מערכת ONE
|
היסטוריה על המגרש: ביום ראשון (16:30) צפויה מכבי ברלין לפגוש את וולפסבורג מהבונדסליגה הבכירה בסיבוב הראשון של הגביע הגרמני. זו תהיה הפעם הראשונה שבה מועדון כדורגל יהודי חוזר להתחרות ברמה הלאומית בגרמניה מאז התקופה שקדמה לשואה.
כהכנה למשחק ההיסטורי, נפגשו נציגי שתי הקבוצות הבוקר (שישי) בלב העיר ברלין לאירוע מיוחד בהובלת הקונגרס היהודי העולמי (WJC), במטרה לדון בתפקיד הקריטי של מועדוני הספורט היהודיים באירופה לפני השואה, וההתעוררות המחודשת שלהם בעידן המודרני.
למכבי ברלין היסטוריה משמעותית בקהילה היהודית כקבוצה שהוקמה בעקבות מועדוני ‘בר כוכבא ברלין’ ו-‘הכח ברלין’. שתי הקבוצות נוסדו בתחילת המאה ה-20 והתפרקו על רקע עליית האידאולוגיה הנאצית. למרות שורשיו היהודיים העמוקים, חברי הצוות מגיעים היום ממגוון רקעים דתיים ולאומיים.
מיכאל קובלנץ, חבר מועצת המנהלים של מכבי ברלין שיתף את הנוכחים באירוע בתחושות ההתרגשות: "עבורנו, כמועדון, העובדה שאנחנו משחקים ברמה גבוהה זו, בפעם הראשונה, היא מקור לגאווה עבור כל החברים שלנו. השורשים ההיסטוריים שלנו ממשיכים להניע אותנו לשמש כוח מניע למועדונים יהודיים ברחבי העולם ומקור גאווה לכל אלה שחשבו שהחיים היהודיים יפסיקו להתקיים לאחר השואה".
תורסטן גרונו, מנהל המדיה של וולפסבורג דיבר גם כן: ״המשחק הזה הוא עוד צעד במלחמה בגזענות. אנחנו עדיין רואים אידיוטים במגרשי הכדורגל שבוחרים בגזענות אבל אנחנו נילחם בזה.״
עוד אחד שנשא דברים היה דניאל לורכר, יועץ בכיר לענייני ספורט בקונגרס היהודי העולמי, המשמש גם כשליח מיוחד לאנטישמיות עבור בורוסיה דורטמונד: "למועדוני ספורט יש חובה ברורה להבטיח שכל התומכים, ללא הבדל דת או גזע, ירגישו מוכללים באצטדיונים ובפורומים אחרים. ברחבי גרמניה, צוותים שונים פעלו, בהצלחה, כדי לרומם את קולם של אוהדים יהודים וליצור תוכניות חדשות שמחזקות את הקשרים שלהם עם חברים בקהילה המקומית הרחבה יותר שלהם".
"הספורט בישראל חייב את ההקמה שלו ליהודים הגרמנים שהיגרו לארץ ישראל והיוו את הבסיס למועדוני הספורט במדינה”, הוסיף ההיסטוריון עדי רובנשטיין. “המשחק השבוע מראה לנו שמועדונים יהודיים ברחבי העולם תמיד יספרו סיפור שהוא יותר גדול מהספורט".
המשחק ישודר בשידור ישיר בטלוויזיה הגרמנית ומעורר עניין בקרב התקשורת הגרמנית. כ-2500 אוהדי וולפסבורג יגיעו למשחק מתוך 5000 כרטיסים שאושרו למכירה.