זה התחיל עם שמועות בטוויטר, התפתח מהר מאוד כשהעיתונאים הבכירים יישרו קו וקיבל את החותמת הסופית כשהתמונה שלו נכנס לזבנר שטראסה באאודי אדומה התפרסמה בתקשורת. באיירן מינכן סגרה את חלון ההעברות של ינואר עם אחד המהלכים המפתיעים בכדורגל העולמי, כשצירפה את ז’ואאו קנסלו בהשאלה ממנצ’סטר סיטי עד סיום העונה עם אופציית רכישה.
כבר זמן רב שהפורטוגלי נחשב בעיני רבים למגן הטוב בעולם. הקפיצה האדירה שלו תחת פפ גווארדיולה הפכה אותו לשחקן כמעט שלם, עם יכולת בעיטה, מסירה, חוכמת משחק וגם הגנה טובה. הוא תפקד ברמה גבוהה גם כמגן ימני וגם כמגן שמאלי עם רגל הפוכה. לקנסלו היה חלק מרכזי מאוד בהצלחה המטאורית של סיטי, שהפכה לאחת הקבוצות הקטלניות בעולם.
אז איך משחקן בכיר מצא את עצמו קנסלו שחקן ספסל? נראה שהניצנים החלו כבר בפגרת המונדיאל. לקטאר הוא הגיע כשחקן מפתח בסגל של נבחרת פורטוגל, אך בעוד כולם דיברו על הספסול של כריסטיאנו רונאלדו, גם קנסלו מצא את עצמו מחוץ ל-11 כשדיוגו דאלוט פתח על חשבונו. האחרון היה לא רע בכלל, אבל כשהמגן בכושר הטוב בעולם אינו פותח כל הגבות הורמו.
הניצנים לפיצוץ מול פפ גווארדיולה החלו עוד קודם לכן. באוקטובר, לפני פגרת המונדיאל, ביצע קנסלו טעות קשה שסידרה למוחמד סלאח את שער הניצחון לזכות ליברפול באנפילד ובאנגליה טענו כי כבר אז החל משבר אמון בין השניים. כשהליגה חודשה, המאמן חשב שהמגן לא במיטבו ואחרי ההפסד למנצ’סטר יונייטד בדרבי בינואר, הוא הפך אותו לשעיר לעזאזל.
קנסלו הודח מההרכב ובראיונות טען פפ שהסיבה היא “שפת הגוף הבעייתית”. ב-2:4 על טוטנהאם וב-0:3 על וולבס הוא לא שותף אפילו דקה ובאימון המסכם לקראת משחק הגביע מול ארסנל, כששוב לא תורגל ב-11, הגיע הפיצוץ. הפורטוגלי התעמת בפומבי עם המאמן וגם ניסה להסית נגדו את חדר ההלבשה, כשב’דיילי מייל’ ציינו: “קנסלו הפריע לסגל, המצב החריף מרגע לרגע”.
וכך, ימים אחרונים לפני סגירת חלון ההעברות חיפש קנסלו קבוצה חדשה. באיירן מינכן קפצה על המציאה, גברה על ההצעות של ברצלונה וריאל מדריד וקיבלה משום מקום חיזוק מפתיע. הפורטוגלי הגיע לבוואריה בהשאלה ללא תמורה, כשבקיץ יוכלו הגרמנים לרכוש אותו עבור כ-80 מיליון אירו. יוליאן נגלסמן שחלם זמן רב לצרף את המגן, קיבל את מבוקשו בדרך לא צפויה.
החיבור אצל אלופת גרמניה היה מהיר. שני אימונים הספיקו כדי להשליך את קנסלו למים והוא פתח בהרכב במשחק הגביע מול מיינץ. בדקה ה-17 הפורטוגלי הגביה כדור מושלם ואריק מקסים צ’ופו מוטינג עם סיומת אדירה סידר לו בישול בכורה. הוא השלים 71 דקות, היה מבין המצטיינים על כר הדשא ובאיירן, שחזרה מהפגרה עם שלוש תוצאות תיקו רצופות, דרסה 0:4.
כאילו הוא משחק בגרמניה כבר עשור, קנסלו מצא את מקומו ב-11 של נגלסמן ופתח גם בשני המשחקים הבאים בליגה, כשמול וולפסבורג רשם בישול שני במדים האדומים. בכל אחד מהמשחקים הוא היה אחד הבולטים על כר הדשא, היה פעיל מאוד בהגנה ובהתקפה, החלק בו הוא מצטיין לאורך כל הקריירה, מצא את החיבור המושלם עם שחקני החלק הקדמי.
כמו אצל פפ, גם בשיטת המשחק של נגלסמן למגנים יש חשיבות מכרעת. לבאיירן יש את אלפונסו דייויס בצד שמאל, מי שלדעת רבים נחשב הטוב בעולם בעמדתו (אם כי קנסלו שיחק בעמדה הזו בסיטי), כשכעת ישלים אותו הפורטוגלי בקו ימין והשניים הם כנראה צמד המגנים הטוב ביותר שיש כעת. השניים תומכים בהתקפה באופן קבוע ונחשבים גם לשחקני הגנה נהדרים.
מי שללא ספק עוקבת מהצד אחרי הפריחה של קנסלו ומאוכזבת, היא יובנטוס. בקיץ 2018 הביאנקונרי שילמו כ-40 מיליון אירו עבור הפורטוגלי שבעונה לפני כן הושאל לאינטר מוולנסיה. המגן שיחק עונה אחת בשחור-לבן ובקיץ 2019, רגע לפני סגירת חלון ההעברות, עבר למנצ’סטר סיטי בעוד דנילו עשה את הדרך ההפוכה לאיטליה יחד עם 28 מיליון אירו.
למעשה על הנייר מדובר היה בשתי עסקאות שונות, כשהאנגלים “שילמו” 62 מיליון אירו עבור קנסלו והאיטלקים “שילמו” 37 מיליון עבור דנילו. יש הטוענים כי חלק מהחשדות על עבירות כלכליות נגד המועדונים קשורים בעסקה הדי מוזרה ההיא. מבחינה מקצועית? קנסלו הפך למגן הטוב בעולם תחת פפ וכעת הגיע ככוכב לבאיירן, כשדנילו די מדשדש בבינוניות.
כאמור, לבווארים קיימת אופציית רכישה עבור קנסלו ועושה רושם שבקיץ היא תפעל כדי להשאיר אותו בחוזה ארוך טווח. בלי קשר ליכולת שיפגין עד סיום העונה ולהישגים אליהם יגיע, בגרמניה משוכנעים שקנסלו ובאיירן נועדו להיות יחד תקופה ארוכה. במינכן לא שוכחים לומר תודה לגווארדיולה, המאמן לשעבר, שהחליט לוותר על שירותיו של המגן ואפשר את הקמת הצמד המושלם.
למרות שזכה כמעט בהכול עם מנצ’סטר סיטי, ליגת האלופות עדיין הייתה הכבשה השחורה של התכולים בעידן פפ. מלבד גמר 2020/21, בו נכנעו 1:0 לצ’לסי, הם לא הצליחו להעפיל לגמר על אף תקציב בלתי מוגבל ויכולת שיא כמדי עונה. בבאיירן מינכן הסיפור אחר והיא כבר הניפה לא פעם ולא פעמיים, אלא שש פעמים, את הגביע עם האוזניים הגדולות.