אם אתם צופים אדוקים של משחקי כדורגל בעולם, ודאי שמתם לב לתופעה שלא ניתן להתעלם ממנה: כדורגלנים ומאמנים שבעבר היו עם שיער דליל ביותר, לפתע מתהדרים בבלורית מלאת שיער כאילו היו דוגמנים של בושם לגבר או של מכונית מנהלים.
בין אותם שחקנים/מאמנים ניתן למצוא את מאמנה של טוטנהאם, אנטוניו קונטה, וכן את יורגן קלופ שהגיע עם ליברפול שלוש פעמים לגמר ליגת האלופות. כשהאחרון נשאל האם עבר השתלת שיער הוא השיב: “כן, זה נכון שעברתי השלת שיער. אני חושב שהתוצאה היא די מגניבה, לא?”.
כמובן שלא כולם מדברים באופן ישיר על השתלת השיער שלהם, אך בין הכדורגלנים המוזכרים בקשר זה ניתן למצוא את ג’ורדי אלבה, מארק-אנדרה טר שטגן, דויד סילבה, וכן את כדורגלן העבר שאולי הכי מזוהה עם תחום השתלות השיער – וויין רוני.
כמובן שלאורך השנים הכרנו לא מעט שחקנים שחוו התקרחות תוך כדי הקריירה מבלי לעשות דבר דוגמת זינדין זידאן, אריאן רובן ואנדרס אנייסטה, ואם תרשו לנו לרגע לפזול לעבר ענף הטניס, גם הכרנו את המקרה המפורסם של אנדרה אגאסי, שהעדיף להשתמש בפאה (מבלי לגלות לאף אחד בזמנו) מאשר להרוס את מה שהיה מזוהה עמו לא פחות מיכולתו בענף הטניס – הלוק הלוהט של השיער הארוך.
נראה אם כן, כי לאחר ההתקרחות, עומדים בפני הכדורגלנים (ובפני כל הגברים האחרים כמובן) שלוש אפשרויות פופולאריות: השתלת שיער, השלמה עם המראה קירח או אפילו שימוש בפאה. כמובן שלכל אחד מהפתרונות האמורים יש את החסרונות שלו, וכאן נשאלת השאלה האם היה ניתן לעצור את התהליך מבעוד מועד? אם נבחן זאת בצורה מדעית, נראה שלא מעט כדורגלנים היו מעדיפים לקרוא את הכתבה הזו לפני שהכול התחיל.
נחזור מעט אחורה: מדוע גברים בכלל חווים נשירה?
לחלק גדול מהגברים יש כ-100 אלף זקיקי שיער, כאשר כל אחד מהם יכול להצמיח כ-20 שיערות. במצב תקין כ-80 אחוז מהשיערות נמצאות בשלב המוגדר כ"שלב הצמיחה", שלב בו כל שיערה צומחת לאורך שלוש-שש שנים ב-20 מחזורים. אז מתי אנו עדים לנשירה מוקדמת של השיערה? כשאותו שלב המוגדר כשלב הצמיחה מתקצר ואורך פחות משלוש שנים.
אותה נשירה מוקדמת יכולה לנבוע בין השאר מפעילות ספורטיבית מאומצת, אך במקביל גם מסיבות של תורשה, לחץ נפשי, מחסור בשעות שינה ואף מתזונה לא מאוזנת. במקרים נדירים יהיה מדובר בתופעות לוואי של תרופות או חבישה ממושכת של כיסויי ראש הצמודים מדיי לקרקפת.
מה למעשה מוביל לנשירה?
הזכרנו קודם לכן מספר גורמים דוגמת פעילות ספורטיבית מאומצת, תורשה, לחץ נפשי וכו’. גורמים אלו מובילים לייצור מוגבר של חומר הקרוי DHT הגורם לקיצור שלב הצמיחה אותו הזכרנו קודם לכן (לעיתים לשנה אחת בלבד) במקביל לכיווץ הזקיקים ולייצור שיערות קצרות ודקות יותר.
סופו של תהליך זה הינו כאמור נשירת שיער, וכאן לספורטאים יש שתי אפשרויות: לחכות לסיומו של התהליך עד למצב של התקרחות (ואז לפנות לפתרונות דוגמת השתלת שיער, חבישת פאה וכיו”ב) או להתערב בתהליך בתחילתו או לכל הפחות במהלכו.
סוד הקפאין שכנראה לא הכרתם
רובכם מכירים את הקפאין כתוסף ספורט חוקי למתאמנים, אבל מסתבר שהפתרון לנשירת שיער טמון במבנה כימי המורכב מאותו קפאין, יחד עם אבץ וניאצין (קומפלקס של קפאין). במחקרים מדעיים הוכח כי הקפאין משפיע על הקרקפת ועל סיב השיערה ומסייע במניעה ובטיפול בשיער דליל. חברת ד"ר וולף מגרמניה פיתחה את סדרת אלפסין, המבוססת על תרכובת הקפאין קומפלקס הייחודית ועל פי נתוני המכירה בגרמניה מוגדרת כמוצר מס’ 1 במדינה לטיפול בשיער דליל אצל גברים.
עבור מי שבנקודה זו שואל את עצמו כיצד המבנה הכימי הזה פועל, באמצעות החפיפה בשמפו אלפסין, קומפלקס הקפאין מגיע לבסיסי השיער, מעורר וממריץ את השיער והקרקפת ומספק אנרגיה חיונית לשיער. שילוב המרכיבים הוכח מחקרית כתורם לחיזוק סיב השיערה ולמניעה ולטיפול בשיער דליל. הוא מגיע לבסיסי השיער תוך שתי דקות בלבד וניתן עדיין לגלותו עד 24 שעות לאחר השימוש במוצר. באם מדובר בגברים אשר אינם מעוניינים לחפוף בכל יום, ניתן להשתמש במוצר משלים בצורה של נוזל לעיסוי קל של הקרקפת.
מה ידוע היום אודות אלפסין?
ראשית, כמובן שהמוצר אינו מתאים לגברים שכבר התקרחו לחלוטין, שכן סביר שבנקודה זו הפיתרון השכיח ביותר יהיה השתלת שיער. אלפסין הוא למעשה הצעד שלפני איבוד השיער (תהליך מניעה) או כאשר השיער נהיה דליל, וטמון בחפיפה קבועה והתמדה לאורך זמן – בין אם כאמור בשימוש בשמפו או בין אם בשימוש בנוזל ללא החפיפה.
בכל הקשור להשפעות נוספות של הקפאין על גופינו, חשוב לציין כי הקפאין איננו נכנס למחזור הדם והיקף השפעתו מוגבל לשיער והקרקפת בלבד. כפי שצוין קודם לכן, אין מדובר בתוסף אסור על פי חוק, ועבור אלו אשר כמותו חשובה להם, מדובר כמובן בפרט חשוב. מעבר לכך, היות ולא מדובר בתרופה, אין למוצר תופעות לוואי ידועות והוא כמובן אינו מצריך מרשם רופא.
אז חשוב להתחיל בזמן וכדאי מוקדם ככל האפשר. ומה עוד נותר לספר? הזכרנו זאת קודם לכן, אבל חשוב לציין זאת שוב כי זה העיקרון החשוב ביותר – עיקרון ההתמדה. המוצר מצריך שימוש יומיומי מתמשך ומובן שהוא לא נמכר במחיר של שמפו "רגיל". הבשורה הטובה מבחינתכם כספורטאים היא שהתמדה איננה מילה גסה, וגם בעניין המחיר, לא מדובר במוצר יקר במיוחד יחסית למוצרי הטיפוח הגברי (מה גם שקיימים לא פעם מבצעים, וגברים ישראלים אוהבים מבצעים).
האם כל הגברים ישתמשו במוצר בצורה זהה?
ראשית נציין כי השימוש הראשוני במוצר תלוי בין השאר בהיסטוריה המשפחתית שלכם ובמצב דלילות השיער שלכם ברגע נתון. יש כאלו אשר יעדיפו להשתמש במוצר מיד בתום גיל הבגרות למניעת דלילות מוקדמת, בעוד אחרים יחלו בשימוש רק לאחר שיבחינו בתהליך של דילול מתקדם בשיערם – עניין התלוי בין השאר בהשקפה ועלויות.
בנוסף יש לזכור כי גם השפעת המוצר משתנה מאדם לאדם ותלויה במצבו הגופני של המשתמש ובתדירות השימוש במוצר (דבר הנכון לכל מוצר). על גברים שונים תהיה השפעה שונה, ויש לקחת זאת בחשבון. ניתן לציין לעניין זה כי על פי מחקרים שנעשו, ניתן לראות תוצאות ראשונות כבר תוך כארבעה שבועות.
מה קורה אם מפסיקים את השימוש במוצר?
במידה ומפסיקים את השימוש במוצר, מיותר לציין כי השפעתו של הקפאין על הקרקפת מפסיקה. לפיכך, לשם מניעה וטיפול מוצלח בשיער דליל, יש להשתמש כאמור במוצר מדי יום ולתקופה ממושכת.
ניתן לרכוש את המוצר: ברשתות הפארם, בבתי המרקחת של מכבי ובבתי מרקחת פרטיים. לפרטים לחצו כאן
הכתבה נכתבה בשיתוף אלפסין