מכבי תל אביב תארח את בני הרצליה הערב (רביעי) למשחק על עונה שלמה, משחק שאין ממנו דרך חזרה. כדי לנסות ולהבין מה חניכיו של אבי אבן צריכים לעשות שלא עשו במשחק השני בסדרה, וכמובן כדי להעפיל לסדרת הגמר ולהימנע מהדחה מוקדמת, פנינו לאקס הצהובים, אנדרו וויזנייבסקי, בכדי שייתן מספר עצות כיצד מגיעים לסדרת הגמר.
שבע נקודות סיפק רכזה לשעבר של אלופת המדינה לקראת המשחק מול מחזיקת הגביע, והן מכסות מגוון של נושאים שהשורה התחתונה בהן היא ההתחלה. כלומר, המסר והאגרסיביות צריכים להתחיל כבר שם. הניתוח של אנדרו מתייחס במידה רבה לדברים בנאליים יחסית. הסיבה לכך, היא שדווקא במשחקים כאלה, צריך לחזור ליסודות וקודם כל להתחיל איתם ולהיצמד לעקרונות, שבעה כאלו כן?
1. הרצליה קבוצה עם ביטחון רב, ולכן צריך לתקוף אותה מוקדם במחצית הראשונה ולא לתת להם לצבור ביטחון
הרעיון מאחורי הנקודה הראשונה די פשוט, להוציא את הרצליה מתוכנית המשחק שלה, לאלץ אותה לחשוב וכל זאת כי התנפלות ראשונית יכולה להיות כל מה שצריך. במידה והרצליה תהיה עסוקה בלנסות להיכנס למשחק, זה יכול להיגמר. במידה והרצליה תיכנס מידית לעניינים, הרי שלאלופת המדינה צפוי ערב ארוך.
2. להשתמש בקהל כמקור לאנרגיה
נכון לכתיבת שורות אלו, כ-8500 אוהדים צפויים ללבוש צהוב-כחול, וככל שהקהל מעורב במשחק, האנרגיות מגיעות בהתאם. לכך בדיוק מתכוון וויזנייבסקי, לתת לאנרגיות של האוהדים להרים את האנרגיה של השחקנים. מה גם שהדבר יכול להפעיל לחץ על השחקנים של בני הרצליה מנגד.
3. להכתיב קצב אגרסיבי מההתחלה בהגנה כדי שלא ישרקו להם עבירות עצלות, כמו שקרה לי נגד גליל.
וויזנייבסקי זוכר היטב את אובדן האליפות עם מכבי תל אביב, הדבר שאולי הוא זוכר הכי טוב, הוא שתי העבירות ששרקו לו, שכן הוא נכנס לבעיית עבירות שהתבררה כמכרעת. לכן, אגרסיביות מההתחלה בשני צידי המגרש חשובה מאוד – מה שצפוי במשחק פלייאוף, כי שם שום דבר לא יבוא בקלות. זו שתשלוט בקצב (למען הסר ספק מכבי תל אביב חייבת לרוץ כמה שיותר), תיתן לעצמה סיכוי טוב יותר לנצח.
4. להכיל את כריס באב ולהכריח אותו לנסות להיות גיבור
במשחק השני בסדרה, כריס באב היה פשוט בלתי עציר, והנקודה הזו מדברת על לנסות ולמזער את הנזק שבאב יגרום, ולהביא אותו למצב שבו הוא ישחק כאילו הוא לבדו צריך להציל את המולדת. היות ולרוב כשמישהו נמצא לבדו במערכה, כופה את עצמו עליה ורואה רק את עצמו ולא את חבריו לקבוצה – הוא גם יפסיד כמה משחקים.
5. לשחק ביחד, לא באנוכיות ולערב את כולם במשחק
אם הנקודה הקודמת עסקה בלגרום לשחקן אחד לשחק לבד הרי שמהצד השני מכבי תל אביב צריכה לשחק כמה שיותר קבוצתי, כך המסייעת של סקוטי ווילבקין, תהיה להרבה יותר ממסייעת. לשם כך, אבי אבן יהיה חייב את קינן אוואנס של הסדרה מול הפועל תל אביב ואת ג'יימס נאנלי של רצף הניצחונות האחרון ביורוליג, היות והמשמעות של שני אלו, לא רק עבור סקוטי, אלא עבור כולם - היא פשוט עצומה.
6. להשאיר את הגבוהים שלהם בתנועה
עיקרון החמצן המוגבל. בהיעדר חמצן, היכולת לקבל ההחלטות יורדת, היכולת לתפקד ברמה גבוהה יורדת גם כן פלאים והעייפות חוגגת. ככל שאלופת המדינה תריץ את הקו הקדמי של בני הרצליה, כך ייטב לה בשלבים מתקדמים יותר של המשחק. מה גם שעייפות מובילה גם לעבירות מיותרות, והעבירות שעלו בנקודה השלישית חוזרות ליותר גם בנקודה השביעית והאחרונה, כי בכל זאת היה צריך לשמור את השחקן הכי טוב של הרצליה לסוף.
7. להרחיק את צ'ינאנו אונואקו מהלוחות עד כמה שאפשר ולתקוף את הטבעת הכי טוב שהם יכולים במטרה לסחוט עבירות. הם קבוצה שונה בלעדיו.
בשני המשחקים של הסדרה עד כה, ברגע שאונואקו ביצע עבירה אחת, הייתה תחושה שגם השנייה תגיע במהירות יחסית, יכולת הריבאונד של הסנטר מאפשרת נקודות מהזדמנות שניה, וקבוצתו מונעת את האפשרות הזו מהיריבות. כך, ניצחון בקרב על הלוחות יכול לתת יתרון בתמונה הגדולה יותר לחניכיו של אבי אבן, ובמידה ואונואקו ייכנס לבעיית עבירות, הרצליה יכולה למצוא את עצמה בצרות.
אי אפשר בלי כמה מילות סיום ללא הזווית אולי הכי מיוחדת של הערב, המאמנים על הקווים. שני אנשי מקצוע שכל מי שישאל עליהם יקבל רק סופרלטיבים. הסיפור של אורן אהרוני מיוחד, לא רק כי בתור מי שיצא ממכבי תל אביב בשנה שעברה, שכן הוא כבר עושה עונה היסטורית. בגביע המדינה הוא כבר זכה, והערב כאמור יש לו הזדמנות לעשות צעד נוסף לקראת עונה שתיזכר בספרי ההיסטוריה כאחת הגדולות ללא כל צל של ספק. מנגד, אבי אבן שנקרא שוב פעם אל הדגל, ובדומה לאורן אהרוני, הוא מוביל קבוצה לראשונה במעמדים הכי גבוהים שיש לליגת העל להציע. גם הוא ירצה לסיים עם טעם מתוק עונה היסטורית ולא היסטרית.