כישרון עצום עם יכולות אתלטיות מרשימות מאוד מחד, קליעה סבירה מבחוץ מנגד: ווייד בולדווין מגיע למכבי תל אביב לקו האחורי המתחדש של הצהובים-כחולים, זאת לאחר שבקיץ האחרון "חבריו" לקבוצות חשפו סיפורים שהיו עלולים להוריד אם לא לרסק את המנייה של השחקו, שסיים עונה נהדרת מבחינה אישית בבאסקוניה.
הבאסקים עשו כל שביכולתם להשאירו במהלך, שלאור תקרית הטוויטר המפורסמת, נראה כמו האנטיתזה המוחלטת למה שבונים במועדון העונה. באירופה דווקא יש את מי שמצננים את הביקורת הנוקבת באשר לאופיו של הגארד ומבקשים לא להגיע עם דעות קדומות.
התחנה הראשונה של בולדווין באירופה הייתה באולימפיאקוס ולא בכדי, הגארד שלבש את המדים האדומים-לבנים מפיראוס היה במידה רבה הפרויקט של דייוויד בלאט, רק שהתקופה באולימפיאקוס תיזכר לעולם לאחר "תקרית הטוויטר". ברנדון פול ששיחק עימו באולימפיאקוס יצא כנגדו, הן מבחינת האופי והן מבחינת ההתנהגות שלו שהביאה לנזקים בדירה בה התגורר ביוון. השם שעשה לעצמו בולדווין בבאסקוניה הוא כזה של שחקן מוכשר מאוד, כזה שלמעשה אם היה קולע טוב יותר מעבר לקשת, סביר מאוד להניח שלא היה משחק בליגה שנחשבת לשנייה בטיבה בעולם, אלא בליגה הכי טובה בעולם.
הקליעה מעבר לקשת אמנם לא הייתה הכי יציבה, אך בכל הנוגע לאופי ששיחק תפקיד מרכזי בסיפור של הבחירה ה-17 בדראפט 2016, גם כאן הרושם שהותיר יכול היה להיות טוב יותר. בספרד מספרים על אדם שמבחינה אישיותית מופנם, וכזה שבגיל 26 הוא עדין לא מתנהג בהתאם לגילו. בספרד רואים אותו דרגה אחת מתחת לשלושת הגארדים שנחשבים למובילים ביבשת – שיין לארקין, מייק ג'יימס וסקוטי ווילבקין. מעבר לסוגיה הבוערת של הסגל הנוכחי, שתעסוק לרוב בנושא הריווח, ההחתמה של בולדווין עד כה בצד המקצועי עלולה להיתפס כבעייתית במעט, אך מבחינת האופי כניגוד מוחלט לדרך שבה עבדו במכבי תל אביב בתקופה האחרונה.
כתב ההגנה של הגארד המוכשר במיוחד מגיע מגרמניה, שם פשוט מגדירים אותו כ-’שונה’: "הוא ילד טוב, פשוט שונה, אבל הוא ילד טוב". עוד הוסיפו כי "אתם תצטרכו לפגוש אותו ולהחליט בעצמכם" במעין רמיזה לכך שאולי התמונה אותה מבקשים לצייר, היא אינה בהכרח כפי שהיא באמת.
"אופי על פני כישרון" זוהי המנטרה של העונה הנוכחית, ולכן עולה התהייה שהוזכרה בפסקה הקודמת, והיא תולדה של מה שקרה בעונה שעברה בחדר ההלבשה של היכל מנורה מבטחים. מעלותיו כמו גם חסרונותיו של השחקן ידועות לכל בדיוק כמו מידותיו הטובות של מר חסון ב’גבעת חלפון אינה עונה’, אם כך מה ההיגיון? והיכן הפתרונות האפשריים? התשובות לכך מתחילות להתקבל בשיחה עם ספרד, כאשר התגובה הראשונית למנטרה של אופי על פני כישרון הייתה "נכון, אבל האופי לא קולע סלים".
בנוגע לנושא הריווח, ניתן לאזן עם 4 שקולע טוב מבחוץ. האם יש כאלו שעונים על כל הדרישות כולל ניסיון יורוליג בנמצא או בשליפה? כנראה שלא, ובטח שלא בשפע, והיכולת של מכבי תל אביב למצוא את האחד המיועד יכולה בהחלט להביא לאיזון בסגל, שבו יש גארדים חזקים פיזית, גדולים יחסית ואתלטיים, אך כאלה שהקליעה מבחוץ היא לא כרטיס הביקור שלהם. ההגעה של בולדווין תשדרג את הסגל המעניין שנבנה בצד הכחול-צהוב של תל אביב עד מאוד ולהגנת הקבוצה אפשר בהחלט לומר ששחקניה יכולים לקלוע מבחוץ, אך היא איננה קבוצת קליעה.
בולדווין, שהספיק לעבור בממפיס (שבחרה אותו בדראפט) וגם בפורטלנד, כאמור לא בדיוק עשה לעצמו שם נהדר באירופה. ביוון מספרים שהוא היה השחקן בו חפץ היועץ המקצועי הנוכחי של מכבי תל אביב, דייוויד בלאט. חשוב להבהיר שכבר עכשיו עולה השאלה: אם מצבו היה כה גרוע, מדוע באסקוניה במצבה הנוכחי הייתה מוכנה לשים כל כך הרבה כסף עליו? במצב הזה היה רק חסר שהקבוצה הספרדית תציע את המחוז כולו כולל את מסעדת סארגטוקי המפורסמת על שמו של בולדווין כדי שיישאר להוביל את הקבוצה. כלומר, מעלותיו עולים על חסרונותיו, שייתכן ויתעצמו מעבר לפרופורציות לאור תקרית הטוויטר.