יום שני, 03.03.2025 שעה 11:01
ONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורטONE - מספר 1 בספורט
ליגת העל Winner 24-25
5614-4824הפועל ב"ש1
5427-5425מכבי ת"א2
4627-5024מכבי חיפה3
4533-4725בית"ר ירושלים4
4129-3925הפועל חיפה5
3635-3725מכבי נתניה6
3133-2625מכבי בני ריינה7
3137-2525עירוני ק"ש8
2735-3025הפועל ירושלים9
2635-1925עירוני טבריה10
2441-2125מכבי פ"ת11
2335-1925בני סכנין12
1947-3325מ.ס אשדוד13
1740-2025הפועל חדרה14

פספס פנייה ועיכב את התוצאות: הביזאר בבחירות

אחרי שכל הנוכחים כבר סיימו להצביע להנהלת ההתאחדות ורצו לסגור את הקלפיות, גורמים דרשו להמתין למאיר מרדכי מפרדס חנה: "אשתי הזעיקה אותי הביתה"

|
מאיר מרדכי ממהר להצביע (אסי ממן)
מאיר מרדכי ממהר להצביע (אסי ממן)

מאות נציגי הקבוצות הגיעו היום (שלישי) לבחירות להנהלת ההתאחדות לכדורגל בקיבוץ שפיים כדי להכריע מי ינהיגו את הענף הישראלי בשנים הקרובות. בהתאחדות יש 219 קבוצות בעלות זכות הצבעה ולבחירות הגיעו 188 נציגי קבוצות, כך ש-1,180 קולות הכריעו מי יהיו חברי ההנהלה מבין שלוש רשימות וקבעו כי שינו זוארץ יהיה היו”ר הנכנס במקום אורן חסון.

לאחר שכל הנוכחים סיימו להצביע, פרצה מהומה אחרי ששמעון מימון ואבי לוזון ביקשו לסיים את ההצבעה ולהתחיל לספור את הקולות. אלא שלפתע טענו גורמים שונים כי יש עוד מצביעים בדרך. אבי לוזון אמר: “תסיימו, די, זה נגמר”. שמעון מימון דרש: “לסיים ב-19:20”, אך אחרים דרשו למשוך את ההצבעה עד 19:30. בסיום המהומה הוחלט כי רק הנציג מפרדס חנה שבדרך יוכל להצביע ובתנאי שיגיע עד 19:30, לאחר מכן ייסגרו הקלפיות.

מאיר מרדכי הגיע לבסוף 40 שניות לסיום הזמן והצליח להצביע ברגע האחרון. לאחר ההצבעה אמר: “אשתי הזעיקה אותי הביתה, אז הלכתי הביתה. פתאום קיבלתי טלפונים להגיע חזרה ובאתי בריצה. אני שמח שהבקעתי בסוף ואני מקווה שהקולות שלי יעזרו לקבוצות החלשות”.

הבחירות לראשות ההתאחדות (איציק בלניצקי)הבחירות לראשות ההתאחדות (איציק בלניצקי)

גורמים בכדורגל הישראלי אמרו קודם לכן: “זה מביש, כולם מחכים 20 דקות לבנאדם אחד שיגיע להצביע, מאיר מרדכי, שטעה בדרך והמשיך לתל אביב. עכשיו מחכים לו עוד כמה דקות. כל הבלאגן בשביל נציג קבוצה שיש לה רק שתי נקודות הצבעה. לא ייאמן”. במהלך המהומה היו צעקות בין הצדדים. אבי לוזון סיכם את האירוע ואמר: “בסיום המחלקות הגענו להסכמה שנחכה לאדם האחרון שמגיע מפרדס חנה, קבוצה שמשחקת בליגה ב’, כדי שיגיע עד לשעה 19:30. מעבר לזה, נגמרה ההצבעה”.

היו”ר הנכנס, שינו זוארץ, אמר לפני פתיחת הקלפיות: “אני מרגיש בסדר גמור היום, זו חגיגה לכדורגל להיות פה ביום כזה. יש פה מסר של אחדות, אני בא כדי לאחד ולחבר את כל הקבוצות ביחד. אין הבדל בין קבוצה לקבוצה. אנחנו רוצים לעשות שינוי ולהחזיר את הקבוצות לשליטת ההתאחדות לכדורגל. הרצון שלי הוא לאחד, לחזק את הכדורגל בפריפריה, במגזר הערבי שהוא מעל 42% מהכדורגל בישראל, מקומות שבהם שצריך להשקיע ולפתח את הענף עוד יותר”.

זוארץ הוסיף: “אני מציג תמיכה מכל קבוצות הכדורגל בארץ, יש לנו רשימה מדהימה של קבוצות גדולות, קטנות, נשים ומגזר ערבי. אנחנו באים לעשות שינוי כדי להוביל את הכדורגל לדרך חדשה. מנסים לצייר את זה כמאבק של קבוצות קטנות מול גדולות, אבל זו המצאה. יש לי ברשימה תמיכה מעכו, אום אל פאחם, הפועל רמת גן, מחנה יהודה וקבוצות נשים רבות. אנחנו נהיה לטובת ענף הכדורגל בישראל”.

אלונה ברקת (איציק בלניצקי)אלונה ברקת (איציק בלניצקי)

הקולות שיש לקבוצות מתחלקים. קבוצה בליגת העל וליגה לאומית שווה 20 נקודות, משמע קבוצות ליגת העל וליגה לאומית שוות יחד כ-600 נקודות, כמעט מחצית מהקולות. בליגת העל לנשים שווה כל קבוצה 10-15 נקודות, כאשר כל שנת ותק מוסיפה נקודה. בליגה א', כל קבוצה שווה 10 נקודות, בליגה ב' וליגה לאומית לנשים כל קבוצה שווה 2 נקודות ואילו בליגה ג' כל קבוצה שווה נקודה אחת. לאחר סגירת הקלפיות וההכרזה כמה חברי הנהלה יש לכל רשימה, תתכנס מיד הנהלת ההתאחדות לכדורגל החדשה לישיבה בה תבחר את היו"ר לארבע השנים הקרובות. 

אורן חסון (איציק בלניצקי)אורן חסון (איציק בלניצקי)
הבחירות לראשות ההתאחדות (איציק בלניצקי)הבחירות לראשות ההתאחדות (איציק בלניצקי)
הבחירות לראשות ההתאחדות (איציק בלניצקי)הבחירות לראשות ההתאחדות (איציק בלניצקי)
הבחירות לראשות ההתאחדות (איציק בלניצקי)הבחירות לראשות ההתאחדות (איציק בלניצקי)
יוסי שרעבי (איציק בלניצקי)יוסי שרעבי (איציק בלניצקי)
אלונה ברקת (איציק בלניצקי)אלונה ברקת (איציק בלניצקי)
שינו זוארץ ושרון ניסנוב (איציק בלניצקי)שינו זוארץ ושרון ניסנוב (איציק בלניצקי)
אבי לוזון (איציק בלניצקי)אבי לוזון (איציק בלניצקי)
הבחירות לראשות ההתאחדות (איציק בלניצקי)הבחירות לראשות ההתאחדות (איציק בלניצקי)
משה דמאיו (איציק בלניצקי)משה דמאיו (איציק בלניצקי)
שינו זוארץ עם מנכ”ל מרכז מכבי נאור גלילי ואבי לוזון (איציק בלניצקי)שינו זוארץ עם מנכ”ל מרכז מכבי נאור גלילי ואבי לוזון (איציק בלניצקי)
אורן חסון (איציק בלניצקי)אורן חסון (איציק בלניצקי)
מיכאל וייסמן (איציק בלניצקי)מיכאל וייסמן (איציק בלניצקי)
הבחירות ליו"ר ההתאחדות (איציק בלניצקי)הבחירות ליו"ר ההתאחדות (איציק בלניצקי)
יעקב שחר (איציק בלניצקי)יעקב שחר (איציק בלניצקי)
הבחירות ליו"ר ההתאחדות (איציק בלניצקי)הבחירות ליו"ר ההתאחדות (איציק בלניצקי)
הבחירות ליו"ר ההתאחדות (איציק בלניצקי)הבחירות ליו"ר ההתאחדות (איציק בלניצקי)
אורן חסון ושינו זוארץ (איציק בלניצקי)אורן חסון ושינו זוארץ (איציק בלניצקי)
אורן חסון (איציק בלניצקי)אורן חסון (איציק בלניצקי)
אורן חסון ואלונה ברקת (איציק בלניצקי)אורן חסון ואלונה ברקת (איציק בלניצקי)
יעקב שחר ואורן חסון (איציק בלניצקי)יעקב שחר ואורן חסון (איציק בלניצקי)
יעקב שחר ואורן חסון (איציק בלניצקי)יעקב שחר ואורן חסון (איציק בלניצקי)
עמוס לוזון, שינו זוארץ ואבי לוזון (איציק בלניצקי)עמוס לוזון, שינו זוארץ ואבי לוזון (איציק בלניצקי)
מיכאל וייסמן ועמוס לוזון (מערכת ONE)מיכאל וייסמן ועמוס לוזון (מערכת ONE)
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
פרסומת
צפו: נאום הניצחון של שינו זוארץ



טוען תגובות...
הוסף תגובה
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש
שגיאה
אסור לפספס
נגןלאמין ימאל מספר את הספר שלו
יש לו את זה: לאמין ימאל מספר את הספר שלו
נגןהכדור נחת לאוהד ישירות לכוס הבירה
הכדור נחת לאוהד ישירות לכוס הבירה
נגןמדהים: הצצה לחיים של פטאצ'י לפני מכבי
מדהים: הצצה לחיים של פטאצ'י בברזיל
נגןרונאלדו מזהה את הכפיל שלו ביציע ומגיב כך
רונאלדו מזהה את הכפיל שלו ביציע ומגיב כך
/* LAST / NEXT ROUNDs */