כ-400 אוהדי הפועל תל אביב התכנסו אמש (שני) באולם בהדר יוסף כדי לשמוע על פרטי ההסכם שמעביר את השליטה בקבוצת הכדורסל מעמותת האוהדים לעופר ינאי (שיקבל 51% מהמניות) ואבי זיידנברג (יקבל 30%). העמותה תישאר עם 19%. השניים שטחו את התוכנית שלהם, זאת לפני ההצבעה שתתקיים ביומיים הקרובים, כשההערכה היא כי הוא יתקבל וההסכם יאושר ברוב קולות.
נציין כי ההצבעה לגבי השניים תיפתח מחר ב-10:00 ותיסגר לאחר 48 שעות, כאשר יוכלו לקחת חלק חברי העמותה שהיו חברים עד ליום רביעי 19.7 בשעה 14:00 (שעת פרסום ההסכם). כעת, ONE מביא לכם פרטים נוספים על מה שנאמר באסיפה.
יו”ר הקבוצה רמי כהן אמר במסגרת הפגישה: “הכנסה של 48 מיליון בחמש השנים הקרובות. כל דבר שיעבור סכומים מסוימים יחייב הכנסת סכום נוסף. גם אחרי חמש שנים יש תקציב מינימלי שבשביל לאתגר אותו, התייחסנו לאולם. כמות המושבים באולם קטן והתחלנו לעבוד על זה. פנינו לרועי מילר שעשה את ההסכם עם עופר אליהו ז”ל ושאול אייזנברג, פנינו אליו לקבל את האישור להשתמש בשם וקיבלנו”.
“העמותה נשארת שותפה ברמה עסקית וגם ברמה היומיומית. אי אפשר להוציא את הפועל ת”א מאיתנו. אנחנו לא מהווים תחרות לא לעופר ולא לאבי. אנחנו הולכים להסכם שמצריך אישורים של מוסדות מדינה. אם ההסכם לא יקרה או יבוטל, נחזיר את המצב לקדמותו. אם זה קורה באמצע העונה הם ישמרו על התקציב כדי שנסיים את העונה ללא חובות וללא בעיות. קיבלנו התחייבות מעופר שישלם גם את השכר של השחקנים שהבאנו. קיבלתי הבטחה בעל פה שכל סכום שיצא, יכוסה”.
אבי זיידנברג הוסיף: “לפני שלוש שנים החלטתי החלה עקרונית להשפיע, לעבוד לתרום, לבוא לקדמת הבא. לא רק בקטע של הכסף, גם להתעורר בשתיים בלילה ולתהות מה עושים עם ג’ייקובן כשהוא עושה לנו שביתה איטלקית. אני רואה את היורוליג אוטוטו, זה השאיפות, צריך להמשיך לשם. אמרנו כמה שנים זה ייקח לנו, אמרתי חמש שנים. תודה רבה שעופר בא, תודה לצוות של עופר. זה קרה מהר יותר ממה שחשבתי. אני שמח שאנשים קשובים לזה שאנחנו צריכים להביא את הפועל לגבהים שעוד לא הכרנו. אנחנו, עופר ואני, כדי שנגיע לשם יחד אתכם”.
עופר ינאי אמר: “אני אדם של אנשים, אני מאמין גדול בעבודה קשה וחכמה. בראיה שלי, מתווה העסקה נותן להפועל יותר סיכוי להצליח. מקווה שנזכה השנה ביורוקאפ. מה שאני יודע לעשות בצורה מאוד טובה זה לקחת עסק מנקודה אחת לאחרת. הפועל צריכה להיות הקבוצה מספר 1 בישראל”.
זיידנברג הוסיף: “יש שלוש מטרות שהצבנו לעצמנו: הגדלת האוהדים, יורוליג והגדלת ההכנסות העצמיות של הקבוצה כדי שנוכל להגיע למטרות”.
עופר ינאי אמר: “אנחנו צריכים להיות מאוד מאוד גרועים כדי לא להיות טופ 3 כל שנה עם הסכומים שאנחנו מדברים עליהם. אם העסקה תושלם, אני אכנס למשפחת הפועל ומשפחה לא בוחרים ולא מחליפים. לא מתפקידי לחנך את הקהל, זה דיאלוג שהקהל צריך לדבר עם עצמו. הקהל זה הסיבה שאנחנו נמצאים בו וזאת הסיבה שיש עסקה. זאת מטרה משותפת לנו ולקהל להפוך לקבוצה מספר 1 בישראל, לזכות באליפויות, להגיע ליורוליג ולזכות ביורוליג. אני מעריץ את הקהל של הפועל”.
“מבחינה עסקית, אנחנו רוצים לייצר הכנסות וארגון שלא צריך את הבעלים. אנחנו חושבים שזה אפשרי. הבעלים בקבוצה השנייה של העיר לדעתי לא הזרימו הון כבר עשר שנים”, הוסיף.
“אני חושב שהסיטואציה של הפועל היא בלתי נסבלת. אני חושב שהענף בסיטואציה בלתי נסבלת. רוב הקבוצות האחרות סובלות מהמונופול שנוצר. עם הכניסה שלנו והעלייה של הפועל ירושלים המטרה היא לייצר ענף חדש. יש פה אנשים שאני מרגיש שאפשר ללכת איתם קדימה. אני שותף בהרבה מאוד חברות והרבה מאוד מיזמים. כשאני שם 51%, זה אני, זה השם שלי, אני מביא את עצמי עד הסוף”.
“גם אם יש סיפור עם הקהל של הפועל, אני לוקח את זה על עצמי באהבה. זה יכול ליצור יח”צ יותר טוב להפועל בגלל שאני נמצא שם. אם אספוג איזה משהו משמעון מזרחי, אני אספוג את זה”.
רמי כהן הוסיף: “הסיפור של שאול מופרך, חסר סיכוי, אין לו שום דבר בהסכם עם אליהו שמביא לו את הקבוצה חזרה. ברמה המשפטית זה לא סיכון”.
עופר ינאי: “לי יהיה רוב בדירקטוריון. אני לא חושב שאני אצטרך להשתמש בקלף של בעל השליטה, אם הייתי חושב ככה לא הייתי נכנס לעסקה. חובת ההוכחה עכשיו היא עליי”.
רמי כהן סיכם: “לגבי האולם, אמרנו שנדבר עם העירייה וניתן לזה תקציב של כמה מאות אלפים לחברת אדריכלות שתראה איך אפשר להרחיב אותו. באנו לעירייה עם מספר רעיונות להגדלה. הנושא של הריסה ובנייה מחדש לא עומד על הפרק”.
לפי ההתחייבות, הבעלים ישקיעו סכום מינימום של 48 מיליון ש”ח בחמש שנים ו-30 מיליון ש”ח בהתחלה. לאחר החתימה החברה תעביר לעמותה שלושה מיליון ש”ח לסגירת ההתחייבויות. אגב, במקרה והעמותה לא תאשר את ההסכם, ינאי יעביר בכל מקרה שלושה מיליון ש”ח לקבוצה, כשלאחר מכן יפעלו להשיב את המצב לקדמותו.
פרטי הסכם בעלי המניות:
אחזקות בחברת הבת:
- עופר ינאי 51%
- אבי זידנברג 30%
- עמותת הפועל אוסישקין 19%
חלוקת דיבידנדים: לא בחמש השנים הראשונות ורק מעל יתרת מזומנים בחשבון של 50 מיליון ש”ח (לאחר חלוקת הדיבידנד)
דירקטוריון: 5 דירקטורים (אחד על כל אחזקה של 17%)
זכויות וטו לעמותה:
- שם הקבוצה
- סמל הקבוצה
- צבעי הקבוצה
- העברת משחקים ליד אליהו
העמותה לא תדולל ולא תידרש להכניס כספים לפי חלקה היחסי, אלא כפי יכולתה.
החלטות עיקריות הדורשות פה אחד (מינימום של 82%):
- מכירה או חיסול של רוב נכסי החברה
- הקמת חברות בת
- מכירה או שיעבוד של חלק מהותי בפעילות
- שינוי מסמכי התאגדות
- פירוק החברה
- הקצאת מניות (למעט דילול)
- עסקאות עם בעלי מניות
- כניסה לתחומי פעילות חדשים
מכירת מניות תותר רק לאדם ש:
- אין לו עבר פלילי
- אין לו עבר כבכיר/ משמעותי בקבוצה מתחרה
- מתחייב לקיים את כל האמור בהסכם זה
- זכות ראשונים לשותפים האחרים
בעלי המניות לא ישעבדו או ימשכנו את מניותיהם או אחזקותיהם בחברה.
הסכם ההשקעה:
מטרת החברה: קידום ותמיכה בקבוצת הבוגרים של הפועל תל אביב.
בכל שנה בחמש השנים הראשונות יוזרמו לתקציב השוטף כ-10 מיליון ש”ח, כאשר לכך אם סכום ההוצאה השנתית תדרוש יותר מהזרמה זאת, יזרים עופר כסף נוסף (מנגנון קצת יותר מורכב, אבל זאת רוח הדברים).
לאחר 5 שנים יעמוד סכום המינימום של התקציב על תקציב מינימום מנהלת + 3 מיליון ש”ח כפול הגידול במספר המושבים באולם הביתי. כל פעילות העמותה והתחייבויותיה נסקרו, נבדקו ואושרו על ידי השותפים התקבל אישור מעו"ד רועי מילר (עושה ההסכם בין עופר אליהו לשאול אייזנברג, שבעקבותיו קיבלה העמותה את זכויות השימוש בשם "הפועל תל אביב") לחתום על הסכם זה, לאחר שקיבל לידיו וקרא את כל ההסכמים.
תקבולים עודפים: אחת לשנה, ב-31.7 תעביר העמותה 80% מיתרת המזומנים שבידיה לחברה, ללא התחייבות לסכום. כנגד העברה זאת יוקצו לעמותה מניות שניתנות למימוש רק במקרה של מכירת הקבוצה. העסקה מותנית באישור מוסדות העמותה. מיד לאחר מועד הסגירה, תעביר החברה לעמותה 3 מיליון ש”ח לסגירת התחייבויות. כל פעילות הקבוצה הבוגרת, תועבר לחברה.
היה ומסיבה כלשהי, תיפסל או לא תאושר מהות ההסכם על ידי גוף ציבורי, כך שההסכם לא יוכל להתקיים (על פי רשם העמותות, רשם החברות, איגוד הכדורסל וכד'), יפעלו הצדדים להיאבק בהחלטה ובלית ברירה לאחר שמיצו את המאבק, יפעלו להחזיר את המצב לקדמותו. במקרה כזה, המשקיעים מתחייבים לעמוד מאחורי התקציב שנקבע עד לסיום אותה עונה.
היה ואירוע הקמת החברה יטיל על העמותה מס כלשהו, החברה תשפה את העמותה. היה וההסכם לא יאושר, עופר יעביר, בכל מקרה, מינימום של 3 מיליון ש”ח בחודש אוגוסט כתרומה, על מנת שנעמוד בהתחייבויות שנלקחו במהלך הקיץ. החברה תשפה את העמותה גם בגין התחייבויותיה למס הכנסה (אלה הקיימות ואלה העתידיות בגין ביטול האמנה) עד לסך של 10 מיליון ש”ח.
הסכם העברת פעילות
כל הקניין הרוחני, הפעילות ונכסי קבוצת הבוגרים (הסכמי עובדים ושחקנים, הסכמי חסויות, חנות, וכו), יעברו לחברה. החברה תהיה אחראית על כל החובות וההתחייבויות השייכות לקבוצה הבוגרת ושעדיין לא שולמו (לשם כך ההעברה של שלושה מיליון ש”ח מהחברה שפורטו קודם לכן בסעיף 9 של הסכם ההשקעה) לעמותה ולחברה תהיה הזכות לשימוש בשם הפועל תל אביב ובקניין הרוחני.
היה ומסיבה כלשהי, תיפסל או לא תאושר מהות ההסכם על ידי גוף ציבורי, כך שההסכם לא יוכל להתקיים (על פי רשם העמותות, רשם החברות, איגוד הכדורסל וכד'), יפעלו הצדדים להיאבק בהחלטה ובלית ברירה לאחר שמיצו את המאבק, יפעלו להחזיר את המצב לקדמותו. במקרה כזה, המשקיעים מתחייבים לעמוד מאחורי התקציב שנקבע עד לסיום אותה עונה. כל שאר הפעילות: נוער, נשים, קשר עם הקהל, אחריות על הקשר עם הגופים ה"פוליטיים" (איגוד/מנהלת), פעילות חברתית, ועוד - נשארת באחריות העמותה.