רגע האמת של מונדיאל 2022 עוד רגע כאן. ארנגטינה, קרואטיה, מרוקו וצרפת הגיעו לקו הסיום ורק אחת מהן תצא עם הגביע הזהוב. זה הזמן לתת מבט על המספרים שמאחורי הטורניר, מי בלט בחלק הקדמי, מי חילץ הכי הרבה ומה עשו השוערים? חלק מהתוצאות מפתיעות, אבל דבר אחד ברור: מאחורי כל נבחרת מצליחה עומדים שחקנים שביצעו מספר פעולות חיוביות גבוה במיוחד.
את טבלת מלכי השערים מוביל כעת אמבפה עם חמישה שערים, כשמיד אחריו ז’ירו ומסי עם ארבעה כל אחד. חלוץ צרפת ופאריס סן ז’רמן חמישי בשערים פר משחק, כשהבקיע 1.16 שערים ב-90 דקות בטורניר. חברו להתקפת צרפת מיד אחריו עם 1.14 שערים ב-90 דקות, בעוד את הרשימה מוביל מרקוס רשפורד עם שלושה שערים בסך הכול ו-1.93 ל-90 דקות.
את טבלת מבשלי הטורניר חולקים יחד הארי קיין, ברונו פרננדש ואנטואן גריזמן עם שלושה בישולים כ”א, אלא שהאחרון הוא היחיד שעדיין מתמודד ויוכל לפתוח פער. כוכב אתלטיקו מדריד מחזיק במאזן של 0.72 בישולים פר 90 דקות, בעוד פרננדש עשה זאת עם 0.76 בישולים ב-90 דקות. מי שמוליך את הרשימה בסטטיסטיקה הזו הוא דייבי קלאסן עם שני בישולים ו-0.95 פר משחק.
קיליאן אמבפה וליאו מסי חולקים את המקום הראשון בבעיטות לשער עם 22 כאלו לכל אחד, כשהרחק מאחוריהם אוליבייה ז’ירו ואיבן פרישיץ’ במקום השני עם 13 כ”א. ג’מאל מוסיאלה וסרג’ גנאברי אומנם הודחו כבר בשלב הבתים אבל בעטו 12 פעמים לשער, כמו דני אולמו מספרד שרשם נתון דומה.
מסי ואנטואן גריזמן חולקים את המקום הראשון במסירות מפתח בטורניר עם 16 כ”א, לצרפת יש עוד שני נציגים בצמרת הסטטיסטיקה כשאוסמן דמבלה ותיאו הרננדס חולקים את המקום השני, עם 11 כ”א. לוקה מודריץ’ מוביל את הטורניר במסירות מקדמות עם 46 כאלו, כשאחריו מסי עם 38. פדרי משלים את השלישייה עם 33 ומעט אחריו לוק שו עם 31.
נתון מעניין הוא כמות המהלכים שייצר שחקן והובילו לבעיטה לשער. אמבפה מוביל עם 35 כאלו בטורניר, בעוד מסי מעט אחריו עם 32. במקום השלישי נמצא גריזמן עם 26 כאלו וההפתעה הגדולה מגיעה מכיוונם של מוסיאלה (22) ויוזואה קימיך (20) שתופסים את מקומות 4 ו-5 בהתאמה למרות שהודחו עם גרמניה כבר בשלב הבתים.
אם נעבור לנתונים בחלק ההגנתי, הרי שג’וד בלינגהאם מוביל בתיקולים מוצלחים עם 15 כאלו, אשרף חכימי אחריו עם 13 כשהוא מוביל בתיקולים באופן כללי עם 19. מתאו קובאצ’יץ’ רשם 12 תיקולים מוצלחים. מרצלו ברוזוביץ’ וקאסמירו חסמו 13 בעיטות כ”א, אדריאן ראביו הצרפתי חסם 11 ואת המקום השלישי חולקים קודי גאקפו, בלינגהאם ודויד ראום עם 10 כ”א.
גם השוערים עבדו קשה בטורניר ומי שרשם את מספר ההצלות הגבוה ביותר הוא וויצ’ך שצ’סני מפולין, שעצר 21 ניסיונות וכזכור גם הדף שני פנדלים (אחד מהם לליאו מסי). אחריו ברשימה ניתן למצוא את דומיניק ליבאקוביץ’ הקרואטי עם 19 הצלות, אנדראס נופרט ההולנדי עם 18, וניה מילינקוביץ’-סאביץ’ הסרבי עם 16 וסואיצ’י גונדה היפני עם 15.
בגזרת הרשתות הנקיות מוביל כמובן יאסין בונו, שוער מרוקו שספג רק פעם אחת בכל הטורניר עד עתה, ושמר על שער נקי ארבע פעמים כולל דו קרב פנדלים מול ספרד בו לא נכנע אפילו פעם אחת. מיד אחריו נמצא ג’ורדן פיקפורד מאנגליה ששמר על רשת נקייה שלוש פעמים. כמובן ששוער מרוקו הוא גם זה שספג הכי מעט פר משחק עם 0.23 שערים.
מי תזכה בגביע העולמי נדע רק בתחילת השבוע הבא, אבל בינתיים הסטטיסטיקה מוכיחה כי צרפת מעמידה סגל התקפי יוצא מן הכלל שנמצא גבוה בכל הפרמטרים. גם מסי לא נשאר מאור וסוחב על גבו את ארגנטינה, מרוקו תיאחז בהגנת הברזל וקרואטיה במרכז השדה מהטובים בעולם.