גידי ליפקין
|
במנהלת הליגות בכדורגל התנהל במהלך השבוע דיון בין מספר נציגים על חלוקת כספי הסולידריות של אופ"א בין הקבוצות. למעשה, מדובר בכספים שיתקבלו בעונה הבאה ואמורים להסתכם קרוב לכ-5.2 מיליון אירו בזכות הופעת הפועל באר שבע ומכבי חיפה בשלבי הבתים. יש לציין שהעלייה של חיפה עוד יותר תרמה כמובן לקבלת הסכום הגדול.
עד היום לא היה מקובל שהקבוצות שהשתתפו בשלבי הבתים נהנו מקבלת הכספים, מכיוון שגם ככה הם זכו לקבל הכנסה יפה. אולם אלונה ברקת, מי שערב הבחירות להתאחדות לכדורגל האשימה שהרשימה בראשות שינו זוארץ רוצה לדאוג לגדולות, הגיעה לישיבה עם דרישה שהקבוצות שהשתתפו בשלב הבתים גם יקבלו את חלקם מדמי הסולידריות.
אבי לוזון, יו"ר מכבי פתח תקווה שבדרך כלל נמצא בקשרים טובים עם ברקת, מאוד לא אהב את הבקשה ואמר לה: "אני יושב פה כדי לדאוג לקבוצות הקטנות בליגת העל וקבוצות הליגה לאומית למרות שיש להם נציגים אחרים. לפי זה, עני מתענה ועשיר רוצה להמשיך להתעשר".
גם אייל סגל, הבעלים של מכבי נתניה, תמך בלוזון ואמר שצריך להראות כמה שיותר סולידריות ולהראות לקבוצות הקטנות שתומכים בהם. ברקת, שניסתה להגן על עמדתה, טענה כי לפני הישיבה ישבו סמנכ"לי הכספים של הקבוצות וקיבלו החלטה על כך.
שרון תמם, מנכ"לית מכבי תל אביב, תיקנה את ברקת ואמרה לה: "זה לא מה שסיכמו, זו הייתה ההצעה של הפועל ב"ש". בסופו של דבר הבקשה של ברקת נפלה. כמו כן, הוחלט בישיבה להגדיל את התמיכה בקבוצות הליגה הלאומית, כאשר הן תצטרכנה לעמוד בקריטריונים כדי לקבל את הכסף, זאת כדי לעלות את הרמה.
ברקת אמרה ל-ONE בתגובה: “אני קודם רציתי שיחלקו את ה-1.5 מיליון יורו (חלק יחסי) ל-11 קבוצות שלא משחקות בשלב בתים, בהנחה שכמעט כל שנה יש 3 קבוצות בשלב הבתים. ואז את שאר הכסף לשאר הקבוצות, וכן לדאוג לקבוצות הליגה הלאומית. לגבי אנשי הכספים, הם ישבו והייתה הסכמה, אבל סוכם שכל אחד ייגש לבעל הבית שלו לקבל הסכמה, כשאני לא ידעתי שבמכבי ת"א לא ניגשו ואמרו להם. אני בכלל רציתי שיהיה מנגנון מסודר אחת ולתמיד שיקבע איך מחלקים את הכסף, אבל הם כנראה מעדיפים כל שנה לשבת ולהחליט".