פרסום ראשון: איגודי הספורט הגדולים יוצאים נגד מכון וינגייט. במכתב שנשלח לשר חילי טרופר היום (חמישי), בעקבות הפרסומים על מה שקורה בענף השחייה ובעקבות דבריו של יו"ר המכון היוצא, יקי אנוך, שהתלונן על נוכחות חברי משרד התרבות והספורט במועצת המכון, ראשי האיגודים מתלוננים על חוסר תפקוד הניהול של המכון.
מאחורי המכתב עומדים ראשי איגוד האתלטיקה, הג'ודו, ההתעמלות, הטניס, הכדורמים, הכדורעף הסיוף והשחייה. "אנו רואים זאת בחומרה רבה", כתבו ראשי הענפים, "ואף חשים מעט מרומים בעקבות דרישותיו של חסרות הבסיס של יו"ר המכון יקי אנוך להוציא את אנשי משרד הספורט מהנהלת המכון".
עוד הוסיפו: "על פי הציטוט בכתבה של יו"ר המכון, הוא מתאר בפני נציגי ועדת החינוך של הכנסת כי מועצת המכון חייבת רביזיה והאשים את אנשי המשרד בניגוד עניינים מובנה. אנו, מובילי איגודי הספורט בישראל, חשים את ההיפך הגמור וחוששים כי המלצותיו של יקי, שלפי הפרסומים מסיים את תפקידו בתקופה הקרובה, מתארים תמונה לא נכונה בפני חברי ועדת החינוך של הכנסת".
ראשי האיגודים מתארים כי "במהלך שלוש השנים האחרונות, רוב איגודי הספורט קיימו משא ומתן ארוך על מנת להגיע לסיכומים ולהעביר את מרכז כובד הפעילות שלהם אל הבית הלאומי במכון וינגייט. פעולה זו הייתה כמעט בלתי אפשרית בעקבות פערי הידע וההבנה בנושא הספורט התחרותי של מנהלי המכון, נקודת מוצא מוטעית כי המכון הוא עסק פרטי ויש משמעות לכמה הכנסות הוא מייצר מפעילויות עממיות בתוך הסכמי הבתים הלאומיים אותם הציעו לנו להקים. פערים נוספים של חוסר הבנה בסיסי בתנאי האימונים הנדרשים לספורטאים הישגיים, אשר אמורים לקיים שגרת אימונים במכון. המחירים אותם נאלצים האיגודים לשלם במכון הם בגדר לא הגיוניים ונותנים את התחושה כי המקום לא נוסד עבור הספורט התחרותי והמקצועני במדינת ישראל, אלא בדיוק ההפך".
"המחירים המופקרים של ארוחות, שכירות על מתקנים, לינה במכון ועוד - הינם בלתי הגיוניים בהשוואה למקומות אחרים בעולם. דווקא בזכות אנשי משרד הספורט שמבינים היטב מהו ספורט תחרותי, אנו מצליחים להמשיך ולקיים את הפעילות ולהתגבר על המכשולים שצצים לא פעם מול המכון".
"אנו מבקשים מכם לשמר את מבנה ההנהלה הקיים ולא לייצר זעזוע שיפגע בספורט הישראלי פגיעה אנושה, ויכניס אותנו למציאות בלתי אפשרית ולסחרור בהתנהלות מול מכון וינגייט בעת בה כולנו עסוקים בהכנות האינטנסיביות לקראת פאריס 2024".
מאחורי המכתב עומדים יו"ר איגוד האתלטיקה עמי ברן ומנכ"לו גל לוי, יו"ר איגוד הג'ודו משה פונטי ומנכ"לו נועם גרינברג, יו"ר איגוד ההתעמלות אבי שגיא והמנכ"לית שרית שנער, יו"ר איגוד הטניס אבי פרץ והמנכ"לית סיגל חדד, יו"ר איגוד הכדורמים רויטל גלוסקא כהן, יו"ר איגוד הכדורעף אשר קסו ומנכ"לו יניב נוימן, יו"ר איגוד הסיוף יוסי הררי והמנכ"לית אירינה טל, ויו"ר איגוד השחייה מיקי חליקה.
במקביל, גם עובדי מכון וינגייט הוציאו לשר מכתב דומה אמש. יו"ר ועד עובדי מכון וינגייט, קותי דרעי, כתב לשר טרופר: "רוצה להביע בשם העובדים את הערכתנו לחברי המועצה ממשרד התרבות והספורט - עופר בוסתן, אבי בנבנישתי, גיא אטיאס ועופרה שרון - שהיו קשובים ומעורבים, וסייעו במציאות פתרונות ביחד עם מנכ"ל משרדך רז פרויליך על מנת להוביל לחתימה על ההסכם הקיבוצי מול העובדים, בזמן שמנגד יו"ר המכון יקי אנוך בחר באופן גורף להתעלם תמיד מפניות בנושא העובדים. בלעדי התערבותכם לא ניתן היה להגיע להסכמות. זו האמת".
יקי אנוך, יו”ר המועצה הציבורית של מכון וינגייט המכון הלאומי למצוינות בספורט, הגיב: “לטובת הספורט הישראלי נדרשת רביזיה מיידית בדירקטוריון. לאור העובדה שיש במועצה נציגים שתפקידם שם אותם בניגוד עניינים מובנה, חייבים להוסיף נציג של הוועד הפראלימפי ונציגי ציבור נוספים לרבות נשות ואנשי ספורט מהמעלה הראשונה”.