יו”ר הועד האולמפי יעל ארד, שמלבד היותה המדליסטית האולימפית הישראלית הראשונה בהיסטוריה ידועה גם כפעילה מובילה למען זכויות נשים, ביקרה היום (רביעי) בחריפות בפוסט בפייסבוק את מובילי דעת הקהל במדינה, במהלך הצגת התכנית לשוויון במנהיגות בספורט האולימפי בישראלי.
“בישראל 2023 קורים תהליכים שאדם נאור לא יכול להסכים להם – שאנשים פרטיים, רבנים, או פוליטיקאים מייצגים דעות חשוכות הנוגעות לנשים ומקומן בבית ובחברה”, כתבה יעל ארד. “אלה דעות שאני מגנה בתוקף, ובעיני אינן לגיטימיות ומהוות הסללה של ציבור שלם של ילדות, נערות ונשים. זו בעיני התעללות רגשית לא פחות משטיפת המוח האפילה”.
“לצד אלה, אני תוהה איך יכול להיות שעמותות המתוקצבות ע"י הממשלה מחויבות ב -30% חברות הנהלה ואם זה לא מתקיים הן נקנסות באחוז משמעותי בהקצבה השנתית, אבל באף משרד ממשלתי ובממשלה כולה אין הבנה כזו כ -Must Have כערך לאומי וחברתי עליון, או כאמות מידה מחייבות שאינן מאפשרות להקים ממשלה עם אפס מנכ"ליות וכל כך מעט שרות. הרי אין בזה דבר וחצי דבר פוליטי, אלא אחריות לחזון של שוויון בחברה מתוקנת, וזה לא צריך להיות לשיקול דעת של קואליציה מתחלפת אלא חובה של כל חלקי המפה הפוליטית”, תקפה ארד.
“בזירת הספורט, לא רק שחובה לפעול ולפתח אלא מסתבר שאפשר - בשנתיים האחרונות חל גידול עצום במספר המנכ"ליות של האיגודים האולימפיים, תהליך שקרה במיוחד בזכות תמריץ כלכלי באמות המידה החדשות לחלוקת תקציבים לאיגודים, שהוביל משרד הספורט בשיתוף עם ראשי הספורט בישראל – אולימפי, פראלימפי ואילת - אנחנו עומדים עם כ-50% מנהלות וזו הצלחה אדירה לא רק בשוויון, אלא באיכות הניהול והדוגמה לכל שדירת העשייה באיגוד. החובה לחזון ולמנהיגות בתחום הזה מוטלת עלינו, העומדות בראש ארגונים עסקיים, אקדמיים, ציבוריים, וארגונים אחרים”, אמרה יו”ר הועד האולימפי.
“אני לוקחת על עצמי אחריות לעודד נשים (מבלי להזניח את הגברים) להתפתח לתפקידי מפתח, לעודד נשים להתמודד עם המורכבות של פיתוח קריירה לצד האחריות המשפחתית, לעודד גברים מובילים לשלב נשים בנפש חפצה בעמדות השפעה, לעודד את ה'אקו סיסטם' של הספורט בישראל לשאוף לשותפות בעשיה. ושותפים לזה גברים שפועלים לצידי ובראשם מנכ"ל הוועד האולימפי גילי לוסטיג”.
“היום, אני מכריזה על החזון לשוויון במנהיגות הספורט האולימפי בישראל. יחד עם שותפותיי ושותפיי לעשיה בספורט האולימפי בישראל, בהנהלת הוועד האולימפי, בחזון משותף עם מרכזי הספורט בהובלת כנרת צדף מנכ"לית מרכז הפועל הנכנסת ונאור גלילי מנכ"ל מרכז מכבי, אנחנו מכריזים על המטרה: בתוך 10 שנים מהיום להגיע לשוויון במספר יושבות הראש של איגודי והתאחדויות הספורט בישראל” הצהירה יו”ר הועד האולימפי.
“בכל 4 שנים יש בחירות לאיגודי הספורט, בדרך כלל בסמוך לסיום המשחקים האולימפיים אך ב-32 ענפים אולימפיים, ישנן רק שתי יו"ריות - יושבת הראש רויטל גלוסקא כהן שמנהיגה את איגוד הכדורמים ועו"ד דפנה לנג שמנהיגה את איגוד האופניים”, טענה ארד.
ארד הוסיפה: “אבל כדי להצמיח נשים בזירת המנהיגות האולימפית שכולה בהתנדבות ומבוססת על תהליך בחירות באיגודים, זה דורש 2 דברים מרכזיים: נשים מתאימות שיעמידו עצמן כמועמדות ותהיינה מוכנות לעבור את התהליך ולהשקיע את הזמן והמאמץ. 'אקו סיסטם' בו נלקחת החלטה משותפת שבתהליך האיתור של מועמדים מתאימים מתחייבים להצמיח מנהיגות נשים ולעמוד במשימה דה פקטו”.
“כדי להוריד את החזון למציאות המטרה היא בכל סבב בחירות אחרי המשחקים האולימפיים - בפריז 2024, בלוס אנג'לס 2028 ובבריזבן 2032, להצמיח מינימום 4 יושבות ראש חדשות ונוספות. אני מאמינה שכל בעלי העניין בספורט הישראלי יתגייסו לכך, ואני קוראת לנשים, ספורטאיות בעברן או בעלות זיקה לספורט ובעלות כישורי ניהול ומנהיגות, להעז להעמיד עצמן בחזית העשייה ולהשקיע בזה את המאמץ ואת הזמן”.
אני רואה אתכן בכל תוכניות הפיתוח וההעשרה שאנחנו מובילים, אני רואה אתכן בהכשרת הדירקטוריות ובעולם הניהול ואין שום סיבה שלא תיקחו את היוזמה ותעמדו כתף אל כתף לצד גברים מוכשרים ומשקיעים בהנהגת הספורט בישראל. לייצר שוויון אמיתי במערכות גדולות, צריך קודם כל שותפים מ -2 המינים, צריך חזון אמיתי, צריך לרצות! צריך לעשות!”, סיכמה ארד.