יום ראשון, 04.01.2026 שעה 19:55
ליגה איטלקית 25-26
1228-1818פיורנטינה1
1225-1318פיזה2

עצוב: ג'אנלוקה ויאלי הלך לעולמו בגיל 58

נפרדים מעוד אגדה: חלוץ נבחרת איטליה לשעבר הלך לעולמו לאחר מאבק ממושך בסרטן הלבלב. היה חלק מדור הזהב ההיסטורי של סמפדוריה בתחילת שנות ה-90

|
ג'יאנלוקה ויאלי (אינסטגרם)
ג'יאנלוקה ויאלי (אינסטגרם)

נפרדים מעוד אגדה: חלוץ נבחרת איטליה, סמפדוריה, יובנטוס, קרמנוזה וצ’לסי לשעבר, ג’אנלוקה ויאלי, הלך היום (שישי) לעולמו לאחר מאבק ממושך בסרטן הלבלב כשהוא בן 58.

האיטלקי היה שותף לזכייתה האחרונה של יובנטוס בליגת האלופות ב-1996. שנתיים לאחר מכן, הוא הוביל את צ’לסי כמאמן לזכייה בגביע אירופה למחזיקות גביע ובסופר קאפ האירופי. 

בנוסף, היה חלק מהתקופה הטובה בהיסטוריה של סמפדוריה, כשביחד עם רוברטו מאנצ’יני הצעידו את הקבוצה הצנועה לזכייה בשלושה גביעי איטליה, האליפות היחידה של המועדון והגעה לגמר ליגת האלופות נגד ברצלונה.

את מרבית משחקיו שיחק בסמפדוריה במדיה רשם 328 הופעות בהן כבש 141 שערים. ביובנטוס רשם 145 הופעות ו-53 שערים. בעונת 1990/91 קיבל את תואר מלך השערים של הליגה האיטלקית עם 19 כיבושים.

בנבחרת איטליה רשם כשחקן 59 הופעות בהן כבש 16 שערים. בנוסף, היה שותף לזכייה של האזורי ביורו האחרון כששימש חלק מהצוות של המאמן רוברטו מנצ’יני.

ב-2017 התגלתה אצלו המחלה וכשנשאל איך יתמודד איתה ביורו אמר: “אני לא יכול להילחם בה. אני מחשיב אותה לעמית לא רצוי שמטייל איתי ומקווה שהוא יתעייף וילך ממני”.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
נגןעומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה ישר
עומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה במקום
/* LAST / NEXT ROUNDs */