בעוד כשנה איגוד השייט יקבע מי יהיו הנציגים הישראלים שיתחרו במשחקים האולימפיים בצרפת ב-2024. המרוץ יחל השבוע ונבחרות גלישת הרוח של הגברים והנשים נמצאות בשיא הדריכות לקראת התחרות הגדולה הראשונה של העונה בגביע הנסיכה בפלמה. בין המשתתפים יתחרו שם תום ראובני ובת זוגו ססקיה סילס.
תום ראובני, גולש הרוח הישראלי בן ה-22, וססקיה סילס, הבריטית בת ה-26, נמצאים במערכת יחסים וחיים את חייהם ביחד בישראל, כאשר כל אחד מהם מתאמן עם נבחרות ישראל. תום מתאמן תחת המאמן גל פרידמן וססקיה תחת שחר צוברי, לאחר שהשניים עברו לגור ביחד בארץ. כעת, שניהם חולמים להגיע ביחד למשחקים האולימפיים והם יודעים שהתחרות הקרובה בספרד תהיה חשובה עבורם.
ססקיה סילס מגיעה ממשפחה של אנשי ספורט באנגליה. אחיה סאם מתחרה גם כן ב-IQ פויל ואחותה אימוג'ן פרשה לאחרונה ותתחיל לאמן בפלמה. למעשה, מי שחיברה בין הזוג הצעיר היא אימוג'ן, כאשר הם נפגשו מיד לאחר המשחקים האולימפיים בטוקיו.
"אחרי הקמפיין האולימפי של ה-RSX עזבתי את ישראל לכמה חודשים כי רציתי להתחיל להתאמן על הדגם של הגלשן החדש ולעשות את המעבר ל-IQ פויל", סיפר תום ראובני. "יואב כהן נסע למשחקים האולימפיים ורציתי להתחיל להתאמן על הגלשן החדש. מאמן הנבחרת גור שטיינברג הציע לי להתאמן במשך תקופה קצרה באנגליה כי הנבחרת שם כבר התאמנה עם הגלשן החדש. היה לי עם מי להתאמן בארץ, פשוט היה לי הרבה מה ללמוד מגולשים זרים בגלל שבארץ היינו יחסית די חדשים בעבודה עם ה-IQ פויל. נסעתי להתאמן באנגליה כדי לנסות ללמוד מהם".
ראובני המשיך וסיפר: "הכרתי שם את ססקיה, אבל החיבור נוצר רק בהמשך. אחרי שביקרתי באנגליה הייתי צריך לנסוע למארסיי כדי להמשיך ולהתאמן, ובמקום לקחת טיסה אחותה הציעה לי לנסוע איתם במכונית המסחרית של הנבחרת. נסענו לשם ביחד באוקטובר 2021 ואז נוצר גם החיבור עם ססקיה בצרפת. אני וססקיה היינו נפגשים בתחרויות, מדברים כל הזמן ואחרי כמה חודשים הבנו שיש פה משהו מיוחד. הקשר התחזק והתקרבנו, עד שהיא הרגישה שהיא רוצה לעבור לגור בישראל".
גולשת הרוח פנתה לאיגוד השייט הבריטי וביקשה להתאמן בישראל, שם הסכימו למהלך. זה הסתדר גם מבחינת האיגוד הישראלי, הרי שססקיה סילס זכתה במדליית הארד באליפות העולם ב-2021 וזה עזר לנבחרת הנשים להתקדם. "שחר צוברי, מאמן נבחרת הנשים, אהב את הרעיון. הוא אמר שהוא רוצה להביא גולשות זרות כדי להעלות את הרמה של האימון בארץ וכך הנבחרת לא תצטרך לנסוע כל הזמן לחו"ל כדי למצוא יריבות אימון טובות. זה התאים לכולם", אמרו בני הזוג.
ססקיה סילס החלה להתאמן עם גולשות הרוח הישראליות והתלהבה. "לישראל יש נבחרת נשים חזקה", ציינה ססקיה. "כיום ישראל היא הנבחרת הטובה ביותר בעולם עם גולשות הרוח הטובות ביותר בעולם, ועובדה ששתי ישראליות סיימו עם מדליה באליפות העולם האחרונה. בשבילי זה מדהים להיות חלק ממנה, אני מאוד מעריכה את זה שאני מתאמנת במסגרת הזאת".
למרות שהיא באה מאנגליה, ססקיה מהר מאוד הרגישה בבית. "לא האמנתי שאחייה בישראל. זה די מפתיע אותי שזה כל כך טבעי. אחרי שהיינו בתחרות בלנזרוטה, הרגשתי שאני צריכה לקחת טיסה לישראל ולא הביתה לאנגליה. מבחינתי הרגשתי שזה ממש כמו לחזור הביתה. כולם קיבלו אותי בישראל באופן מדהים ואנושי, שחר צוברי ישר אמר לי 'אם תצטרכו עזרה, אני פה'. זה עזר לי להשתלב והבנות גם מלמדות אותי כמה משפטים פשוטים בעברית מידי פעם. אני לומדת עברית וזה נחמד".
ססקיה אוהבת גם התנאים במדינה. "מזג האוויר בישראל מדהים", הוסיפה הבריטית. "הגעתי לכאן בנובמבר ולא האמנתי שכולן מתאמנות בבגד ים בחורף. זה גן עדן. באנגליה בדרך כלל קר ויש עננים, אז כשהשמש יוצאת באיזה בוקר פתאום כולם שמחים. לקח לי זמן להבין את זה שבישראל יש שמש בכל בוקר. זה עושה לי טוב, זה החורף הכי טוב בחיי. גם האוכל פה מדהים, תמיד יש אופציות מגוונות, אפילו לחולת צליאק שכמוני. אני מאוהבת בפלאפל ובמלבי".
ססקיה תחזור להתחרות בפלמה אחרי פציעה בגב ותנסה לאתגר את חברותיה לנבחרת שיתחרו איתה על הכרטיס הבודד של בריטניה למשחקים האולימפיים הקרובים. כרגע יש שתי גולשות מובילות חוץ ממנה, בראשן אמה ווילסון, זוכת מדליית הארד בטוקיו 2020 בדגם ה-RSX. ססקיה תזכה לתמיכה ועידוד מראובני, שיתחרה במים בין היתר גם באחיה סאם בתחרות לגברים. "קשה לי לבחור במי לתמוך בתחרויות כי אני אוהבת את שניהם", אמרה בחיוך ומיד הוסיפה: "החלום שלי זה שנהיה ביחד במשחקים האולימפיים, אני ותום".
ראובני המשיך את דבריו: "אנחנו עושים את מה שאנחנו אוהבים. מגלים את העולם ביחד. כשלא ראינו אחד את השנייה במשך תקופה זה היה די קשה. נחמד שיש מישהו שהוא קרוב אליך ובא מאותו המקצוע שלך, זה עוזר להתמודד עם מה שאנחנו עוברים בספורט הזה. הלוואי ששנינו נתחרה במשחקים האולימפיים במארסיי".
תום ראובני הוא אחד מגולשי הרוח המובילים בנבחרת של גל פרידמן. באליפות העולם האחרונה הוא סיים במקום הרביעי והיה הגולש הישראלי הקרוב ביותר למדליה, אחרי למעלה מעשור בלי נציג ישראלי על הפודיום הגדול ביותר, מאז מדליית הארד העולמית של נמרוד משיח ב-2011.
"בשיוט המדליות הייתי בפוזיציה טובה לזכייה במדליה, אבל זה לא הסתדר. החלום שלי הוא לזכות במדליה באליפות העולם לבוגרים, אחרי שב-2021 סיימתי שישי וב-2022 במקום הרביעי. השנה זה המאני טיים, אני מרגיש יותר בשל, בגיל ובניסיון שצברתי. גם אם אני לא אהיה זה שייצא למשחקים האולימפיים בצרפת, אין ספק שהנבחרת התקדמה הרבה תחת גל פרידמן - והתחרות בפלמה השבוע תהיה ההתחלה של המבחנים לטסט אבנט, כך שכל תחרות מעתה והלאה תהיה חשובה עבורנו".