יום שני, 12.01.2026 שעה 11:18
ליגת העל Winner 25-26
4216-4318הפועל ב"ש1
4219-4118בית"ר ירושלים2
3619-3718מכבי ת"א3
2916-3318מכבי חיפה4
2923-3318הפועל ת"א5
2628-3318הפועל פ"ת6
2439-3018מכבי נתניה7
2325-2118בני סכנין8
2138-2318עירוני טבריה9
1931-2518הפועל חיפה10
1839-2418מ.ס אשדוד11
1631-2418עירוני ק"ש12
1229-1618הפועל ירושלים13
745-1518מכבי בני ריינה14

"דרוש שופט אמיץ": ליאני ביקר את ריינשרייבר

שופט העבר תקף את השיפוט בסמי עופר: "ראינו סגנון שיפוט שמנסה להישאר מתחת לרדאר וממהר לשרוק לטובת הקבוצה הביתית. התקרית עם סק? אדום. חד וחלק"

|
רועי ריינשרייבר שורק לכדור עונשין מ-11 מטרים (עמרי שטיין)
רועי ריינשרייבר שורק לכדור עונשין מ-11 מטרים (עמרי שטיין)

מכבי חיפה גברה הערב (ראשון) 0:2 על הפועל באר שבע מצמד של דין דוד במשחק העונה והגדילה את הפער בפסגה ל-6 נקודות. לאחר המשחק, העלה שופט העבר, לירן ליאני, פוסט לרשתות החברתיות וביקר את השיפוט על כך שלא התנהל נכון במספר מקרים.

“דרוש שופט אמיץ!”, פתח, “כזה שלא חושש להרחיק שחקן בשלב מוקדם של המשחק גם אם זה שחקן של הקבוצה הביתית. כזה שלא מפחד לקחת החלטה קשה ונכונה גם אם מדובר במשחק עונה. כזה ששופט לפי מה שהוא רואה. כזה שיודע להגמיש את החוק, לכופף אותו, אבל לא לשבור אותו. דרוש שופט אמיץ כזה שלא חושש לקבל החלטות אמיצות”. 

"סגנון השיפוט שראינו הערב הוא כזה שמנסה להישאר מתחת לרדאר. כזה שממהר לשרוק לטובת הקבוצה הביתית. שופט צריך להיות בעל חוסן מנטלי גבוה. בשתי ההחלטות הקריטיות של המחצית הראשונה, כאלו שיש בהן כדי לשנות את המשחק, הוא מיהר לשרוק דווקא לעבירה של השחקן התוקף”. 

עבדולאי סק עם הכדור (עמרי שטיין)עבדולאי סק עם הכדור (עמרי שטיין)

“האירוע בדקה ה-21 לפיו החליט השופט להיות כאילו הוא גדול יותר מהמשחק, הביאה לטעות קשה שלו. שופט מוביל ככל שיהיה, לא יכול לקחת את החוק לידיים ולהחליט שבאירוע כזה הוא לא מוציא כרטיס אדום ישיר בגין עבירת משחק אלימה. כאשר בלם מכבי חיפה, עבדולאי סק, מחזיר בעיטה בכוונה, ללא כדור זה כרטיס אחד, אדום! לא צהוב, לא שני צהובים בעסקת טיעון לשני הצדדים, אדום. חד וחלק. (וצהוב כמובן לשחקן של הפועל ב״ש, שי אליאס)”.

“ואיפה היה שופט המסך? שאלה טובה. שופט המסך טעה והטעה את השופט הראשי מכיוון שהיה מחויב לקרוא לשופט להרחיק את הבלם שידע בעצמו שהוא אמור להיות מורחק. איגוד השופטים דגל השנה בפתיחות ובשקיפות ויהיה מעניין לשמוע את ההקלטה של השיח ביניהם, מבלי שהאיגוד יערוך אותה כפי שהוא נוהג”.

“גם בדקה ה-48, בתוך תוספת הזמן, לאחר ששון גולדברג, בלם מכבי חיפה תופס את שחקן הפועל ב״ש ומכשיל אותו ברחבה, מיהר השופט לשרוק שוב לעבירת תוקף?! הגיוני? לא. רק שהפעם שופט המסך החליט להתעשת ולקרוא לו למסך”.

שון גולדברג ורועי משפתי (רדאד גשון גולדברג ורועי משפתי (רדאד ג'בארה)

“בדקה ה-53 למשחק הובקע השער השני של מכבי חיפה לאחר ספק עבירה על השוער. לשוער בתוך תיבת החמש עומדת הגנה ייחודית לפיה אסור לאתגר אותו בטח לא כשהוא באוויר. ישנם שופטים שממהרים לשרוק אוטומטית לעבירה על השוער גם כשלא הייתה כזו ואני נגד זה”. 

“במקרה הזה, באותה מידה שהשופט בחר לאשר את השער, הוא יכול היה להחליט שנעברה עבירה על השוער. מסוג המקרים הגבוליים שאפשר לשרוק ואפשר שלא. בכל מקרה, שופט המסך לא יכול להתערב במקרה מהסוג הזה. למשחק הערב שובץ הצוות הכי מנוסה שיש כיום לאיגוד, אבל לצערי גם הצוות הזה לא הצליח להעביר את המשחק ברמה מספקת”, סיים ליאני.

לירן ליאני (עמרי שטיין)לירן ליאני (עמרי שטיין)



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
/* LAST / NEXT ROUNDs */