בית"ר ירושלים לא תוכל להשתתף באירופה בעונה הקרובה, כך הוחלט בבית הדין של ההתאחדות לכדורגל בעקבות אירועי גמר גביע המדינה. עם זאת, לא נשלל מהקבוצה הגביע, אבל כאמור, היא ספגה עונש קשה בשל מה שהתרחש על הדשא בסיום המשחק.
הדיינים הטילו על בית"ר עונש על תנאי למשך שנתיים של שלילת הגביע במקרה שבו תורשע פעם נוספת בהתפרצות קהל במשחק גמר. בנוסף לכך, בית"ר ספגה עונש על תנאי של הפחתת שלוש נקודות למשך שנה בכל הרשעה חוזרת בעבירה של התפרעות אוהדים בנסיבות מחמירות, וגם נקנסה ב-70,000 ש"ח.
בית"ר ספגה את העונש אחרי אירועי גמר גביע המדינה הסוער, שהגיעו לשיאם עם הפריצה ההמונית לכר הדשא. כזכור, בסיום המשחק באצטדיון סמי עופר, אוהדי הקבוצה מהבירה נכנסו לדשא, מה שגרם לביטול טקס הענקת הגביע והברחתו של הנשיא יצחק הרצוג.
בית"ר קיבלה לבסוף את הגביע בבית הנשיא והחשש במועדון היה שהזכייה בגביע תישלל ממנה. בדיון שנערך בבית הדין דרשו בהתאחדות לכדורגל עונש הפחתה של שלוש נקודות בפועל לבית”ר בעונה הבאה, וכן עונש על תנאי שהקבוצה תורחק מהגביע במקרה של פריצת אוהדים.
גם מכבי נתניה נענשה וזאת בעקבות פירוטכניקה. הקבוצה מעיר היהלומים ספגה קנס של 30,000 ש”ח בשל הפעלת עונש על תנאי שהיה לה.
מההתאחדות נמסר בפסק הדין: “משחק גמר גביע המדינה אמור להוות משחק בעל מעמד מכובד, ולשמש כחגיגת סוף העונה במעמד שני קהלי אוהדים אשר גדשו את היציעים, לעיני מכובדים רבים ובראשם נשיא המדינה מר יצחק הרצוג ומהווה שיא בסיומה של עונת משחקים. בפועל הפך יום זה לאירוע מביש ומבזה, אשר כמוהו לא ידע הכדורגל הישראלי במעמד מעין זה”.
“מבלי שנלאה בחזרה על כל אחד ואחד מהאירועים המתוארים לעיל, את החומרה שבהפסקות חוזרות ונשנות של המשחק לדקות ארוכות, את הסכנה לשלום הציבור שבהשלכת אביזרים פירוטכניים וחפצים אחרים אשר אף פגעו בשחקנים, את ההתפרצויות החוזרות לתחומי כר הדשא, את פריצת הקהל הרב, הוונדליזם המתקני המגרש, די בתמונה של הברחת נשיא המדינה מכר הדשא בחסות כוחות האבטחה להבהיר כי אין אנו באירוע שגרתי”.
“על רקע חומרה זו של אירועים לא ניתן שלא להביע תמיהה על עמדת הנאשמת בבית הדין, לפיה תחת לבחון את מעשי אוהדיה, לבקר ולנסות "לדייק, את הענישה בשים לב לעבירות הקשות בחר הוא קו טיעון המבקש להגדיר מחדש את תפקידי ביה"ד תוך שהוא "שולח" את ביה"ד "ללמוד" מהתנהלות בתי הדין במדינות זרות (ובראש ובראשונה באנגליה) כיצד יש לנהוג במקרים דומים”.