ליאו מסי הוצג באינטר מיאמי אחרי שסיים את דרכו בפאריס סן ז’רמן, ואיזו דרך מוזרה זאת הייתה. הפרעוש הגיע לעיר האורות באוגוסט 2021 עקב הבעיות הפיננסיות של ברצלונה ותקנות הפייר פליי המחמירות של לה ליגה, שלא אפשרו את הארכת חוזהו במועדון. כדי להמשיך להתחרות בליגת האלופות וברמות הגבוהות, בחר בזמנו הארגנטינאי להצטרף לחברו הטוב ניימאר בצרפת, בדרך לתקופה שלא ירצה לזכור ברמה הקבוצתית.
המעבר של מסי לפארק דה פראנס היה אולי המלהיב ביותר בהיסטוריה של המועדון, שרק ב-2017 שילם 222 מיליון אירו על הברזילאי. כעת, אחרי תקופה שנויה במחלוקת שקשה להגדיר אותה כהצלחה מסחררת, אך גם לא בדיוק ניתן להגדירה ככישלון, הפרעוש החליט לבחור דווקא בפרויקט המסקרן של אינטר מיאמי, למרות שהרצון הגדול היה ברצלונה.
בעונתו הראשונה עם פאריס, מסי רשם 11 שערים ו-15 בישולים בכל המסגרות, כולל חמישה שערים בליגת האלופות. בעונה החולפת, מסי הגדיל את התפוקה שלו ל-21 שערים ו-20 בישולים בכל המסגרות, כולל ארבעה שערים בשלב הבתים של ליגת האלופות.
בנוסף לתפוקה שלו על המגרש, מסי עזר לפ.ס.ז' מבחינה מסחרית. לפי כלי התקשורת השונים הגעתו של הכוכב הניבה 700 מיליון אירו רווח ב-12 החודשים הראשונים שלו במועדון. ההכנסות הנוספות הגיעו דרך עסקאות ספונסר חדשות ומכירה של חולצות. למעשה, בצרפת טוענים שב-60% מהחולצות של פ.ס.ז’ שנמכרו, שמו של מסי מודפס מאחור.
אם מסתכלים על המעורבות הישירה בשערים, לפחות בעונה החולפת, הפרעוש התחרה עם שמות כמו קיליאן אמבפה וארלינג הולאנד, גם בגיל 35, ולא פלא שהקבוצה ניסתה לעשות הכל כדי להשאירו לעונה נוספת ואף למעלה מכך, אולם לצערה המשא ומתן איתו פוצץ ולאור היחסים המורכבים עם הקהל, אי אפשר היה לחזור אחורה.
חשוב לציין שההכנסות, השיווק והעוקבים ברשתות החברתיות לא מספרים את כל הסיפור. בשתי העונות עם מסי בהרכב, פ.ס.ז' לא הצליחה לעבור את שמינית הגמר בליגת האלופות. זה לא היה לגמרי תלוי בו, כמובן, אבל לשחקן בסדר הגודל שלו היה צריך להיות תפקיד הרבה יותר משמעותי עבור הקבוצה בארבעת מפגשי הנוקאאוט מול ריאל מדריד (שם גם החטיא פנדל במשחק הראשון) ובאיירן מינכן. המועדון, אגב, הגיע רחוק יותר בלעדיו בשנתיים שקדמו להצטרפותו, כולל לגמר ב-2020.
על המגרש, מסי בעיקר הלך. גם במשחקים הגדולים ביותר של פ.ס.ז', ניתן היה לראות שהקצב שלו והעבודה ההגנתית נמוכים בהרבה ביחס לשאר. זה עדיין הספיק לו למספרים נאים כי מסי נהדר במה שהוא עושה, אבל מה שהוא לא עושה - לחץ על היריב - החמיר את הבעיות של פ.ס.ז' במרכז השדה.
ואז הגיעה גם ההשעיה, שיצרה הרבה קולות נגדו במועדון. לאחר ההפסד הביתי ללוריין בסוף אפריל, מסי ומשפחתו טסו לערב הסעודית כחלק מההסכם של הכוכב למטרת קידום את התיירות במדינה. הבעיה הייתה שלפ.ס.ז' היה אימון שתוכנן לאותו היום, ולמסי לא היה אישור לעזוב את צרפת. אין ספק שזו הייתה אי הבנה כי הכוכב מקצוען ולא ילך נגד המועדון שלו, אך בהנהלה בחרו להשעות את הארגנטינאי לשבועיים. כמה ימים לאחר מכן, השחקן פרסם סרטון התנצלות ובסופו של דבר במועדון סלחו לו והחזירו אותו לסגל מוקדם מהצפוי.
פ.ס.ז' אולי הייתה מוכנה למחול למסי, אבל האוהדים והתקשורת הצרפתית לא. ההחלטה שלו “לוותר” על האימון ולא להיות עם חבריו לקבוצה גרמה לקהל לחשוב שהלב שלו מעולם לא היה עם פ.ס.ז'. “אחרי הפסד, מישהו שבאמת אכפת לו לא יטוס לערב הסעודית כדי לצלם”, חשבו לעצמם האוהדים, והאמת היא שמסי מעולם לא רצה להיות בפ.ס.ז' – הוא בכה כשעזב את ברצלונה. הוא הגיע לפאריס כדי להישאר בכושר למונדיאל, בו זכה לשמחתו עם ארגנטינה ב-2022, כשעל הדרך הרוויח שכר גבוה ולמרות הכישלון באירופה, הגיע רחוק יותר במפעל הבכיר מאשר בארסה בשנתיים בהן לא היה.
המונדיאל היה ללא ספק רגע השיא של מסי בקריירה. הוא הציג שם גרסה אחרת של עצמו מבחינת רמת המשחק והמנהיגות, וסגר מעגל בקריירה בצורה הכי יפה שיכולה להיות, כאשר כלל לא בטוח שאם היה משחק בתקופה הזו בברצלונה ומשלים 90 דקות בכל משחק מול היריבות הקשוחות בליגה הספרדית כשהוא במחויבות שיא, הדבר היה מתאפשר לו. במובן מסוים יש שאומרים שהארגנטינאי ניצל את פאריס וזה לא לגמרי מופרך, אבל עם התוצאה הסופית בדמות זכייה בטורניר בקטאר קשה להתווכח.
ציון לתקופה בפ.ס.ז’: 7
מגיע לפרעוש ציון “עובר” על החוויה בצרפת. הוא יצא מאזור הנוחות שלו בקאמפ נואו אחרי שאוהדים רבים קיוו לראות אותו עושה את זה, ולקח שתי אליפויות. גם בגיל 35, מסי הראה שהוא יכול להבקיע למעלה מ-20 שערים ולרשום 20 בישולים בעונה אחת, בליגה שהיא לא הספרדית, אבל ניכר שהוא מתגעגע לסביבה המוכרת שבה פרח.
המספרים היו כמובן יכולים להיות גבוהים יותר, אבל חשוב לזכור שחבריו ובראשם קיליאן אמבפה החמיצו לא מעט הזדמנויות קורצות מאוד שהוא סידר להם. בסופו של דבר, לארגנטינאי לא היה יותר מדי להוכיח על המגרש, כשהוא נחשב כבר בעיני רבים לגדול ביותר בכל הזמנים, ולכן השידוך עם פ.ס.ז’ שרעבה להישגים באירופה נועד להיכשל.
ההפסדים כאבו לו כי מסי לא אוהב להפסיד, אבל לא כאבו כמו שהיו כואבים בברצלונה. ופאריס? נראה שבאופן אירוני במועדון מרוצים מהעזיבה שלו לא פחות מאשר אם היה מחדש חוזה לאור כל הרעש שנוצר סביבו בשנתיים האחרונות וקריאות הבוז שספג, אפילו במשחקו האחרון.
הקבוצה בוורוד אמנם תהנה ממספר 10 חדש ומשופר, אך היא נמצאת במקום ה-15 והאחרון בקונפרנס המזרחי ב-MLS כשבמאזנה חמישה ניצחונות ו-14 הפסדים מ-22 משחקים. הקבוצה רחוקה מאוד מהמקום המוביל לפלייאוף. הפרעוש יתאחד עם סרחיו בוסקטס וטאטה מרטינו שאימן אותו בברצלונה ובנבחרת ארגנטינה, כשהשיא הראשון אליו יכוון יהיה כנראה מלכות שערי הקבוצה בכל הזמנים, ששייך לגונסאלו היגוואין עם 29 כיבושים. בהצלחה במיאמי.