מערכת ONE
|
בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב דחה את תביעתם של חמישה שופטי כדורגל - צביקה לוי, דוד גואריס, סאלח חאלד, רון שבתאי ותומר מוסה זהב נגד ההתאחדות לכדורגל ואף חייב אותם לשלם 50 אלף שקלים להתאחדות. עורכי הדין עמית פינס, שותף וראש מחלקת ספורט, ואבישי איפרגן, עו"ד בכיר, ממשרד פישר (FBC), ייצגו את ההתאחדות לכדורגל.
מדובר בפסק דין נוסף שעסק בתביעות של שופטי כדורגל לשעבר, שפעלו שנים רבות באיגוד השופטים. בהתאחדות נטען כי נגרעו בעקבות ירידה ברמה המקצועית בעוד שהתובעים טענו כי במשך שנותיהם באיגוד נפגעו זכויותיהם ולא שולמו להם מלוא הכספים, כשכעת בבית הדין הכריעו לטובת ההתאחדות.
תגובת ההתאחדות לכדורגל ואיגוד השופטים לפסק הדין: "אנחנו מברכים על פסק הדין של בית הדין לעבודה, שפעם נוספת מלמד כי ההתנהלות הייתה כול הזמן מקצועית ועניינית בלבד. שופטי הכדורגל צריכים לדעת שגם הם, כמו כול הענף, נמצאים בתחרות ספורטיבית ומי שאינו מציג את היכולת המקצועית הנדרשת עלול למצוא עצמו 'יורד ליגה' בתום העונה. מדובר באקט טבעי ומקצועי, המאפיין את עולם הספורט והכדורגל בפרט. אמירה נוספת וחשובה בפסק דין היא שההתאחדות והאיגוד פעלו כל הזמן כדין ושילמו לשופטים את מלוא זכויותיהם ושכר העבודה שלהם. כך היה וכך גם ימשיך להיות”.
עוד הוסיפו: “ההתאחדות ואיגוד השופטים עשו וימשיכו לעשות כל הניתן על מנת לתמוך בשופטים ולתת להם את מלוא התנאים והכלים הנדרשים להצלחתם המקצועית. הצלחת השופטים היא הצלחת ההתאחדות והאיגוד, ולראיה השבחים הרבים שמקבל האיגוד מהמוסדות הבינ"ל וכן הזמנה (כמעט על דרך קבע) של שופטים ישראליים לנהל משחקים מרכזיים ורגישים בליגות בחו"ל ובמפעלי אופ"א היוקרתיים".
עו”ד שי אליאס הגיב: “פסיקה חסרת בסיס של בית הדין ונעדרת כל תוכן. לא יעלה על הדעת שעובדים שפוטרו, לאחר הליך שימוע יצטרכו לשלם כספים למעסיק חלף קבלת פיצויי פיטורין. אין התייחסות לאי תשלום דמי הבראה, שכר על עבודה בשבת, הפרשי פנסיה ועוד. בכוונת מרשיי להגיש ערעור לבית הדין הארצי לעבודה”.