מהרגע שבו חלון ההעברות של הקיץ נפתח, ברצלונה ורוברט לבנדובסקי שמו לעצמם מטרה להוציא אל הפועל את השידוך בכל מחיר. החלוץ הפולני קיבל סירובים רבים מצד באיירן מינכן, אצלה “הוחזק” לאחר שלא הייתה מוכנה לשמוע על מכירתו לאף קבוצה. בסופו של דבר, אחרי החצנה גסה של לבנדובסקי בתקשורת העולמית על רצונו לעבור אל הבלאוגרנה, ההצעה האחרונה שלה התקבלה בפני הגרמנים שהסכימו לה בלית ברירה.
מהרגע הראשון שצ’אבי חזר לברצלונה והפעם לעמדת המאמן, העמדה הראשון שהוא רצה לחזק היא עמדת החלוץ המרכזי, כשהפולני היה הראשון ברשימה וכנראה היחיד, כיוון שברצלונה לא ויתרה עליו לרגע. מבחינתה, מאז לואיס סוארס לא היה לה סקורר ברמתו.
צ'אבי הסביר ללאפורטה על הצורך והחשיבות בחלוץ ‘9’ באיכות של לבנדובסקי, כשברקע היו לא מעט דיבורים על ארלינג הולאנד שבסופו של דבר עבר למנצ’סטר סיטי, שכן בשל המצב הכלכלי של הקטלונים לא באמת הייתה היתכנות לשלם על חלוץ דורטמונד את הסכום שהאנגלים שילמו או זה שהיריבה השנואה ממדריד הציעה. אם לא די בכך, הנורבגי לא הסכים לחכות לבארסה בזמן שיש לו הצעות מפתות מהשתיים.
הנשיא ז’ואן לאפורטה וסוכנו של הפולני, פיני זהבי, החלו בעבודה על המעבר מגרמניה לספרד, לאחר שהבין מהסוכן הישראלי שיש רצון הדדי לכך. לסקורר של באיירן נותרה עוד שנה אחת בחוזה, שמנגד לחצה עליו להאריך את חוזהו. נשיא ברצלונה על פי הדיווחים הוא חבר קרוב של פיני זהבי, ומי שעשה איתו מספר פעמים עסקים יחדיו.
בשיחה בין השניים החל המבצע להתגבש, כשהשניים דיברו על השכר שהוא ירוויח בברצלונה - כתשעה מיליון אירו נטו, והישראלי חשב שמדובר במעבר טוב אף על פי שהפולני ירד בשכרו לעומת מה שהרוויח בבאיירן. לאפורטה קיבל מזהבי את המילה שלבנדובסקי יחכה לבארסה, במיוחד בשל החשש שמועדונים כמו צ'לסי ופ.ס.ז' התעניינו בו ואף נפגשו עם סוכנו לגביו.
כמו שידוע לכולם, המשא ומתן בין באיירן מינכן לברצלונה היה עיקש במיוחד וארך זמן רב. הגרמנים לא היו גמישים, בטח לאור העובדה שכלל לא היו מעוניינים בעסקה מלכתחילה, ודרשו 50 מיליון אירו עבור מלך השערים שלהם. "ביקשתי מהמועדון אישור לעבור", אמר לא מזמן ‘לבה’. מאותו הרגע, האסטרטגיה שלו הייתה ברורה. השחקן סירב לחדש את החוזה ודחה את השיחות עם המועדון שלו עד לסוף העונה. בינתיים, ברצלונה ידעה שעליה להתחיל לעבוד בחיפוש אחר כסף למהלך, כי העסקה הזאת הולכת להיות יקרה ביחס למצבה.
כשהעונה הסתיימה, הגיע הצעד השני שהעלה מדרגה. השחקן הבהיר היטב שהוא לא רוצה להמשיך במינכן ועשה זאת בפומבי: "התקופה שלי בבאיירן הסתיימה". בבאיירן זעמו על הדרך שבה הוא התנהל, ודבריו לא התיישבו טוב אצל ראשי המועדון. מנהליה השיבו אש והמשיכו לומר בפומבי שהחלוץ ימשיך לעונה נוספת ויקיים את חוזהו. כל זה לא עזר, שכן לבנדובסקי טס בקיץ לנפוש במיורקה שבספרד, ושכנועים נוספים שם לא עזרו. באותם רגעים, ברצלונה הבינה שעם ההצהרות הללו והצעדים שנקט, כבר אין דרך חזור מהמעבר עבור באיירן. "אנחנו לא יכולים להשאיר את לבנדובסקי בערפל", אמרו בהנהלת הקטלונים.
צ’אבי כבר החל לפעול בעצמו ושוחח עם החלוץ בכמה הזדמנויות, כשהוא מסביר לו באופן אישי איך תהיה בארסה החדשה ואת תפקידו בקבוצה. במקביל, ג'ורדי קרויף ומאטו אלמני היו אחראים על הוצאת העסקה לפועל, ואז הגיעו ההצעות הראשונות של ברצלונה, אך כאלו שהיו לא רשמיות. האדומים – כחולים הציעו 35 מיליון אירו לא כולל בונוסים, סכום שבאיירן אפילו לא שקלה. עם חלוף הזמן ההצעה עלתה ל-40 מיליון אירו, הצעה ששוב נדחתה על ידי הגרמנים. הבווארים תמיד חשבו שדמי ההעברה צריכים לעמוד על 50 מיליון אירו, כשבצד השני יודעים זאת במשך חודשים.
עם הפעלת המנוף השני בבארסה והבטחת המיליונים הנוספים שייכנסו למועדון, הגיעה ההצעה האחרונה בטיימינג מאוד חשוב, ממש הכתה בברזל בעודו חם, רגע אחרי שלבנדובסקי חצה כל גבול ואיחר לאימון נוסף של יוליאן נגלסמן בסמוך ליום שבו הייתה הצגה רשמית של הקבוצה באליאנץ ארנה.
מאותו הרגע, לבנדובסקי שוחח עם מאמן אלופת גרמניה, יוליאן נגלסמן והבהיר לו את הסיטואציה שהוא חדור מטרה לעזוב, דבר שהבין מאמנו ומשם הבטיח לו כי יסדר את המעבר. מאותו היום ועד הלילה האחרון התנהל משא ומתן אינטנסיבי, שכן שוב נוצר קשר בין המועדונים ובאיירן באה עם חדשות: “אנחנו מוכנים למכור”. במשך 24 שעות הצדדים ניסו להגיע להסכמות, ברצלונה ניסחה ארבע הצעות שונות, כשאחריהן הגיעה ההצעה האחרונה, הייתה מה שהגרמני רצו, מתווה שבו הבלאוגרנה ישלמו 45 מיליון אירו עם בונוס של חמישה מיליון אירו, ובעצם אלו ה-50 שדרשו מלכתחילה הבווארים.
לפני כן, בארסה הציעה במהלך 24 שעות 40 מיליון אירו, בהמשך 40 מיליון ו-10 בבונוסים, לאחר מכן 45 ללא בונוסים, ולבסוף 45 ועוד חמישה מיליון ב”בונוסים קשים”, כשאת ההצעה האחרונה באיירן קיבלה רשמית.
ניתן להאזין לפרק גם דרך אפליקציית Spotify ואפליקציות הפודקאסטים של אפל ושל גוגל.