מערכת ONE
|
טניס הנשים בחברה הערבית בישראל תופס תאוצה משמעותית בשנים האחרונות, לאחר שלמעלה מ-30 טניסאיות ערביות צעירות נמנות כיום על העתודה התחרותית של מרכזי הטניס והחינוך בישראל, ארגון הטניס הגדול בארץ. הארגון פועל בין השאר בשבע ערים מעורבות ברחבי המדינה, בנוסף לשני מרכזי טניס וחינוך ייעודיים לחברה הערבית בסאג'ור ובטייבה.
מבין השחקניות הערביות הבולטות, שנמצאות ברמות הגבוהות בטניס הישראלי, נמנות קריסטין יונס, קארין אלטורי וקארמין (קיקי) בוקאעי. יונס בת ה-21 מתאמנת במרכז הטניס והחינוך חיפה ונמנית על הסגל הרחב של נבחרת הנשים הישראלית. אלטורי בת ה-16 מרהט מתאמנת במרכז הטניס והחינוך רמת השרון ופריצת הדרך שלה בסבב העולמי לנוער נרשמה השנה, לאחר שזכתה בשני תארים בין-לאומיים בסדרת טורנירים במקסיקו, האחד ביחידות והשני בזוגות עם הטניסאית מיקה בוחניק.
הצעירה מביניהן, בוקאעי בת ה-15 מהיישוב ג'דיידה-מכר בגליל, מתאמנת במרכז הטניס והחינוך עכו וקטפה מכבר שורה של תארים בתחרויות בישראל בגילאי 10 עד 14. שחקנית תחרותית נוספת היא רשא חורסאני בת ה-20, שגדלה בחיפה ועברה לאחרונה להתאמן במרכז הטניס והחינוך תל-אביב. חורסאני רשמה הישגים מרשימים בתחרויות בארץ ובעולם לנוער וחזרה השנה למגרשים לאחר פציעה ממושכת.
גם בגילאים הצעירים יותר, רשימת הטניסאיות הערביות מרשימה ביותר. במרכז הטניס והחינוך בחיפה בלבד השחקניות מאיה בכית בת ה-12, ג׳סיקה שהלא בת ה-13 ולוסי סאיג בת ה-14 משתייכות לקבוצות תחרותיות בעלות פוטנציאל מקצועני. בנוסף אליהן מסומנת גם לור חטיב בת ה-8 משפרעם, המתאמנת במרכז הטניס והחינוך יקנעם, כמי שיכולה להיות הדבר הבא בטניס הנשים בישראל.
לדברי ערן דנק, מנהל מרכז הטניס והחינוך בחיפה ואחיו של תומר דנק, המנהל המקצועי של איגוד הטניס, "אנחנו מעניקים לבנות הצעירות מהחברה הערבית את התנאים הטובים ביותר ללא כל הבדל של לאום, דת או כל שוני תרבותי או חברתי. הן זוכות לשוויון הזדמנויות אמיתי במרכזי הטניס והחינוך בישראל, בכדי למצות את הפוטנציאל האישי שלהן על המגרש ולהפוך לאלופות בטניס. כמו שאונס ג'אבור הטוניסיאית עשתה את זה בגדול השנה בווימבלדון, אני משוכנע כי גם מהחברה הערבית בישראל יכולה לצמוח אלופה בטניס, שתגיע לרמות הכי גבוהות בעולם".