קאסמירו היה שחקן מפתח בהצלחות האחרונות של ריאל מדריד. כך גם כריסטיאנו רונאלדו, רפאל וראן או סרחיו ראמוס. אחרי עזיבתו של הברזילאי, רבים הרימו גבה ושאלו את עצמם למה אלופת אירופה מוכנה לתת לשחקנים הטובים ביותר שלה לעזוב? ובכן, לכל דבר יש הסבר.
ההחלטות שלוקחים ראשי הבלאנקוס מחושבות. תחילה, הם מתייחסים לרצון של השחקן להמשיך במועדון. אם יש ספקות לגבי זה, הדלת נפתחת כל עוד מגיעה הצעה הולמת. אם במקרה של וראן העזיבה שלו לקחה זמן והמשא ומתן היה ארוך ומייגע, אצל קסמירו הכול היה הרבה יותר מהיר וחמישה ימים הספיקו, כמובן הודות לסכום הגבוה שמנצ’סטד יונייטד נתנה.
אך יש לעשות הבחנה בין המקרים. היכולת של וראן החלה לרדת והבעיות הפיזיות הנלוות הביאו את ראשי המועדון לקבוע מחיר התחלתי ולחפש מחליף שבסופו של דבר היה דויד אלאבה. למרות שאף אחד לא חשב שהוא יעזוב בקרוב, המקרה של קאסמירו, לא הפתיע אף אחד אצל הבלאנקוס, שכן הם כבר היו מוכנים ליום שאחרי. הם הנחיתו את אורליאן טשואמני כפי שעשו עם אדוארדו קמאבינגה לפני שנה. המטרה בהבאתם הייתה כמובן לסלול את הדרך למקרה כמו שקרה עם הברזילאי.
כשהגיעה השיחה ממנצ’סטר ההנהלה חישבה מסלול מחדש וחשבה על עלות מול תועלת. העלות – מבלי קאסמירו, יש לקרלו אנצ’לוטי שישה קשרים בסגל, ככה שגם אם הטוב שבהם עוזב, יש למאמן תחליפים על הספסל, בין היתר שני הצרפתים הצעירים שרק חיכו להזדמנות שלהם. התועלת – מחשבה על העתיד והקיץ הבא. הסכום שאלופת ספרד הכניסה לקופתה ממכירת קאסמירו יעזור לה להנחית את המטרה הבאה שלה – ג'וד בלינגהאם מדורטמונד.
בניגוד לקשר, שם המעבר נעשה באופן חלק וללא ויכוחים מיותרים, היו גם כאלה שכן הצליחו לעזוב עם טעם מר. רונאלדו למשל רצה את מה שהמועדון לא יכול היה לתת לו. CR7 רצה את הסכומים שליאו מסי הרוויח בברצלונה והיציבות הכלכלית של ריאל באותם ימים לא אפשרה לה להיענות לבקשה. במקרה של ראמוס למשל, היה מדובר במשחקי כוחות ורצון של הבלם להוכיח למועדון שאין שום דבר מעל השחקן.
אנחל די מריה, מסוט אוזיל, גונסאלו היגוואין, סרחיו רגילון ואלברו מוראטה – לא מעט סמלים ושחקנים מהטופ העולמי עזבו, אך ריאל המשיכה לנצח, כפי שהוכיחה בעונה שעברה. ההצלחות שייכות לקבוצה ולעולם לא לכדורגלנים בודדים, ולכן האינטרס הגדול ביותר של ראשי הבלאנקוס הוא לשמור על חדר הלבשה מאוחד ובריא ככל האפשר.
ההיסטוריה עוד תחזור על עצמה ולשחקן שירצה 'להשתפר', כמו למשל מרקו אסנסיו, הכובש השלישי בטיבו בקבוצה בעונה שעברה, הדלת תמיד תהיה פתוחה כל עוד תהיה הצעה מספקת. בכל אופן, לכל מקרה חדש שיגיע, ההחלטות בבירת ספרד מתקבלות בקור רוח ולאחר ניתוח עמוק של הדברים על ידי ההנהלה. למזלה של אלופת אירופה, (לפחות בינתיים) החלטות לא מתקבלות על ידי אוהדים או עיתונאים.
ניתן להאזין לפרק גם דרך אפליקציית Spotify ואפליקציות הפודקאסטים של אפל ושל גוגל.