32 נבחרות יצאו לדרך בטורניר שייערך בשלוש מדינות שונות במטרה לזכות בגביע העולם. אחרי שהטורניר ב-2019 סיפק לא מעט הפתעות, גם הפעם הדרמה צפויה לתפוס תפקיד משמעותי, כשההגרלה סידרה צד אחד יחסית פשוט, כשהשני עמוס בהרבה איכות. בטורניר יחולקו שבעה כרטיסים לאולימפיאדה, שיגיעו לשתי נבחרות מאירופה, אחת מאוקיאניה, שתיים מכל אמריקה, אחת מאפריקה ועוד אחת מאסיה.
אז רגע לפני הג’אמפ בול הראשון, התכנסנו לדרג את הנבחרות השונות שמגיעות לאליפות על בסיס היכולת שלהן בעבר, המסורת, משחקי ההכנה, הסגלים הסופיים, הכישרון והאיכות שיכולה לבוא לידי ביטוי ב-15 ימים של כדורסל, שיסתיימו עם נבחרת אחת שתניף את גביע העולם.
בית א’: איטליה, הפיליפינים, הרפובליקה הדומניקנית, אנגולה.
בית ב’: סרביה, דרום סודאן, פורטו ריקו, סין.
בית ג’: ארצות הברית, יוון, ירדן, ניו זילנד.
בית ד’: מצרים, מקסיקו, ליטא, מונטנגרו.
בית ה’: גרמניה, אוסטרליה, פינלנד, יפן.
בית ו’: סלובניה, ונצואלה, גאורגיה, כף ורדה.
בית ז’: ספרד, ברזיל, איראן, חוף השנהב.
בית ח’: צרפת, קנדה, לטביה, לבנון.
כמעט נכנסו: יוון ואיטליה
שתי הנבחרות שהגיעו לרבע גמר היורובאסקט בשנה שעברה לא הגיעו לטופ 10 שלנו, כל אחת מסיבות שונות. היוונים תחת דימיטריס איטודיס יגיעו עם סגל מאוד חסר שמורכב בעיקר משחקני אולימפיאקוס ופנאתינייקוס, אבל ללא כוכבים כמו יאניס אנטטוקומפו או טיילר דורסי.
האיטלקים לא היו בהתחלה ברשימות, אבל הרשימו מאוד במשחקי ההכנה והבית וההצטלבות המאוד נוחים על הנייר יכולים לעזור להם להגיע לרבע הגמר ומעלה, אבל אי אפשר לדעת איך הם יגיעו ליום נתון והאופציה לטורניר כושל כמו בטוקיו 2021 היא ריאלית באותה מידה. גם הרפובליקה הדומיניקנית של קארל אנתוני טאונס ודרום סודאן יכולות להפתיע, אבל הן לא נחשבות לנבחרות טובות מספיק כדי להיכנס לדירוג, כמו גם פינלנד של לאורי מרקאנן שקיבלה הגרלה קשה ביותר וכנראה תיכנס פנימה לקראת הטורניר הבא.
מקום 10: ברזיל
הנציגה היחידה לדרום אמריקה ברשימה. בהיעדרה של סגנית אלופת העולם ארגנטינה, הסלסאו מושכים עניין רב מהיבשת ורושמים ניצחונות מרשימים במשחקי ההכנה ונראים מוכנים לאתגר שמולם בבית מסקרן וגם להצטלבות הקשה.
למרות היעדר בשחקני NBA, מרסליניו הוארטס צפוי להוביל קו אחורי מנוסה לצד קו קדמי שחווה עונה טובה בראשותו של ברונו קבוקלו, שזכה עם אולם באליפות גרמניה. עם המומנטום החיובי הזה, הברזילאים יקוו לשחזר את ההישגים מתחילת העשור הקודם ולעלות לפחות לרבע הגמר, מה שיכול לתת להם את תואר הסוס השחור של הטורניר.
שחקנים בולטים נוספים בסגל: ראול נטו, כריסטיאנו פליסיו, טימותי סוארס.
מקום 9: ליטא
הנבחרת הליטאית תמיד הייתה משופעת באיכות, אבל בשנים האחרונות נוטה לאכזב. הם עלו לשמינית גמר היורובאסקט ברגע האחרון בזכות ניצחון על בוסניה בסגל הכי חזק שלהם, אבל לא מעבר לכך וזה לא יהיה מפתיע אם לא יצליחו להעפיל לרבע הגמר הפעם למרות הבית הקל וההצטלבות עם ארה”ב לאחר מכן.
יונאס ולנצ’יונאס ינסה להשכיח את חסרונו של דומנטאס סאבוניס בעמדת הסנטר ורוקאס יוקובאיטיס יקווה סוף סוף לפרוץ ולהראות את הכישרון שמביא לו מקום ברוטציה של ברצלונה, כשמעבר אליהם ישנם שחקנים משלימים שמרגישים שיש להם מה להוכיח וזה מה שיכול להוביל אותם למעלה.
שחקנים בולטים נוספים בסגל: איגנס בראזדייקיס, דונטאס מוטיונאס, מינדאוגאס קוזמינסקאס.
מקום 8: סלובניה
הנבחרת שסיימה במקום הרביעי במשחקים האולימפיים והודחה ברבע גמר היורובאסקט בידי פולין בקיץ שעבר נמצאת “רק” שמינית משתי סיבות: 1. הבית המוקדם יחסית קל למרות הסגל המאוד חסר. 2. לוקה דונצ’יץ’.
לאלופת אירופה לשעבר יש פריבילגיה להחזיק בשחקן הטוב בטורניר, שכבר הוכיח שאם הוא רוצה ונמצא ביום טוב הוא יכול להוביל חבורה שמורכבת משני שחקני יורוליג בסך הכל לגבהים שאותם לא הכירה. הגעה לרבע הגמר תיחשב להישג מטורף, כשגם הדחה בשלב הבתים השני באה בחשבון.
שחקנים בולטים נוספים בסגל: מייק טובי, קלמן פרפליץ’, ג’ורדן מורגן.
מקום 7: סרביה
למרות חסרונם המשמעותי של ניקולה יוקיץ’ ו-ואסיליה מיצ’יץ’, אי אפשר לזלזל בנבחרת הסרבית. אחרי הכישלון ביורובאסקט עם רוב הכוכבים, הסגל הקצת יותר אלמוני של סטניסלב פשיץ’ אמור לתת את הטון בבית ב’ החלש ולנצל את ההצלבה הנוחה מהבית המקביל כדי להגיע בהילוך שני לרבע הגמר.
בוגדן בוגדנוביץ’ יקבל את המושכות לנבחרת שמורכבת ברובה משחקני יורוליג, כשלצידו הרוקי בעל השם המטעה ניקולה יוביץ’ שהגיע עם מיאמי לגמר ה-NBA. החוסרים של פשיץ’ מגיעים גם מהיורוליג כמו היעדרותו של ניקולה קאליניץ’, אבל זה לא אמור להשפיע יותר מדי על הסרבים, שאמורים לשוב לבמת המשחקים האולימפיים בקיץ הבא.
שחקנים בולטים נוספים בסגל: מרקו גודוריץ’, ניקולה מילוטינוב, דז’אן דבידובאץ.
מקום 6: אוסטרליה
הבומרס מגיעים במומנטום חיובי עם מקום שלישי באולימפיאדת טוקיו, אבל נמצאת בתחילתו של חילוף דורות שייתן לראשונה את אותותיו באליפות הנוכחית. פאטי מילס וג’ו אינגלס ינסו להגיע לריקוד אחרון במשחקים האולימפיים, אבל הבית הקשה עם גרמניה ופינלנד יכול לסיים את הסיפור מהר מהרגיל.
ג’וש גידי אמור להוביל את הדור החדש של האוסטרלים, שיחסרו גם הם מספר שחקנים שהיו יכולים להזניק את הדירוג שלהם למעלה כמו ג’וק לנדייל וארון ביינס בצבע, אבל עדיין אי אפשר להספיד אותה ובתסריט מסוים היא גם יכולה להגיע לגמר. נמצאת נמוך הרבה בגלל ההצטלבות הבעייתית והיכולת של שאר הנבחרות האחרות בהכנה.
שחקנים בולטים נוספים בסגל: מאתיס ת’ייבול, דאנטה אקסום, ג’ק ווייט.
מקום 5: ספרד
אלופי העולם מגיעים לראשונה לבמה הבינלאומית אחרי חילופי דורות משמעותיים וחוסרים שלא היו להם בשנים האחרונות, אבל ראינו מה זה שווה ביורובאסקט האחרון, אותו לקחו אחרי מסע חלומי. האחים גאסול כבר מזמן פרשו, ריקי רוביו הפסיק לשחק זמנית בגלל בעיות מנטליות ולורנזו בראון גם לא הגיע, אז מה יש לה למכור?
כמו בשנה שעברה, גם הפעם סרג’יו סקאריולו ימשיך לתת את אמונו בשני ההרננגומסים, הסנטר ווילי והפורוורד חואנצ’ו, ששבו העונה ליורוליג אחרי מספר שנים ב-NBA. לצידם יהיו כמה מהכוכבים העולים של הכדורסל הספרדי, שאמורים לתת את הטון בעתיד גם אם הפעם האלופה תצא החוצה בשלב הבתים השני, אחרי ההצטלבות עם קנדה וצרפת.
שחקנים בולטים נוספים בסגל: סנטי אלדמה, אוסמן גארובה, אלכס אברינס.
מקום 4: קנדה
אין ג’מאל מארי ואנדרו וויגינס, אבל שאר שחקני המייפלס התייצבו בדרך לאחד ההרכבים החזקים שהנבחרת הצפון אמריקאית ידעה. הדירוג הנמוך נובע בעיקר מהגרלה, מסורת וניסיון, אבל הקנדים יכולים להיות מאוד מרוצים אחרי שנת פריצה טובה של כמה משחקני העתיד שלהם, שאמורים להוביל אותה בשנים הבאות.
בראשם עומד שיי גילג’ס אלכסנדר, שנחשב היום לאחד השחקנים הטובים ב-NBA וקלע מעל 31 נקודות בממוצע למשחק. יחד איתו מגיע עוד כישרון גדול, אר ג’יי בארט, שנראה שמצא את עצמו בניו יורק ניקס. תחת ג’ורדי פרננדס הצעיר, שהחליף את ניק נרס, העתיד של המייפלס יוכל להימשך גם לשנה הבאה ואפילו למקום בפודיום, אבל כדי לעשות זאת תצטרך לעבור שתיים מהנבחרות הטובות בעולם בשנים האחרונות. בינתיים, בהכנה היא הראתה שהיא שייכת לטופ העולמי עם ניצחונות על ספרד וגרמניה אחרי הארכה.
שחקנים בולטים נוספים בסגל: קלי אוליניק, לו דורט, דווייט פאוול.
מקום 3: גרמניה
אחרי שזכו במקום השלישי באליפות אירופה, הדור של פוסט עידן דירק נוביצקי רוצה להשיג פסגה חדשה ולשחזר לכל הפחות את ההישג שנקבע ב-2002 עם מדליית ארד. האקדמיות בגרמניה החלו לייצא ולייצר שחקנים שמגיעים עכשיו, או לפחות בדרך להגיע, לשיא של הקריירה שלהם במטרה להביא כבוד נוסף לכדורסל הגרמני.
למרות חסרונו של מקס קליבה עקב בעיות חברתיות כאלו ואחרות, שאר השחקנים התייצבו למשימה ובראשם דניס שרודר, הרכז של לוס אנג’לס לייקרס, שחווה חצי עונה טובה מבחינתו ובמדים השחורים-לבנים הוא הופך לבלתי ניתן לעצירה. יחד איתו, פרנץ ואגנר יקווה לרשום עוד קפיצת מדרגה וטורניר מוצלח, כאשר הקו הקדמי משופע בכל טוב. אם יצליחו לעבור את שלב הבתים לראשונה מאז 2006, השמיים הם הגבול.
שחקנים בולטים נוספים בסגל: מו ואגנר, דניאל ת’ייס, מאודו לו.
מקום 2: צרפת
בסגל מלא, הנבחרת הצרפתית היא הטובה באירופה ואולי גם בעולם. שילוב של הרבה כישרונות צעירים, לצד גבוהים טובים ומנוסים ופורוורדים שתופסים נפח גדול בכדורסל האירופי וב-NBA הובילו לשושלת שיכולה להימשך שנים רבות, אבל כרגע מסרבת לעשות זאת.
אז ויקטור וומבניאמה לא נמצא, אבל רודי גובר כן הראה שבכדורסל עם התנאים של פיב”א הוא בלתי עציר, במיוחד אם עכשיו הוא מתחיל להוות איום לשלוש כמו שהראה במשחקי ההכנה. לצידו נמצא גרשון יבוסלה, הפורוורד האימתני של ריאל מדריד, שיכול לקלוע מכל מקום והפיזיות שלו היא נזק לכל יריב, רק תשאלו את דנטה אקסום. הצרפתים אמנם הבטיחו מקום במשחקים האולימפיים הביתיים, אבל לזכות באליפות העולם זה משהו שלא קרה אף פעם, ויותר מאפשרי שיקרה השנה.
שחקנים בולטים נוספים בסגל: ניקולה באטום, ננדו דה קולו, אלי אוקובו.
מקום 1: ארצות הברית
האלופה האולימפית הגיעה לטורניר במטרה אחת: למחוק את החרפה מ-2019 ולהשיב את הגביע הביתה. למרות זאת, הסגל איתו הגיע סטיב קר לטורניר דומה מאוד לזה שאיתו הגיע גרג פופוביץ’ לסין אז: בוסרי, חסר ניסיון וחסר מחץ, מה שהספיק למקום השביעי בלבד. בלי הכוכבים הגדולים באמת, זה נראה כמו ארצות הברית ג’, כל זאת בזמן שהפערים בין הנבחרות השונות רק קטנים משנה לשנה עם השתלטות השוק האירופי על פסגת ה-NBA.
על הבעיות האלו, אפשר לומר שנבחרת הפסים והכוכבים הצליחה קצת להתגבר: ג’יילן ברונסון יתפקד בתור הרכז הבכיר אחרי שהוביל את ניו יורק ניקס לחצי גמר המערב, ג’ארן ג’קסון ג’וניור, שחקן ההגנה של העונה, אמור לתת את הטון מתחת לסלים ואנתוני אדוארדס יביא הרבה מאוד מחץ ואתלטיות שהייתה אולי קצת חסרה בפעם הקודמת. סביבם יש עוד כוכבים שמקבלים תפקיד של שחקני משנה שאמורים לספק את האקסטרה בשביל לקחת את האליפות. וההגרלה הקלה אמורה רק לעזור בכך.
שחקנים בולטים נוספים בסגל: טייריס האליברטון, ברנדון אינגרם, מיקאל ברידג’ס.