ארדה גולר בחר לבן. הכישרון הוצג אתמול בריאל מדריד ובכך שם סוף לתחרות עליו בין הבלאנקוס לברצלונה. היהלום הטורקי הוא לא השחקן הראשון שמצא את עצמו בשיאה של ‘תחרות משיכת החבל’ בין הקטלונים למחזיקת הגביע הספרדי, כאשר שחקנים רבים כבר היו במקום הזה לפניו.
לפעמים זה נגמר בצורה מדהימה. שחקן מגיע, מתחבר לערכי המועדון, מציג כדורגל מהפנט והופך אפילו לסמל. לפעמים זה נגמר פחות טוב. זה הזמן לתת מבט על כל השחקנים שהשתתפו בפרקים האחרונים של “קחי אותי ריאל/בארסה”.
דוד וייה
ללא ספק מהשחקנים שהפכו לאגדות. וייה בחר בברצלונה והיה שותף לאחד ההרכבים הזכורים בתולדות הענף. שלוש עונות בקאמפ נואו הספיקו לו להותיר חותם ענק, אך לפני שעשה זאת הוא כמעט חתם אצל היריבה בלבן בלא מעט מקרים, כשאף ב-2009 היו אתרים שכבר הכריזו שזה עניין של זמן עד שהוא מוצג בריאל.
לוקה מודריץ’
הרבה קבוצות רצו את הקרואטי כשהוא היה בטוטנהאם, אך ברצלונה הייתה הכי חזקה במרוץ. מודריץ’ אפילו הצטלם עם חולצה של בארסה והכריז שהוא “אוהב את האווירה במועדון”. בסופו של דבר, זוכה כדור הזהב ב-2018 לא רק הגיע למדריד, אלא רשם את אחת הקריירות הגדולות ביותר של שחקן במועדון, יש שיגידו של שחקן בכללי.
אנדרס אינייסטה
כן כן, תאמינו או לא, גם אחד הסמלים הכי גדולים בתולדות הבלאוגרנה כמעט לבש את מדי היריבה. בשני מקרים הספרדי כמעט הגיע לבירת ספרד, הראשון היה כשעוד היה נער מתבגר באלבסטה והשני הגיע ב-2006, כשהיה בן 22. במקרה השני הקשר העדיף לעשות דברים גדולים בברצלונה, והשאר היסטוריה – ועוד איזו היסטוריה.
מרקו אסנסיו
שנים שאסנסיו היה מבוקש על ידי הקטלונים. הנהלת המועדון רצתה אותו עוד לפני שהוא חתם בריאל, כאשר הדיווחים על “חציית הכביש” צצו גם במהלך העונה, כששחקן הכנף היה בשנת חוזה. בסופו של דבר הספרדי בחר בפ.ס.ז’ אחרי שנים לא רעות בכלל במדריד.
ססק פברגאס
“המשאלה הנצחית של פרס”, הוגדר הקשר. הספרדי הודה אחרי שחזר לברצלונה מארסנל שהייתה לו הצעה גם מהלבנים, שלחצו עליו לחתום אצלם עד השנייה האחרונה. העובדה שגדל בלה מאסיה והרגשות שלו כלפי מועדון נעוריו הכריעו.
ויניסיוס
איפה היינו היום עם הברזילאי היה בוחר בברצלונה? שחקן הכנף התלבט ארוכות היכן לנחות, כשבארץ מולדתו טוענים שכילד השחקן אהד את הקטלונים. קשה היום לדמיין מצב שוויני היה בצד השני, בטח בהתחשב באהבה הרבה שהוא מראה לסמל של ריאל, אך היינו לא רחוקים בכלל מלגלות כיצד זה היה נראה.
ניימאר
אולי הקרב הכי זכור בין הקבוצות. בדומה לוויניסיוס, חברו לנבחרת גם כן התלבט באיזו קבוצה בספרד לחתום, אך בסופו של דבר מה שהכריע בשבילו הייתה האפשרות לשתף פעולה עם ליאו מסי. היום אנו יודעים שעם הזמן השניים הפכו לחברים מאוד קרובים גם מעבר לדשא, ללא קשר לשיתוף הפעולה בפאריס בשנתיים האחרונות.
רודריגו
טלנובלה ברזילאית, פרק שלוש. אם אצל ניימאר זה היה מסי, פה שתי הסיבות ששכנעו את רודריגו לבחור בריאל היו הכסף ושיתוף הפעולה עם ויניסיוס, עליו השחקן לא רצה לוותר.
לואיס סוארס
אחד החלוצים הגדולים ביותר בהיסטוריה של ברצלונה והכדורגל העולמי ללא ספק. ב-2014 האורוגוואי כבר היה סגור בבארסה, ריאל ניסתה לבצע מחטף של הרגע האחרון בדומה לעסקת גולר. ליברפול בסופו של דבר לא קיבלה את ההצעה של הבלאנקוס, למרות שהחלוץ היה בראש הרשימה של קרלו אנצ’לוטי דאז.
טוני קרוס
אחרי המונדיאל האדיר והזכייה עם גרמניה, הקשר נכנס לשנת חוזה ובאיירן לא רצתה לאפשר לו לעזוב בחינם. סגנון המשחק שלו מאוד התאים לזה של ברצלונה, כאשר שנת החוזה גם הפכה את האפשרות שלו להגיע מבחינה כלכלית לריאלית. בסופו של דבר הקטלונים התמהמהו, ריאל קפצה על המציאה וזכתה בקשר שכבר נכנס מזמן להיכל התהילה של המועדון.