמן לסיום השאלון 05:00
מי שחקן ברצלונה שכבש הכי הרבה שערים כמחליף בלה ליגה תחת צ'אבי?

טבלת הפיצ’יצ’י העדכנית

1 – ג’וד בלינגהאם, ריאל מדריד, 4

2 – אלברו מוראטה, אתלטיקו מדריד, 3

3 – פראן טורס, ממפיס דפאיי, וויליאן ז’וזה, מרקוס יורנטה, גורקה גורוסטה, קיקה, כריסטיאן סטואני, יאנחל הררה ומיקל וסגה, 2

ולקינוח, ציטוט המחזור

לאמין ימאל חשף אחרי שנצץ ב-3:4 של ברצלונה: “אמא שלי מפחדת כשאני פותח בהרכב, אבל היא תומכת בי מאוד. אני לא מפחד, אני מנסה לשחק כדורגל, שזה מה שאני עושה היטב. אקח את כל ההזדמנויות שהמאמן ייתן לי ואנצל אותן”.

יהפוך לכוכב ענק. לאמין ימאל (האתר הרשמי של ברצלונה)יהפוך לכוכב ענק. לאמין ימאל (האתר הרשמי של ברצלונה)

משחקי הליגה הספרדית משודרים בערוץ ONE למנויי HOT, מנויי yes, סלקום TV ופרטנר TV.

לכתבה זו התפרסמו 13 תגובותלקריאת כל התגובות הוספת תגובה
ישנן 13 תגובות ב-11 דיונים
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
11
ישי31/08/2023 07:49
הפציעות גמרו את אנסו פאטי. יאמאל צעיר והגוף שלו עדיין לא חזק מספיק, חובה לשמור עליו.
על חומותייך עיר דוד הפקדתי שומרים
השב   •  30
10
אופיר31/08/2023 03:20
אתם מבינים. בנבחרת ספרד לא מפחדים לזמן שחקן בן 16. אבל בנבחרת ישראל העלובה אלון חזן יזמן אץ רמזי ספורי הגרוע הזה במקום לזמן את אמיר גנאח בן ה19 שהוא כישרון ב4 רמות מעל ספורי אבל רק בגלל שהוא בן 19 המקובעים האלה לא יזמנו אותו.
השב   •  50
9
נו באמת30/08/2023 23:28
לא יודע מי השווה את פאטי למסי
גולר מצויין , אבל לא יותר מזה.
השב   •  70
8
מאור30/08/2023 19:25
אני לא בעד למכור את פאטי עוד יחזור להיות כמו שהיה הייתי בעד ימכרו את גרסיה ואת רוברטו אלו לא מתאמים לברצלונה הגול הראשון מהקרן בא מהצד של רוברטו לא סגר אותו גרסיה בלם כושל לא מתאים פדרי כלמשני וחמישי נפצע איפה כל הכנות שעשה בקיץ רפאיניה צריך ללכת לא מתאים לברצלונה עובדה 10 דקות אחרונות עלה לאמין ימאל נגד חוטאפה עשה יותר מראפיניה פליקס יבוא לברצלונה ראפיניה לא היה בהרכב אולי יהיה מחליף אורס השנה טוב השתפר כבר יש לו שני גולים גם בהכנה היה טוב
Més que un club
השב   •  62
7
יקיר30/08/2023 18:45
לאמין יהיה יותר טוב מסיבה אחת פשוטה: משחק ברור ויעיל בכל פעולה וגם מבשל וגם יכול לעבור באחד על אחד.
פאטי היה טוב בתקופה בה היה את מסי וסוארז שהיו סוחבים אחריהם הרבה שחקנים ופאטי היה פנוי יותר.
Més que un club
השב   •  82
6
אוהד30/08/2023 18:13
מקבץ של שטויות
אנסו פאטי קרס כי לא חזר מהפציעה הקשה וכמו שזה נראה לא חוזר לעצמו כי מפחד אחרי הפציעה
אים קשר להשוואה למסי
השב   •  110
אחד שמבין מסביר30/08/2023 19:13
אבל ממה הוא נפצע? מהעומס, עזוב את ההשוואה למסי, שחקו את פאטי, שוחקים את פדרי ועכשיו גם את ימאל צאבי יחרוש
השב   •  31
5
ניר30/08/2023 18:01
גם את לאמין יתקלו כמו שפאטי תוקל הוא יתרסק. איפה פאטי היה היום בלי הפציעות בברך אין לדעת ואין שום קשר לעומס או להשוואות שעשו לו. (דווקא עם זה הוא התמודד לא רע בכלל עד אותה פציעה.) אז הכותרות הפופוליסטיות האלה לא שוות יותר מדי.
השב   •  120
4
הלך על ריאל30/08/2023 17:32
ריאל בלי ויניסיוס תהיה כמו ברצלונה בלי מסי ח
השב   •  64
3
אוהד ברצלונה בארסה30/08/2023 17:31
ימאל שחקן ממש מעולה אבל לצערי לא יהיה רבע מסי, ועדיין הוא מעולה
השב   •  42
2
יודה30/08/2023 17:07
הפציעות של פאטי לא קשורות לעומס ,
פדרי ? אוליי .
השב   •  91
1
י6דה30/08/2023 17:03
די שטויות ,
פאטי התרסק בגלל הפציעות ,
השב   •  112
גיא30/08/2023 17:31
גם לא עזר כל פעם שאמרו שהוא מסי, הביטחון שלו ברצפה
השב   •  21
אסור לפספס
נגןליגה שישית באנגליה: כבש שער מסוף מגרש!
ליגה שישית באנגליה: כבש שער מסוף מגרש!
נגןהפריסטיילר שהצליח להדהים את כריסטיאנו
הפריסטיילר שהצליח להדהים את כריסטיאנו
נגןהכפילים של כוכבי הכדורגל – מי הכי דומה?
הכפילים של כוכבי הכדורגל – מי הכי דומה?
נגןחגיגות יום הולדת שנה לבת של מישל וטיבו
חגיגות יום הולדת שנה לבת של מישל וטיבו
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
מונדיאליטו
יורו עד 21
ליגות נוספותכדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
נבחרת ישראלכדורסל עולמי
חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */