עתירה מנהלית הוגשה נגד עיריית פתח תקווה, בדרישה לנמק מדוע היא מסרבת להקצות אולמות ספורו לפעילות של קבוצת הכדורסל סטלמך פתח תקווה, בניגוד לקבוצות אחרות הפועלות בעיר. בעתירה, שהוגשה לבית המשפט המחוזי בלוד באמצעות עורכי הדין ליאור שמעוני וגיא סרוסי, נטען כי העירייה לכאורה נוקטת לכאורה במדיניות של אפליה אסורה.
העתירה הוגשה נגד העירייה, נגד מנהל אגף הספורט בעירייה משה רנד, ונגד הקבוצות מכבי עצמאות פתח תקווה, הפועל פתח תקווה ואיגוד ספורטיבי דתי אליצור, ובה נטען כי מאז הקמתו, שנה אחר שנה, מבקש מועדון סטלמך פתח תקווה להיכלל בהקצבת זמן השימוש במתקני הספורט הציבוריים של העירייה לטובת בתי הספר שלו ומשחקי הליגה לילדים ונוער, אך העירייה מסרבת להשיב לו מענה. לדברי עורכי הדין שמעוני וסרוסי, באותה עת ממש, מקצה העירייה באופן קבוע, שעות אימון ומשחק במתקני הספורט העירוניים לשלוש אגודות ספורט אחרות שפועלות בעיר - מכבי, הפועל ואליצור.
“החלטת העירייה מחבלת ברווחת התושבים בכך שהיא מונעת את העותרת מלפעול בעיר ומפלה אותה לרעה”, כך נכתב בעתירה. “שנה אחר שנה מוגשת בקשה לעירייה להיכלל במסגרת הקבוצות הזכאיות להשתתף בזמן השימוש במתקני הספורט בכדורסל בעיר פתח תקווה בתשלום, ושנה אחר שנה העותרת אינה נכללת בזמן השימוש במתקנים, למעט שחקני הקבוצה הבוגרת שגם לה ניתנו שעות מוגבלות ביותר, כחמש שעות שבועיות בלבד, ואף קריטריונים לזכאות לכך אינם נמסרים לה”.
עוד נטען בעתירה כי “האולם הקטן והלא תקני שהעירייה התירה לעותרת לעשות בו שימוש מוגבל וזניח בשנת 2021 ניטל מן העותרת, כך שבשנת 2022 פורסמה רשימת השיבוץ לעונה הקרובה ובמסגרתה התברר כי העותרת לא קיבלה ולו שעת אימון ושעת משחק אחת לקבוצות הנוער והילדים, זאת בעוד האגודות האחרות קיבלו סך מצטבר של 485 שעות. העירייה באטימות ובערלות לב סירבה להשיב מענה כל שהוא באשר לשעות האימונים והמשחקים ולקריטריונים לקבלתן. עם פתיחת עונת 2022/23 נאלצה העותרת להודיע לכל שחקניה שנרשמו לשנת הספורט הקרובה כי בית הספר לא ייפתח בשנה זו. אי מתן זכות שווה לעותרת לקחת חלק בפעילות הספורטיבית בעיר עולה כדי אפליה אסורה, קיפוח, שימוש בזכות שלטונית לרעה, שעשויה לעלות עד כדי משוא פנים והעדפת שיקולים זרים”.
מועדון הכדורסל סטלמך פתח תקווה רשום באיגוד הכדורסל הישראלי ומפעיל בעיר פתח תקווה קבוצות בוגרים לספורט תחרותי בכדורסל. המועדון הוקם כעמותה רשומה בשנת 2015 על ידי תושבי העיר, שצמחו במחלקות הילדים והנוער של אגודות הספורט השונות הפועלות בה. על פי העתירה, המועדון הוקם במטרה להשיב לפתח תקווה את ההישגיות בענף הכדורסל, ומתוך רצון להקים קהילה מאוחדת סביב הכדורסל בעיר כאשר חברי העמותה פועלים בהתנדבות מלאה ועוסקים במלאכה מתוך תחושת שליחות. עוד נטען בעתירה, כי החל משנת 2018, מפעיל המועדון גם קבוצת ילדים עם צרכים מיוחדים.
המועדון מציין בעתירה, כי בעונת המשחקים 2021/2022 זכתה הקבוצה הבוגרת שלו באליפות הליגה והעפילה מליגה ב' לליגה א'. כמו כן, זכתה הקבוצה בגביע הליגה לליגות ב', ובכך השלימה זכייה בדאבל. עורכי הדין סרוסי ושמעוני טוענים בעתירה כי מועדון סטלמך מבקש זה מספר שנים להפעיל גם בית ספר לכדורסל לילדים ונוער, אולם, הדבר נמנע ממנו בשל מדיניותה המפלה של העירייה. עקב כך, הוא נאלץ לרעות בשדות זרים ולמרבה האבסורד לקיים משחקים ואימונים בערים אחרות.
עוד נטען בעתירה, כי בחודשים האחרונים התקיימו מספר שיחות, מפגשים ותכתובות בין המועדון לעירייה, בניסיון להביא את העירייה לחדול מהתנהלותה זו, אולם אלה לא נשאו פרי לטענתם. יתרה מכך, כנטען, באחת השיחות שהתקיימה לאחרונה אף נאמר למועדון על ידי העירייה כי היא שוקלת להקצות את המתקנים העירוניים לשימושו של גורם נוסף, שאינו קשור למועדוני הספורט הפועלים בעיר.
עוד טוענים עורכי הדין שמעוני וסרוסי כי גם בדין ודברים שהתקיים עם העירייה, ימים ספורים לפני פתיחת שנת הלימודים הנוכחית, בשיא הרישום לבתי הספר לכדורסל המופעלים ברחבי העיר, המועדון לא זכה למענה ברור מהעירייה, למעט תשובה לקונית לפיה “סדר יומנו איננו נקבע על פי לוחות זמנים של אגודה כזו או אחרת”. בשל סירובה של העירייה להעמיד למועדון מגרשים תקניים, כך טוענים עורכי הדין, נאלץ המועדון להודיע ל-40 הילדים, שכבר נרשמו למועדון, על סגירת הקבוצות ובתי הספר לכדורסל.
עוד נטען בעתירה, כי הזכאות להקצאת מגרשים למשחק ולאימון קריטיים כמעט לכל היבט בהקשר של קבוצת ספורט עירונית, שכן ללא מגרשים תקניים לא ניתן להיכלל ברשימת הקבוצות של איגוד הכדורסל, לא ניתן להשתתף במשחקי הליגה שמארגן האיגוד ולא ניתן לקבל תקציבים ממשרד הספורט ותקציבים עירוניים. לכן מועדון כדורסל סטלמך פתח תקווה ביקש מבית המשפט להורות לעירייה לנמק בדחיפות, מדוע אינה מאפשרת לו שימוש במתקניה, חרף העובדה שהוא עומד בכל הסטנדרטים המקצועיים, הספורטיביים והניהוליים הנדרשים.
מדוברות העירייה נמסר "עיריית פתח תקוה אפשרה למועדון להפעיל את קבוצת הבוגרים מתוך האולמות שנמצאים תחת אחריות הרשות. במקביל, ללא התייעצות עם הרשות וללא בדיקת היתכנות, הקבוצה החלה בפעילות בישוב סביון מתוך מטרה להעתיק את הפעילות לפתח תקוה. המהלך נעשה כאמור ללא בדיקה אם הדבר יכול להתאפשר מבחינה לוגיסטית, מקצועית וטכנית בפתח תקוה. מגבלות אלו הוסברו למנהלי המועדון בטרם ביקשו להכניס את הקבוצה לפתח תקוה. לצד זאת, הובהר כי במידה והפעילות תהיה במסגרת חוגית (עממית) ולא תחרותית (הדורשת הערכות ייעודית ומיוחדת), יהיה ניתן לקיים זאת. יש להבין כי אולמות קטנים לא מותאמים לפעילות תחרותית ועל כן הוצע למועדון מתווה לפתיחת מסגרות מתאימות. הדבר היה נתון להחלטת המועדון”.