לפני שש שנים, נבחרת העתודה של ישראל פגשה בדיוק באותו אולם, ההיכל בהרקליון, כרתים, את נבחרת יוון במעמד הגמר של אליפות אירופה. אז את המדים הכחולים-לבנים של ישראל לבשו יובל זוסמן, תמיר בלאט, נתנאל ארצי, דניאל קופרברג, רועי הובר ועוד, ועל הקווים עמד עודד קטש. זה נגמר בהפסד 65:56 והעתודה הסתפקה במדליית הכסף שאחריה הגיעו שתי זכיות רצופות באליפות (2018 בגרמניה וב-2019 בתל אביב).
אנשי איגוד הכדורסל כבר חשבו כי יפגשו את היוונים לשידור חוזר של אותו גמר באותו אולם, אלא שלנבחרת צרפת היו תוכניות משלה. הצרפתים פירקו את נבחרת יוון וגרמו לכך שככל הנראה הרוב ביציעי ההיכל בהרקליון יהיה כחול-לבן ולא בגלל הנבחרת המקומית, אלא דווקא בגלל הנבחרת הישראלית שלחצי הגמר הצליחה להביא כ-200 אוהדים שדחפו אותה (בעיקר משפחות השחקנים שניצלו את הקיץ והמרחק הקצר לקפיצה לאי השכן).
באיגוד מנסים לנצל את העובדה שהיוונים לא עלו לגמר כדי לגרום לאולם להרגיש באמת ביתי עבור השחקנים של אלעד חסין. כבר אתמול (שבת) בלילה התחילו להפיץ את הבשורה ולגרום לאלפי התיירים שנמצאים באי השכן להגיע לתמוך בנבחרת, כשכרטיס למשחק עולה חמישה אירו בלבד. בנבחרת מקווים שאכן כך יהיה כשהציפייה היא לפחות ל-1,000 אוהדים ישראלים.
בחזרה לניצחון על בלגיה בחצי הגמר. כבר עם פתיחת המשחק היה ניתן לראות את הברק בעיניים של היחידה הלוחמת של חסין. בחדר ההלבשה המאמן דיבר עם השחקנים שלו על הדברים הקטנים שמנצחים משחקים כאלו והדגיש את המלחמה, ואכן השחקנים שלו היו ראשונים לכל כדור ופשוט הצליחו לשתק הגנתית את הבלגים שחסרו את דה ריידר, השחקן המוביל שלהם שנפצע אחרי שלוש דקות ולא חזר לשחק. בהיעדרו, דני וולף ונועם יעקב השתלטו על המשחק.
אגב, בנבחרת מספרים שמדובר בזוג שאי אפשר להפריד. מעבר לכדורסל ולהפריה ההדדית על המגרש, השניים גם שותפים לחדר ומנהלים לא מעט שיחות. למרות שלא גדל בישראל, וולף יודע את כל המילים של ההמנון הלאומי ומקפיד לשיר אותו לפני כל משחק.
ואם כבר הזכרנו את יעקב, לא מעט סקאוטים הגיעו לאליפות וגם עורך וידאו לא מוכשר במיוחד יצליח לייצר קלטת ביצועים נהדרת לגארד הישראלי-דני, בעיקר אחרי הסל שלו במחצית הראשונה שהפך לוויראלי בכל עולם הכדורסל. אין ספק שהשם של יעקב נכנס ללא מעט מהפנקסים של הסקאוטים, גם באירופה וגם בליגה הטובה בעולם, לשם הוא מכוון.
הערב ב-21:00 יעלו השחקנים של חסין, כשהם אנדרדוג מובהק, לגמר מול נבחרת צרפת שדרסה כל מה שהיה מולה באליפות הזאת עד עכשיו. הצוות המקצועי של הנבחרת נשאר לצפות במשחק חצי הגמר השני בין הצרפתים ליוונים, כמו גם השחקנים שראו את הצרפתים מביסים את המקומיים.
אלא שאם יש סיבות לאופטימיות, אולי זאת דווקא ההיסטוריה כי גם ב-2017, ב-2018 ושנה לאחר מכן ב-2019, הנבחרת הישראלית פגשה את צרפת בחצי הגמר, אז זה נגמר בניצחנות חד צדדיים של הכחולים-לבנים. אין ספק שאם הנבחרת רוצה לחזור עם מדליית זהב, היא תצטרך התעלות של כל השחקנים, אחוזים טובים מעבר לקשת ומשחק הגנתי משובח מול המכונה הצרפתית המשומנת, שאגב, חסרה אחד, ויקטור וומבניאמה שעסוק בהכנה לליגה הטובה בעולם.