מערכת ONE
|
מכבי תל אביב הודיעה היום (רביעי) על מספר מינויים חדשים ואנשי צוות שיצטרפו אל המאמן רובי קין בעונה הקרובה, כשמי שמונה לאחד מעוזריו של האירי הוא אירי אחר שזכור לכל חובבי הפרמייר ליג – רורי דלאפ.
לאחר פרישתו ממשחק פעיל, דלאפ החל קריירת אימון באקדמיה של דרבי קאונטי. ב-2015 הוא מונה למאמן הקבוצה עד גיל 18 וכעבור 8 חודשים קודם למאמן הקבוצה עד גיל 21 של המועדון. ב-2018 דלאפ חזר לקבוצה איתה הוא מזוהה יותר מכל – סטוק סיטי. בהתחלה הוא שימש כמאמן בקבוצה הראשונה וב-2019, לאחר פיטוריו של נייתן ג’ונס, הוא מונה באופן זמני למאמנה של סטוק. בינואר האחרון עזב את דלאפ את סטוק, וכעת הוא כאמור מצטרף לקין במכבי תל אביב.
מהקריירה שלו כשחקן, דלאפ זכור כ”אבי הוצאות החוץ”. הקשר, שלא ניחן ביכולות יוצאות דופן ולאורך רוב הקריירה שלו היה די ‘אפור’, השתמש בשלב מסוים ביכולת שלו אותה אין לאחרים – הוצאות חוץ ארוכות. עד לדלאפ, מה שהפך כיום לטרנד לא היה קיים ממש בכדורגל והוצאות החוץ של הקשר הפכו לטקסיות משהו במשחקים של סטוק – כשבאותם רגעים גם הקהל באצטדיון וגם בבית רק חיכו להוצאת החוץ שהיו “שוות ערך לקרן או בעיטה חופשית” לכל דבר ועניין לדבריו של המאמן מרטין אוניל.
הוצאות החוץ המרשימות של דלאפ הן לא משהו שהוא גילה פתאום באמצע הקריירה והן נבעו מכך שהיה זורק כידון מוכשר בצעירותו. אגב, דלאפ אפילו זכה לייצג את אירלנד במשחקים באולימפיאדה בעקבות הוצאות החוץ שלו. זריקותיו נעו לרוב ל-30 עד 40 מטר (98–131 רגל) והיו יכולות להגיע למהירות של 60 קמ"ש.
מומחים רבים, כולל מאמנו לשעבר טוני פוליס, התייחסו לטכניקה שבה השתמש דלאפ – למרחק ששלח את הכדור ולעובדה שהזריקה הייתה שטוחה, מה שהקשה על ההגנה. "זה גורם לכל כך הרבה בעיות (בקרב ההגנה של היריבה), אני חושב שזה בגלל שהן כל כך שטוחות. הוא זורק שטוח וקשה מאוד למגנים להתמודד עם זה", אמר פוליס. עוד תיארו באנגליה את זריקותיו של דלאפ כ”גיהנומיות” וכ”נשק נהדר”. כעת, נותר לראות האם הוא יעביר את מורשתו גם לשחקני מכבי תל אביב ויקשה על קבוצות ליגת העל השונות.
כשחקן, דלאפ השלים יותר מ-600 משחקים ברחבי הליגות באנגליה במדי סטוק סיטי, סאות'המפטון, דרבי קאונטי, סנדרלנד, קרלייל, בארנסלי, ברטון ונבחרת אירלנד. אגב, בנו ליאם בן ה-20 הוא קשר התקפי המשחק בקבוצת הנוער של מנצ’סטר סיטי.