לא מעט דובר על העונה של אוסקר גלוך עד כה. עם 4 שערים ו-4 בישולים התרומה שלו להצלחה של מכבי ת”א בפתיחת העונה היא ברורה וידועה. אולם מתחת לרדאר עברה העובדה שהוא עובר הסבת תפקיד תחת ולאדן איביץ’ ומקשר ששיחק כמספר 10 קלאסי במהלך קריירת הנוער שלו וגם במכבי ת”א תחת מלאדן קרסטאיץ’, גלוך הופך אט אט לקשר מספר 8 או כמו שנהוג לכנות בתקשורת: 50:50.
איביץ’ לא נוהג לשחק עם מספרי 10, את זה אפשר היה לראות גם בקדנציה הראשונה שלו אז שיחק 4-3-3 והיה משתמש בדור מיכה כקשר התקפי, אך לא כמספר 10 קלאסי שמשחק רק מתחת לשני החלוצים. גלוך מקבל אצל המאמן הסרבי הרבה יותר משימות הגנתיות מהצפוי ומנהל את מרבית משחק ההתקפה של הצהובים, כשהוא עושה את זה במספרים מרשימים במיוחד שמבהירים את גודל השינוי שהוא חווה.
המעבר לעמדה יותר מרכזית בקישור היה אמור על הנייר לפגוע בגלוך, אולם להפך, זה רק שדרג אותו כשחקן והפך אותו למי שמצליח לשבור את הלחץ של היריבות די בקלות ובכך מונע ממרבית היריבות של מכבי ת”א בכלל לנסות ללחוץ אותה באופן גבוה.
הנתונים של גלוך חריגים במיוחד במחזורי הפתיחה. מלבד השערים והבישולים, הוא מנסה לבצע דריבל פעם ב-11 דקות בממוצע, כאשר אחוז ההצלחה שלו בדריבלים עומד על 57.6%, משמע כל דריבל שני שלו הוא מוצלח וזה נתון טוב לשחקן בעמדתו. יש לו 17 איומים על השער העונה (8 מהם מחוץ לרחבה) ו-7 מסירות מפתח מתוך 13 ניסיונות, אולם כדי להבליט באופן מובהק את התרומה של גלוך למשחק הצהוב צריך להסתכל על המסירות שהוא מחלק.
מתחילת העונה גלוך מסר 346 כדורים, 333 מהם היו כאלה שנועדו לקדם את המשחק. משמע – מסירה שלוקחת את המשחק קדימה לעבר ההתקפה ולא מחזירה את הכדור לאחור או לרוחב המגרש (ביצע 4 מסירות רוחב בלבד כל העונה). מדובר על כך ש-96% מהמסירות של גלוך העונה בעצם נועדו לדחוף את המשחק של מכבי ת”א קדימה.
זה מעיד קודם כל המון על החשיבה שלו ככדורגלן, על הרצון שלו להביא את הקבוצה כל הזמן למצבים מסוכנים ולהיות בסמוך לרחבה של היריבה. זה גם בעיקר מדגים את צורת המשחק שלו, כשהוא מקבל את הכדורים כמעט תמיד בחצי תפנית ובכך יכול מהר יותר להוביל את המשחק קדימה.
מתוך 346 המסירות של גלוך, 287 היו מדויקות. אין נתון מדויק על כמה מהמסירות מדויקות גם היו מסירות מקדמות, אך בחישוב משוער מדובר על כ-72%, שוב, נתון די חריג בטח במונחי הכדורגל הישראלי. את ההפיכה של גלוך למספר 8 שגם בונה את המשחק באמצע וגם עושה עבודה הגנתית אפשר לראות דרך השוואה לשחקן שלצידו, גבי קניקובסקי, שעבר את ההסבה הזו בעונה הקודמת.
גלוך נכנס לפי 2 מאבקי קרקע מקניקובסקי (102 לעומת 56) וביצע לא פחות מ-21 תיקולים, בהשוואה לחברו לאמצע שרשם 23 כאלה. בחילוצי הכדור גלוך עומד על 10 מתחילת העונה, קניקובסקי על 13. הפרש זעום לטובת מספר 16 בצהוב. החלוקה בחילוצים של מספר 11 של מכבי היא 5 בחצי של היריבה ו-5 בחצי שלו. ברור שהוא ההתקפי מביניהם במערך של איביץ’, אבל לא משחק באמת כ-10 עם שני קשרים אחוריים מאחוריו כפי שהיה נהוג לא מעט בנוער או בעונה שעברה כאשר מאחוריו שיחקו שלושה שחקני קישור.
ההתקדמות הזאת וההתפתחות של אוסקר כשחקן קישור מגוון ושלם יותר היא ללא ספק נקודה שבמכבי ת”א זוקפים למאמן ולאדן איביץ’, לצד הקרדיט שהם נותנים לקשר על השדרוג שהוא מביא ועל הצורה בה הוא ממלא הוראות של המאמן ופתוח לשינויים ולהתאמות האלה. כעת נותר לראות לאן המסע הזה של השחקן בן ה-18 ילך ומהי התקרה שהוא עוד לא הגיע אליה בליגת העל.