בית המשפט לעניינים מנהליים בתל אביב קיבל את עמדת הפרקליטות ודחה את עתירת הכח עמידר רמת גן ובעליה, נמרוד ורד, ולפיכך אישר את סגירת אצטדיון וינטר. כזכור, הקבוצה הגישה עתירה לביטול החלטת המשטרה ועיריית רמת גן שלא להעניק רישיון עסק לאצטדיון וינטר, זאת מאחר שבעליה הקודמים של הקבוצה, גל יוסף, מהווה עדיין חלק מהמקום ומקיים שם פעילות פלילית המסכנת את שלום הציבור ובטחונו.
לטענת העותרים, לאחר שהקבוצה קרסה כלכלית והוגשה בקשה לפירוק החל"צ (חברה לתועלת הציבור), התגבשה קבוצת משקיעים, ובראשם נמרוד ורד, להצלת מועדון הכדורגל בעל ההיסטוריה המפוארת. קבוצת המשקיעים, אשר הפכה לבעלי מועדון הכדורגל המדובר, החלה בתכנית הבראה אשר במסגרתה ביקש לקבל רישיון עסק להפעלת אצטדיון וינטר ברמת גן.
בקשה זו סורבה על ידי המשטרה והעירייה. לטענת המשטרה, אשר יוצגה על ידי עורכת הדין מאיה לויאן מפרקליטות מחוז תל אביב (אזרחי), יש בידיה מידע מודיעני חסוי, עדכני ומבוסס, המראה כי יוסף ממשיך בפעילות עבריינית בבית העסק ומנצל את האצטדיון והנכסים בתוכו לקיום פעילות פלילית. על כן, בסמכותה למנוע מתן רישיון לעסק, על מנת להבטיח את שלום הציבור ובטחונו.
השופט עמית קובי ורדי מבית המשפט המחוזי בשבתו כבית המשפט לעניינים מנהליים בתל אביב קיבל את עמדת המשטרה וציין כי "בסופו של יום, לב העניין, הינו הקשר של העותרים ושל העסק למר יוסף ולפעילותו העבריינית הנטענת של מר יוסף והכל בהתבסס על החומר המודיעיני החסוי שעל פיו יקום או ייפול דבר, ובמקרה זה מידע זה מצביע אכן על כך שמר יוסף עדיין מעורב בעסק, מקיים קשר, שאינו רק חברי, עם מר ורד ומנצל את האצטדיון והנכסים בתוכו לקיום פעילות פלילית ולכן אין מקום להתערב בהחלטת המשטרה הסבירה בנסיבות העניין לסרב ליתן רישיון לעסק”.
ביחס למעורבותו של הבעלים הקודמים, גל יוסף, ציין השופט קובי ורדי כי "לטעמי, הוכח בפני בראיות הנדרשות במשפט המנהלי ומהחומר החסוי כי יוסף ממשיך בפעילות בכלל בבית העסק. ובפעילות עבריינית בבית העסק בפרט, דבר המעלה סיכון וחשש לשלום הציבור ובטחונו, ויוסף לא התנתק, כפי שטוענים העותרים, מהעסק, מנכסים המצויים בו ומהפעילות בו וכן לא מהקשר שקיים בינו לבין ורד, קשר שאינו רק קשר חברי, כפי שטוען מר ורד. יש לציין כי המידע המודיעיני שהוצג לי ,אינו רק מידע מהעבר, אלא כולל גם מידע מודיעני עדכני מהשנים ומהתקופה שמר ורד "אוחז במושכות" הניהול של החל"צ, כשמדובר במידע מוצלב ממספר מקורות הנחשבים אמינים, כעולה מהסקירה המודיעינית שהוצגה לי".
בהמשך, התייחס השופט לעובדה כי הקבוצה ובעליה עושים שימוש במתקני האצטדיון לצורך אימונים גם ללא האישור הנדרש, תוך סיכון המתאמנים ולצורך רווח כספי. "מעבר לכל האמור, לא ניתן להתעלם גם מעשיית הדין העצמי שנעשה לכאורה על ידי העותרים בכך שהם עורכים אימונים במתקן, למרות שהם יודעים שלשיטת העירייה, שהיא זו שנותנת את רישיון העסק, (וכן לשיטת המשטרה), גם אימונים במתקן מחייבים רישיון עסק ולא ניתן לבצע כל פעילות באצטדיון, לרבות אימונים ללא רישיון עסק , והעותרים לא יכולים, גם אם לשיטתם אימונים לא מצריכים רישיון עסק, לעשות דין עצמי ולהשתמש במתקן לאימונים ללא רישיון עסק", ציין השופט קובי ורדי.
ורדי סיכם: “לאור כל האמור לעיל, לא מצאתי מקום להתערבות בית המשפט בהחלטת המשטרה, שבנסיבות הספציפיות, שכפי שהוצג לי במעמד צד אחד בחומר המודיעיני החסוי וכן בתוספת מה שציינתי במסגרת פסק דיני, כמו הדברים שהובאו בעתירה הקודמת, מביאים למסקנה שמדובר בהחלטה סבירה שאין מקום להתערב בה ולכן דין העתירה להידחות”.
מהכח רמת גן נמסר: “קיבלנו את פסק הדין ואנו למדים את נימוקיו. אנו סמוכים ובטוחים כי לאור החשיבות התרבותית הגדולה, כמו גם הרצון הטוב של קבוצת המשקיעים להציל את אצטדיון וינטר ומועדון הכח מכבי עמידר תוך שיתוף פעולה מלא עם כלל הרשויות - תימצא הדרך להניח את דעתה של משטרת ישראל כי במקום מתנהל עסק לגיטימי, חוקי ובטוח לכלל הציבור”.