מערכת ONE
|
הנבחרות הדרום אמריקאיות תמיד מכוונות גבוה במונדיאל, ושתיים מהן, ארגנטינה ואורוגוואי, יטיסו לפי דיווחים לא פחות מ-900 ק”ג בשר כל אחת לקטאר כחלק מהכנותיהן לגביע העולם. מה עומד מאחורי ההחלטה? הרצון לגרום לנבחרות להרגיש כמה שיותר בבית במדינה מהמזרח.
באורוגוואי שמוגדרת כאחת מצרכנית הבשר הגדולות ביותר שוחחו עם INAC (National institue of Meat), או בעברית מוסד הבשר הלאומי, כאשר נשיא הארגון קנראדו פרבר הבטיח שהסלסטה יקבלו את הבשר האיכותי ביותר בטורניר.
בארגנטינה עשו צעדים דומים. הנבחרת כבר הגיעה לדוחא והחלה באימונים. המאמן ליונל סקאלוני נשאל על נושא הבשר והשיב: “אני הכי אוהב אסדו, אבל זה מעבר לזה, זה יוצר אווירה של אחדות וכימיה הדדית. זה חלק מהתרבות שלנו בארגנטינה. אנחנו מדברים, צוחקים, נרגעים ומתחברים, זה לא בהכרח רק לאכול בשר, למרות שאנחנו אוהבים את זה”.
באנגליה נזכרו שדייגו מראדונה שהוביל את האלביסלסטה לזכייה ב-1986 גם היה חובב גדול של אסאדו, כאשר במהלך אותו טורניר במקסיקו אפילו תועד מבשל בברביקיו במחנה של ארגנטינה. לפי דיווחים, נבנה אזור מיוחד לברביקיו במחנה של אלופת דרום אמריקה.