היה משהו מרגש בהופעה של ויקטור אוסימן אתמול (שלישי). הסקורר הניגרי שרק חזר מפציעה, לא ויתר לרגע גם כאשר הכל כבר נראה אבוד מבחינת נאפולי. אחרי הפסד 1:0 במשחק הראשון ברבע גמר ליגת האלופות, היא פיגרה באותה התוצאה גם בגומלין, התקשתה לייצר מצבי הבקעה למרות השליטה בכדור ובקצב המצוין, אבל הניגרי סירב להרים ידיים. אפילו בזמן פציעות, הוא התעקש להראות שהכדור יצא לקרן, וכמעט חגג כאשר השופט הסכים איתו. ואז, שניות ספורות אחרי ביצוע הקרן הזו, הוא גם נגח סוף כל סוף את שער השוויון, ועוד האמין שאפשר להשלים מהפך. רק השריקה לסיום עצרה את הווינר המופלא הזה והדיחה אותו מהמפעל.
הרוח של אוסימן הדביקה גם את חבריו בתכלת והם סירבו להיכנע בשום אופן. ואולי המשחק לא התעלה לרמה גבוהה לכל אורכו, אבל היה בו מתח, והיו תפניות ייחודיות – שני פנדלים מוחמצים, שני שוערים שנותנים הצגות וגם שני שחקני כוכבים שמתחרים על תואר שחקן האגף השמאלי המצטיין. למען האמת, רשימת המועמדים מרשימה. ויניסיוס הוא הטוען הראשי לכתר, קיליאן אמבפה מעוניין שיגדירו אותו כשחקן אגף שמאל, ג'ק גריליש נכנס לכושר פנטסטי במדי מנצ'סטר סיטי בתקופה האחרונה, גבריאל מרטינלי מספק חוויות בארסנל. חביצ'ה קברצחאליה ורפאל ליאאו ראויים מאוד אף הם ומרתק לראות את ההבדלים העצומים בסגנונות שלהם.
הגאורגי בונה את משחקו על צעדים קטנים. הרגליים שלו כמעט מסתירות את הכדור כאשר הוא מתקדם, והוא מלהטט סביבו, תוך שאפילו הוא לא יודע מה יעשה בשבריר השנייה הבא. הפורטוגלי בשיאו כאשר צעדיו גדולים במיוחד. הוא זורק את הכדור קדימה ודוהר אחריו כך שאיש לא מסוגל לעצור אותו. בזכות היכולת הזו הוא ייצר אתמול את אחד הבישולים היפים של העונה, ולא רק בליגת האלופות. הריצה החלה עוד במחצית המגרש של מילאן, ולאף יריב לא היה סיכוי. ליאאו אף הפגין קבלת החלטות נכונה ונדיבות – יש שחקנים שהיו מתפתחים לסיים מבצע מזהיר כזה בבעיטה לשער, וקברצחאליה דווקא עשה מספר טעויות מסוג זה אתמול, אבל הפורטוגלי סיפק מסירה מושלמת לאוליבייה ז'ירו שמצא את עצמו מול שער ריק.
אוסימן לא ויתר עד הסוף (רויטרס)וכך סיים הצרפתי הוותיק את המחצית הראשונה עם טעם מצוין בפה. אלכס מרט הדף את הפנדל שלו, ועצר גם בעיטה נוספת מרגליו אחרי מבצע נהדר של החלוץ ברחבה, אבל הוא צחק אחרון – והעלה את מאזנו לחמישה שערים בליגת האלופות העונה. שיאו האישי עומד על שישה והוא נקבע בעונת 2020/21 כאשר הוגדר כחלוץ ספסל בצ'לסי וכלל לא שותף בגמר, אבל סיים עם גביע ביד וכך גם נפרד מהמועדון. כיום, באופן ביזארי ביותר, אין לצ'לסי חלוץ מרכזי במקומו. פייר-אמריק אובמיאנג כבש בשני הנצחונות על צ'לסי בשלב הבתים, כאשר הכחולים עוד קיוו שיכולה להיות להם עונה נורמלית, אבל הוא אפילו לא היה בסגל בשלב הנוק אאוט. לעומתו, ז'ירו ממשיך לחצי הגמר ולפתע יש לו צ'אנס לחוות את העונה הגדולה ביותר בליגת האלופות בגיל 36.
בשורה התחתונה, ז'ירו לא הפסיד לאוסימן ולא פחות חשוב מכך – מייק מנאן לא הפסיד למרט. שוער נאפולי הצטיין במחצית הראשונה, אבל הכוכב בין הקורות של מילאן זהר אחרי ההפסקה וסירב להיכנע, עד שזה כבר לא ממש השפיע על זהות העולה. לו הייתה נאפולי מבקיעה בפנדל בדקה ה-82, הלחץ שלה בשלבי הסיום היה עלול להיות עוצמתי מדי בשביל האורחת, אבל מנאן הדף בזינוק מושלם את הבעיטה של קברצחאליה. לא לגמרי ברור מדוע הגאורגי ניגש לנקודה הלבנה במקום הניגרי, אבל אין ספק שהוא הפסיד ללא תנאי אתמול לרפאל ליאאו בקרב הפרטי ביניהם – ולהכרעה הזו הייתה השפעה ישירה ומיידית על מאזן הכוחות הכללי במגרש.
סירב להיכנע. מייק מנאן (רויטרס)מנצח גדול נוסף אתמול – ולא רק אתמול – היה סימון קיאר. הבלם הדני החמיץ את רוב העונה שעברה בגלל קרע ברצועות ברכו ולא ממש הרגיש שייך לזכייה באליפות, אבל העונה הוא מפצה חלקית על הפספוס הזה עם הופעות נפלאות בליגת האלופות. חמישה משחקים היו לקפטן דנמרק בצ'מפיונס-ליג, ובכולם שמרה מילאן על רשת נקייה עד הנגיחה של אוסימן. גם בליגה האיטלקית, כמעט ולא ספגו הרוסונרי כאשר קיאר היה על המגרש ומנהיגותו ניכרת היטב. לנאפולי אין קול כזה בעורף, בוודאי כאשר קים מין-ג'אה מושעה בגלל צבירת כרטיסים וגם זו הייתה הסיבה לכך שמילאן חגגה מולה בפעם השלישית ברציפות.
לניצחון החוץ 0:4 בליגה הייתה השפעה מנטלית עצומה על שתי הקבוצות. היא העניקה למילאן כנפיים ואמונה שניתן לעשות את זה והוציאה לגמרי את האוויר מהמפרשים של הנאפוליטנים. את האליפות הם כבר לא יכולים להחמיץ גם אם יתאמצו, אבל בליגת האלופות הקמפיין נגמר באופן לא ממש צפוי מראש.
ליאאו חוגג לאחר השער (רויטרס)אחרי ההגרלה, נתפסה נאפולי כפייבוריטית להעפיל לגמר מהצד שלה, כי היא נמנעה ממפגשים עם ריאל מדריד, מנצ'סטר סיטי ובאיירן מינכן. הופעתיה המזהירות בשלב הבתים מול ליברפול ואייאקס הותירו טעם של עוד, ואת איינטרכט פרנקפורט העיפה ללא קושי בשמינית הגמר. אוהדים נייטרלים רבים החזיקו לה אצבעות, אבל בסיכום שני המשחקים גם הם נאלצו להודות שהאדומים-שחורים היו עדיפים. אם מצרפים למשוואה את הרביעייה בליגה, אז העדיפות של מילאן מובהקת במיוחד, וזה מנוגד לכל מה שראינו קודם לכן העונה.
הייתכן כי חוסר הניסיון של נאפולי במאבקים בשתי חזיתות גרם לה להיחלש בסופו של דבר בשבועות המכריעים? אולי, אבל היא עדיין נתנה פייט טוב אתמול במשחק שחשף את שתי הקבוצות בפני חובבי הכדורגל ברחבי העולם. בשבוע שעבר, רוב הצופים העדיפו לצפות במאבק בין ריאל מדריד לצ'לסי, וזה מובן בגלל הכותרת של קרב בין שתי הזוכות האחרונות בטורניר. ואולם, לאור היכולת העלובה של הכחולים, הגומלין בסטמפורד ברידג' הפך לאירוע לא תחרותי במיוחד, ורבים הפנו אתמול את תשומת ליבם למשחק השני של הערב. הוא לא איכזב, והיתה זו פרסומת מצוינת לליגה האיטלקית.
המשחק לא איכזב. ז'ירו ותיאו הרננדס חוגגים (רויטרס)כעת רבים הסיכויים כי הזרקור יופנה לאיטליה גם בחצי הגמר, במיוחד אם אינטר תשלים את העובדה מול בנפיקה הערב. דרבי מילאנזי בחצי גמר ליגת האלופות כבר היה ב-2003, והוא נערך גם ברבע הגמר ב-2005, אז זכורה במיוחד תמונה אייקונית מרהיבה של רוי קוסטה ומרקו מטראצי עומדים מחובקים אל מול יציעים בוערים. כעת עשוי הדרבי הזה לשוב בשלבי ההכרעה המתקדמים באירופה, וזה בהחלט יתרום למוניטין של הליגה. ואולי נאפולי הייתה צובעת את חצי הגמר בצבעים עזים יותר, אבל גם ההישג של מילאן מוצדק – והיא משתוקקת לשוב לגמר אחרי היעדרות בת 16 שנה.