אסי ממן
|
האם בעתיד יהיו מדליסטים אולימפיים ישראליים מהחברה הערבית? כחלק מהחזון אותו מובילה יו"ר הוועד האולימפי בישראל, יעל ארד, הארגון יזם בשיתוף קרן משפחת שטיינהרט את התוכנית “אולימפיזם בחברה הערבית” שיצאה לדרכה היום (שני) במטרה לאתר כישרונות צעירים לספורט הישראלי.
בשני ימי האיתור הראשונים שהתקיימו על ידי הוועד האולימפי בישראל, תלמידי בתי הספר המשתתפים בתכנית עברו סדרה של מבדקי כושר גופני שונים שעל בסיס תוצאותיהם ייבחרו המוכשרים ביותר שישתלבו במסגרת אימונים ייעודית בענפי ספורט אולימפיים.
לצד איתור הכישרונות, התלמידים מהחברה הערבית זכו לקיים מפגשי העשרה ייחודיים שנועדו להטמיע את הערכים של התנועה האולימפית ובקרוב הם אף יבקרו במרכז המבקרים “החוויה האולימפית” שיונגש לדוברי השפה הערבית. כזכור, במשלחות הישראליות למשחקים האולימפיים לא היו ספורטאים מהמגזר הערבי ובכוונת יעל ארד לשנות זאת.
שני בתי הספר הראשונים שנבחרו להשתתף בתכנית הם בית ספר “אלראשדייה” מהעיר לוד ובית ספר “אבן סינא” מהעיר רמלה. כחלק מהרצון לייצר פעילות ארוכת טווח ובעלת משמעות בשתי הערים הללו, ועדת ההיגוי של התכנית בחרה בקפידה את שני ענפי הספורט המתאימים לקהל היעד של התכנית - והם טאקוונדו וטניס שולחן.
יום האיתור הראשון נערך בנוכחות ראש העיר יאיר רביבו, יו"ר הוועד האולימפי בישראל יעל ארד, טובה דורפמן שמנהלת את קרן משפחת שטיינהרט וצוות ההיגוי של התוכנית אותה מובילה ירדן הר לב, ראש מערך החינוך של הוועד האולימפי בישראל. במסגרת ימי האיתור, גם ספורטאים אולימפיים יירדו לשטח ויקיימו פעילויות עם הילדים.