תוכנית הספורט של ישראל בשיתוף ONE משודרת בכל ערב מ-18:00 עד 20:00. את תוכנית הספורט ניתן לשמוע ברדיו תל אביב (102FM) ורדיו חיפה (99.5FM ו-107.5FM). בנוסף לכל שלל התחנות, התוכנית משודרת גם כאן באתר.
הערב בתוכנית הספורט של ישראל דיברנו על ניצחונה של מכבי חיפה אמש על סקציה נס ציונה. בנוסף התכוננו למשחק החשוב לשתי הקבוצות בין הפועל באר שבע של איליניב ברדה לבין הפועל תל אביב של סלובודאן דראפיץ’. בנוסף, שוחחנו עם דוקטור ליאור לאבר, רופא ההתאחדות לכדורגל בישראל כדי להבין ממה נובעת מכת הפציעות בכדורגל הישראלי.
ד”ר ליאור לאבר: יש קבוצות שלא משתמשות בתוכניות למניעת פציעות.
הערב בתוכנית הספורט של ישראל דיברנו עם רופא ההתאחדות לכדורגל, ד”ר ליאור לאבר, על הפציעות הרבות שנראות בכדורגל הישראלי לאחרונה.
ערב טוב דוקטור ליאור.
”ערב טוב”.
ממה נובעת כמות הפציעות הגדולה שאנחנו רואים לאחרונה?
”חשוב להגיד שהעונה הזו היא לא אינדיקציה לעונות קודמות והוא שונה במהותו בגלל המונדיאל. כל הליגות הושפעו מזה כולל הליגה הישראלית. מכבי חיפה למשל ששיחקה גם בליגת האלופות שיחקה המון וכנ”ל לגבי באר שבע, אז כל מה שקרה מבחינת תכנון וניהול עומסים הקשה על כולם”.
אבל המונדיאל עכשיו נגמר אז מה הקשר?
”קבוצות שלא השתתפו במפעלים גם נאלצו להתמודד עם עומסים גדולים, זו שנה לא רגילה”.
כמה שחקן כדורגל יכול באמת לשחק במהלך השבוע בלי להעמיס על עצמו ולהיפצע?
“השאלה הגדולה היא איך בונים את זה. שחקנים יכולים לשחק בעצימות מאוד גבוהה אבל לא יכולים להתחיל ממאה אלא צריך לבנות את הדברים לפי סרגל של מאמץ”.
ומי בונה את זה?
”רפואת הספורט היא חלק בלתי נפרד מקבוצות הספורט והכל צריך להיות מתוכנן מראש. אם יש שחקנים שבמשך כמה שנים אנחנו רואים שיש להם פציעות צריך לבנות איתם סרגל אינדיבידואלי וספיציפי עבורם”.
מה הקשר של מאמני הכושר?
”למאמני הכושר יש חלק גדול בניהול העומסים ומניעת פציעות אבל כמו לכל אחד בקבוצה אין להם יכולת למנוע פציעות ב-100 אחוז. צריך לעשות מה שאפשר בשביל להוריד את הכמות”.
היום יש המון שחקנים שקורעים רצועה צולבת, מה הסיבה שזה קורה בכמות הזו?
“זו פציעה שכיחה יחסית בספורט שהוא עם תנועה רבה ושינוי כיוון רבים. כל פציעה כזו שמתרחשת לשחקן היום הרבה יותר מדוברת בגלל שלתקשורת יש מעורבות גדולה יותר בספורט. אבל אף אחד לא יכול לדעת אם למראדונה או לפלה היו פציעות כאלה. היום ב-NFL ובליגה האנגלית יש עמודים שמתעדכנים עם הפציעות ודפים ספציפיים לפציעות האלה בדיוק”.
איך יכול לקרות מקרה כמו הסיפור של בנג’מין טיידי?
”שחקנים עם בעיות קרדיולוגיות אמורים לקבל אישור רפואי וקבוצה צריכה להחליט אם היא לוקחת את הסיכון והיא צריכה להחליט אם היא מוכנה לקחת שחקן עם כביכול “סכנת חיים”, כשיש ספק במקרים האלו, רוב הקבוצות יגידו שהן מעדיפות לא לקחת סיכון ואני יכול להגיד לך שאני הייתי רופא של קבוצת כדורסל בליגת העל. הביאו שחקן שעבר התקף לב והוא משחק עם קוצב, וגם היה בעל עבר ב-NBA”.
אומרים שרפואה זה מדע, האם אתה יכול לדעת מה הגורמים לפציעות?
”חשוב להגיד שרפואה זה מדע שהוא לא מדויק, אנחנו יודעים עד רמה מסוימת ולמפות חלק מגורמי הסיכון. אנחנו מנסים לטפל בהם באמצעות כל מיני תוכניות למניעת פציעות. המטרה בהכרת גורמי הסיכון היא מניעת הפציעות. מה שמעניין הוא המחקרים שאומרים שיש דרכים רבות להפחית את כמות הפציעות אבל הרבה מאוד קבוצות לא רוצות להתחייב לתוכניות האלה. יש תוכניות שאתה יכול להשתמש בהן בחימום ואפילו לא כל יום והיא אמורה לעזור בהפחתה של כמות הפציעות הרציניות. חלק כי אין להן את הלוגיסטיקה ואת הסגלים הנכונים כדי לעשות את זה. אפשר לראות ב-NBA טרנד של ניהול עומסים ושחקנים שלא משחקים את מקסימום המשחקים שהם יכולים להשתתף בהם”.
תודה רבה לך דוקטור וערב טוב.
”ערב טוב לכם”.