מערכת ONE
|
האם המאבק בסופרליג עולה שלב? לפי דיווחים באירופה היום (חמישי) ממשלת בריטניה שמתכננת לערוך רפורמה רחבה בכדורגל האנגלי בעתיד הקרוב, מתמקדת באיסור של מועדונים אנגלים להצטרף לפרויקט היוקרתי והשנוי במחלוקת של מועדוני העל האירופיים, במידה וירקום עור וגידים.
כזכור, התחרות שנוצרה שקודמה על ידי כמה מהמועדונים הגדולים באירופה ביניהם ריאל מדריד יובנטוס וברצלונה, כללה שש קבוצות אנגליות (ארסנל, מנצ'סטר יונייטד, מנצ'סטר סיטי, צ'לסי, טוטנהאם וליברפול), מה שעורר את כעס האוהדים בכל רחבי בממלכה, וגרם לממשל הבריטי להבטיח לחקור ולבדוק לעומר את הנושא.
הרפורמה המתוכננת בכדורגל באי הבריטי, או – "הספר הלבן", כפי שהיא מכונה בבריטניה, החלה להתגבש לפני כשנתיים וצפויה לצאת לדרך כבר בזמן הקרוב, אך כבר כעת בבריטניה נשמעות ביקורות חריפות לדוגמה מצד דייויד סאליבן, אחד מבעלי ווסטהאם יונייטד, שהגדיר רעיון הרגולטור כ"רעיון נורא".
"הממשלה היא אסון כשזה מגיע לניהול כל דבר, אתה רק צריך לראות לאן מובילים את המדינה הזאת בשביל להבין. אני בטוח שלרגולטור הזה יהיו הרבה עובדים שיצטרכו לקבל הרבה שכר כך שזה יהיה בזבוז כסף, שגם רק יעלה משנה לשנה” סיכם סאליבן.
עוד נושא מדובר מאוד ברפורמה החדשה הוא הניסיון למנוע הקמה של “מועדונים ממלכתיים” – כלומר מועדונים שנרכשים בידי מדינות כגון מנצ'סטר סיטי (איחוד האמירויות) וניוקאסל (סעודיה). בנוסף, ישנה כוונה לבחון לעומק את הרכישה האפשרית של מנצ'סטר יונייטד בידי קטאר, שמעלה ספקות בקהילת הלהט"ב.
מלבד האיסור על מועדונים להצטרף לליגות חיצוניות שהוא המרכזי ברפורמה החדשה, ישנם עוד מספר סוגיות מרכזיות לדוגמה: יצירת רגולטור עצמאי לגישור בסכסוכים שיפור חלוקת הכסף בין הדרגים השונים בכדורגל האנגלי, שיפור המבחן לבעלי קבוצות ולרוכשים אופציונליים כדי למנוע בעיות כלכליות במועדונים ולהבטיח כיבוד זכויות אדם מצידם, ושיפור ייצוג האוהד האנגלי.