אליפות אירופה בכדורסל יצאה לדרך ביום חמישי האחרון והמשמעות המיידית היא שהסגלים הסופיים הפכו סוף כל סוף לסופיים: תומאס סטוראנסקי חזר וכבר הספיק לשחק מול סרביה, ניקולה מילוטינוב הוא חלק מהסגל הסופי של סרביה אך במשחק הראשון הוא לא נכח, אבל עדיין כל השחקנים נקבעו. כך או כך, באליפות אירופה ישנם ארבע בתים עם שש נבחרות, כלומר 24 נבחרות ו-288 שחקנים בסך הכל. איזו ליגה מובילה באירופה מבחינת הכמות? מי הקבוצה הישראלית עם הכי הרבה נציגים ביורובאסקט? כל התשובות בפנים.
כמות השחקנים שמגיעה מה-NBA עומדת על 32 (35 אם מחשיבים את סבי מיכאליוק ששוחרר מטורונטו ואת דניס שרודר וטימותי לואאו-קברו שסיימו את חוזיהם ביוסטון ואטלנטה בהתאמה). הליגה השנייה בטיבה בעולם, היורוליג, מככבת בענק באליפות אירופה כאשר לא פחות מ-71 שחקנים שישחקו בעונה הקרובה במפעל. ליגת האלופות של פיב"א מדורגת במקום השני עם 45 שחקנים, היורוקאפ עם 33 נציגים, היורופקאפ של פיב"א עם 18 והליגה המזרח אירופית עם 3 בלבד, זאת בעקבות ההרחקה של רוסיה מהמפעלים הבינלאומיים והנהירה של שחקנים לצאת משם. אגב, ביורובאסקט הנוכחי ישנם 13 שחקנים שעדין נמצאים ללא קבוצה, שלושה מהם כאמור הוזכרו מעלה ואחד מהם הוא גל מקל, הרכז הוותיק של נבחרת ישראל.
ליגות אירופאיות שמאחדות מספר ארצות זה נחמד, אך מה קורה כאשר מסתכלים ברזולוציות קטנות יותר, נאמר לפי ליגות של מדינה אחת? אם כך, המספרים מספרים כי ספרד הינה הליגה המובילה ומשחקים בה 42 שחקנים שמככבים ביורובאסקט הנוכחי. אחריה מגיעה ארצות הברית עם 35 נציגים (NBA, מכללות, ליגות פיתוח וכו’), לאחר מכן מגיע תורן של טורקיה וגרמניה עם לא פחות מ-17 נציגים לכל אחת.
במקום החמישי נמצאת איטליה עם 16 נציגים (רובם מנבחרת איטליה), לאחר מכן מגיעה הליגה היוונית עם 12 נציגים, מונטנגרו ובלגיה עם 11, צרפת וליטא עם 10 ובמקום ה-11 הליגה הישראלית בכחול לבן עם לא פחות מתשעה שחקנים באליפות אירופה. פולין והולנד עם שמונה נציגים, בריטניה ובולגריה עם שבעה, הונגריה עם שישה, אוקראינה, סרביה, פינלנד, יפן וסלובניה עם ארבעה שחקנים כל אחת. גיאורגיה, אסטוניה, לטביה וקרואטיה עם שלושה (הליגות הנמוכות בספרד הוציאו בסך הכל שלושה נציגים). אוסטריה, צ'כיה, והמכללות בארצות הברית עם שני נציגים. פורטוגל, עיראק טוניסיה, הרפובליקה הדומיניקנית, קנדה והליגות השניות ביוון, איטליה וצרפת כולן עם נציג אחד בלבד.
הליגה האדריאטית עם 20 שחקנים וה-VTB, או בשמה העברי הליגה המזרח אירופאית, לא נכנסו לספירה היות ומדובר בתחרויות אירופאיות שמאגדות קבוצות ממספר ליגות, כך שאינן מייצגות מדינה אחת ספציפית, ומאידך קבוצות שמגיעות מחלק מהליגות הללו משתתפות גם במפעלים האירופאים הבכירים ובליגות המקומיות ולכן נכללו שם.
אם שרדתם עד כה הגיע הזמן לצלול אפילו עמוק יותר, לרמת המועדונים וכצפוי ישנם דברים מפתיעים יותר וכאלו שמפתיעים פחות, הרבה פחות, במקום הראשון מילאנו ובודוצ'נוסט המונטנגרית עם לא פחות משבעה נציגים, במקום השני ריאל מדריד, ברצלונה ואולימפיאקוס עם 6 נציגים.
את המקום השלישי חולקות מכבי תל אביב, אנדולו אפס, אלבה ברלין ודן בוס ההולנדית עם חמישה שחקנים. במקום הרביעי, עם ארבעה נציגים כל אחת באיירן מינכן, ולנסיה, ז'לגיריס קובנה, באסקוניה, צדביטה אולימפיה (לובליאנה), אוסטנד ומורסיה. במקום החמישי עם שלושה נציגים אפשר למצוא מספר רב יותר של קבוצות: יוטה ג’אז, מילווקי באקס, וירטוס בולוניה, פנרבחצ'ה, מלאגה, טנריפה באמברג, לימבורג, קאלב קרמו, בלקן, ולונדון ליונס. פנאתנייקוס וריטאס וילנה עם שני נציגים. ישנה כמובן גם רשימה ארוכה מאוד של מועדונים עם נציגות אחת בלבד.
מדינות בדקנו, על קבוצות ובתים חלשנו, מה שאומר שנותרנו עם הליגה בישראל והנציגויות שלה פר מועדון, כזכור תשעה שחקנים באליפות אירופה הנוכחית מגיעים ממחוזותינו. מכבי תל אביב כאמור בראש עם חמישה שחקנים ביורובאסקט - גיא פניני, ג'ייק כהן, רפי מנקו, רומן סורקין ולורנזו בראון שמשחק בימים אלו עם נבחרת ספרד בבית בטביליסי, הפועל תל אביב במקום השני עם שני נציגים - עידן זלמנסון ותומר גינת, הפועל ירושלים עם אחד- סים סנדר ונה שמשחק בימים אלו עם נבחרת אסטוניה בבית במילאנו, והפועל גליל עליון עם שחקן אחד גם כן – נמרוד לוי.
בנבחרת ישראל, מתוך 12 המובחרים של גיא גודס רק שבעה מגיעים מהליגה הישראלית, מכבי תל אביב עם כהן, מנקו פניני וסורקין, הפועל תל אביב עם זלמנסון וגינת והפועל גליל עליון עם לוי, ארבעה משחקים מחוץ למדינה – דני אבדיה בוושינגטון וויזארדס, ים מדר בפרטיזן בלגרד ותמיר בלאט ויובל זוסמן משחקים באלבה ברלין. מקל, כאמור, עדיין ללא קבוצה.