רז אמיר
|
אחת הסוגיות המרכזיות והמעניינות ביותר במכבי תל אביב בשבועות הקרובים תהיה סביב דניאל פרץ. אם הצהובים ימכרו את השוער המוכשר הם יצטרכו להגיב עם הנחתה של שוער זר חדש, אלא אם יצליחו לשכנע אותו שהדבר הנכון עבורו הוא להמשיך לעונה נוספת במועדון בהתאם לשדרוג שכרו.
יחד עם זאת, הביקוש סביב השוער רק הולך וגובר בימים אלה ובמחיר הנכון אין ספק שמיץ' גולדהאר כן ילך לעסקה. מהו המחיר הנכון? כבר למדנו בעבר מהכוכבים הגדולים שנמכרו כי 7-8 מיליון אירו זה הרף שבו הקנדי מוכר גם אם מדובר בדמות הכי מרכזית בקבוצה.
אולם, נכון להיום הקבוצות שהביעו עניין בדניאל פרץ וחלקן כבר שלחו הצעות הן אוניון ברלין הגרמנית, פיינורד ההולנדית, בראגה הפורטוגלית, שחטאר דונייצק האוקראינית וניס הצרפתית. עם זאת, ההצעות שהגיעו נעו סביב כ-4 מיליון אירו בעוד הצהובים מצפים ליותר מכך, עם הערכה שיסכימו למכור אותו סביב מחיר של 6-7 מיליון אירו עם אחוזים עתידיים.
יחד עם זאת, ההצעות עדיין לא עולות לטווח זה, או אם תרצו "תג גלוך" שהוצב כסוג של רף עבור השחקנים הצעירים שנתנו הופעות טובות באליפויות העולם ואירופה בקיץ האחרון. אפשרות נוספת שבמכבי ת"א יהיו מוכנים להפחית עבורה את הדרישה היא אם יגיע מועדון (בין אם מהרשימה שצוינה או אחר) ויסכים לרכוש ולהשאיל את פרץ בחזרה למכבי לעונה הקרובה.
זה יכול להיות אלמנט שיעזור מאוד לצהובים להשתכנע כי זה יחסוך מהם לפחות בעונה הקרובה את הצורך להוציא הרבה כסף על שוער חדש. מי שעשויה להיכנס למתווה כזה היא טוטנהאם, שערכה בדיקות על פרץ, אך רכשה מוקדם יותר בחלון שוער איטלקי בכיר ולכן לא מחפשת שוער ראשון כרגע.
כאמור, הימים הקרובים יהיו מעניינים מאוד בגזרתו של פרץ וברור כי אף אחד לא רוצה למתוח את זה יותר מדי. אין כרגע דד ליין שאחריו במכבי ת”א אומרים שלא משנה מה לא תהיה עסקה, אבל זה די מובן מאליו שאם החלון נסגר באמצע חודש ספטמבר, אף אחד לא ירצה להגיע לסוף החודש הבא כשהנושא עדיין באוויר כי אז גם האפשרות להביא שוער אחר במקרה של עסקה תהיה אפשרות פחות נוחה וטובה עבור מכבי ת"א.