יו”ר מנהלת הליגה בכדורסל, ארי שטינברג, שלח מכתב ליו”ר חטיבת הספורט בהסתדרות, ניר אלון, בו מחה על החלטת האחרון להכריז על סכסוך עבודה בין ארגון שחקני הכדורסל וקבוצות ליגת העל ועל השביתה המסתמנת. בנוסף כתב כי שחקנים שישבתו לא יהיו זכאים לשכר.
במכתב נרשם: “התאכזבנו לקבל את הודעתכם על כוונתכם לשבות לקראת השלבים המכריעים של ליגת העל. שביתה כזו, אם תתקיים, לא רק שתהיה בלתי חוקית אלא תהיה גם מיותרת ובלתי ספורטיבית. היא תפגע באופן בלתי מידתי בקבוצות ובאוהדי הכדורסל, בלעדיהם אין זכות קיום לליגה”.
“ב-2019 נחתם בין המנהלת והקבוצות לארגון השחקנים הסכם (מזכר הבנות) שהסדיר את נושא רישום ושיתוף השחקנים הזרים והישראלים בליגת העל. ההסכם עליו אתה חתום בעצמך בשם ארגון שחקני הכדורסל, נועד לחול במשך 5 עונות (עד עונת 25/2024). בין היתר נקבע בו, כי מו"מ להסכם חדש יתחיל 90 יום לפני תחילת עונת הכדורסל 26/25”.
“מנהלת הליגה עומדת בהסכם באופן מלא וגם אתם בהודעתכם על סכסוך עבודה לא טענתם שהמנהלת הפרה הסכם זה. לכן אין בסיס לדרישת הארגון "לפתוח" כעת את ההסכמות ולנהל מו"מ להסכם חדש. עצם העלאת דרישות חדשות כעת מצד ארגון השחקנים, להסדרת נושא ההחתמה והרישום של שחקנים זרים וישראלים, בתקופה בה חל הסכם המסדיר בדיוק את הנושאים האלה, מהווה הפרה של ההסכם. איזה טעם יש לחתום הסכמים ארוכי טווח עם ארגון השחקנים, אם הארגון עצמו לא מכבד אותם”.
“עיון ברשימת הטענות בהכרזה על השביתה מלמד על קשיים רבים בטענותיכם: 1. כידוע לכם, המנהלת אינה המעסיק של השחקנים ואינה יכולה לחתום על הסכם קיבוצי עם הארגון. 2. כל הדרישות להסדרת היחס בין שחקנים ישראלים לשחקנים זרים מהוות הפרה חסרת תום לב של ההסכם הקיים וניסיון בלתי חוקי לעקוף את פסק דינו של בית הדין העליון של איגוד הכדורסל בנושא המתאזרחים. 3. ככל הידוע לנו באף ליגה בכירה בעולם מלבד ישראל אין כיום עיגון זמן משחק מינימלי לשחקני הקבוצות המקומיים. רק בליגה ישראל קיימת חובת שיתוף שחקן ישראלי אחד לפחות על הפרקט בכל רגע נתון. הטענה כי הקבוצות אינן נותנות אפשרות שוויונית לכדורסלנים שהם ילידי ישראל לשחק היא טענה חסרת שחר, בכל קבוצה יש 12 שחקנים, זרים וישראלים והמאמן רואה לנכון לשתף את מי שלדעתו יעזור לקבוצה לנצח. 4. הטענות בעניין מדבקות הפרסום במגרשים קיבלו מענה מלא מטעם הקבוצות והמנהלת. בטיחות השחקנים חשובה גם לנו ולכן ננקטו ויינקטו פעולות משמעותיות בנושא הזה. ודאי אין הצדקה לשביתה בנושא זה”.
“ככל שתחליטו בכל זאת לפעול בחוסר אחריות ולשבות, יבחנו הקבוצות את האפשרויות העומדות בפניהן, מתוך מטרה להמשיך לקיים, ככל הניתן, את משחקי הליגה גם ללא השובתים. בלית ברירה, יישקלו גם צעדים כמו סיום העונה בטרם עת. מטבע הדברים, שחקנים שישבתו לא יהיו זכאים לשכר”.
“מנהלת ליגת העל מקדמת מזה זמן, בשיתוף עם גורמים אחרים כגון איגוד הכדורסל, יוזמות לקידום השחקן הישראלי באמצעות מהלכי עומק, רחבי היקף כדוגמת הקמת ליגה עד גיל 21 ,מרכזי פיתוח לשחקנים וכדו'. הצענו לא פעם לארגון השחקנים להשתלב ביוזמות אלה ולתרום מרעיונותיו. לצערנו, ארגון השחקנים לא נרתם לקידום המהלכים האלה ובחר במקום זאת, לאיים בצעדים אגרסיביים שעלולים לכרות את הענף עליו כולנו יושבים. לא מאוחר מידי להתעשת. למשוך את ההכרזה על השביתה ולהיכנס באופן מיידי להידברות ולדיון מעמיק, בשיתוף כל הגורמים הרלוונטיים, במטרה להגיע להסכמות בכל הנושאים על מנת לקדם את הליגה ואת השחקנים”, סיים.