ברוב השנים, שחקנים שמככבים בגיל צעיר לא בדיוק היוו את אחד מסימני ההיכר הבולטים של הסרייה א'. אולי אפילו להיפך: שחקני שדה כמו מאלדיני וקוסטקורטה המשיכו לשחק גם לאחר שנכנסו לעשור החמישי לחייהם, פרנצ'סקו טוטי פרש בגיל 41, פאביו קוואליארלה הגיע בגיל 39 ל-100 שערים בסמפדוריה והוא ממשיך לקרוע רשתות גם העונה וג'אנלואיג'י בופון שמשחק בפארמה מהסרייה ב' האריך את חוזהו עד גיל 46.
מצב השחקן האיטלקי הצעיר השתקף היטב בעובדה שהנבחרת, על אף היותה אלופת אירופה, כשלה במשימה לעלות לשני המונדיאלים האחרונים כשהיא לראשונה בהיסטוריה מחמיצה שני מונדיאלים ברציפות. ועם כל זאת – העונה ניתן היה לראות ברחבי הליגה לא מעט שחקנים בני 23 ומטה שפרצו, פרחו והוכיחו שיש להם, לקבוצות שלהם ואולי לליגה כולה מה לצפות בעתיד. הנה עשרה מהם:
דושאן ולאחוביץ' (22):
היבול: 27 שערים ו-6 בישולים במדי פיורנטינה ויובנטוס.
העונה: מחלוץ ליגה טוב ומוכשר שכבש בעונה שעברה 21 שערים במדי פיורנטינה - ולאחוביץ' הפך לדבר האמיתי, לכוכב על בקנה מידה עולמי. הוא הבקיע 17 שערים בליגה כבר בחציה הראשון של העונה במדי הוויולה, מספרים שגרמו ליובנטוס לשפוך עליו כבר בינואר 75 מיליון אירו. את 33 השניות הראשונות שלו בליגת האלופות הוא סיים עם שער לרשתה של ויאריאל, ובנבחרת סרביה עמה עלה למונדיאל שייערך בחורף בקטאר הוא תופס לאט לאט את מקומו לצד אלכסנדר מיטרוביץ', כשיש לו כבר 7 שערים ב-14 הופעות בנבחרת.
פרט לכישלון הקבוצתי של יובנטוס - דבר לא מעיב על השיפור המתמיד של ולאחוביץ', שמרגיש ממש כאילו הוא משתפר בכל מחזור כשהוא הופך לאחד מהנשקים הקטלניים שיש לעולם הכדורגל להציע.
העתיד: סביר להניח שלא משנה איך ולאן יובנטוס החדשה של הקיץ הקרוב תיבנה - היא תיבנה סביב ולאחוביץ'. הקבוצה תותאם אליו, הן ברמה הטקטית והן ברמה האישית, והוא יהיה השחקן שיהווה את הפנים של המועדון בעידן החדש, בו יובנטוס היא כבר לא זו ששולטת בסרייה א'. עם העזיבה המסתמנת של פאולו דיבאלה, אולי שחקן ההתקפה הכי בולט ביובה של העשור האחרון - אולי אנחנו חוזים כאן באופן סמלי בחילופי משמרות עם שחקן ההתקפה הכי בולט של יובנטוס בעשור שיבוא.
רפאל ליאאו (22):
היבול: 13 שערים ותשעה בישולים.
העונה: טירוף אחד גדול. בלא מעט משחקים החלוץ הפורטוגלי שהוסב תחת סטפנו פיולי לשחק בכנף נראה בלתי – ניתן לעצירה. הוא חזק, הוא דריבליסט, הוא מהיר, הוא כובש, הוא מבשל והוא מפחיד אם אתה לא אוהד מילאן. מאמנו השווה אותו בעבר לתיירי הנרי, אך אמר שכישרון לא מפסיק שליאאו הצעיר יצטרך לעבוד קשה כדי לממש את הפוטנציאל שלו, ונראה שהעונה הוא לגמרי עמד במלאכה. ההשוואה להנרי אמנם מוגזמת, אבל כמו הצרפתי – לליאאו צעד ראשון מפחיד שמשתלב עם דריבל קטלני ותבונת משחק מהרמות הגבוהות ביותר בכל הנוגע לפעולה של אחרי הדריבל. אם יזכו לבסוף באליפות - לליאאו יהיה חלק אדיר בסקודטו הראשון של הרוסונרי אחרי עשור.
העתיד: סביר להניח שכל הגדולות בעולם שמחפשות שחקן התקפה ינסו לרכוש את ליאאו בקיץ - והשאלה היא האם ליאאו ומילאן יתפתו, או שליאאו ירצה להיות זה שיעשה ממילאן גדולה. יהיה מעניין לעקוב גם אחרי ההתפתחות שלו בנבחרת פורטוגל, במדיה שיחק עד כה 5 פעמים בלבד, כמעט בלתי נתפס בהתחשב ביכולתו העונה.
ארון היקי (19):
היבול: עזר לשמור עשר פעמים על רשת נקייה, 5 שערים ובישול אחד.
העונה: השחקן הצעיר ברשימה שמחזיק בנתון המדהים ביותר, כזה שאולי אומר הרבה על הסרייה א'. ארון היקי הוא השחקן היחיד מתחת לגיל 22 שכבש מעל 3 שערים העונה בסרייה א’ - וכל זה כשהוא משחק כמגן שמאלי. הדבר הראשון שמוסק מהנתון הוא מצב שחקני ההתקפה הצעירים בליגה, אך מיד לאחר מכן ניתן להבין עד כמה ארון היקי שכבש 5 התקפים טוב התקפית, ואיזה פוטנציאל אדיר טמון בו אם יצליח להפוך למגן מאוזן משני צידי המגרש, סטייל המגינים אליהם הפכו אנדרו רוברטסון וז'ואאו קאנסלו בשנים האחרונות. היקי מציג אינטליגנציית משחק גבוהה מאוד יחסית לגילו הצעיר, והוא יכול לשחק גם כבלם, גם כשחקן כנף וגם בקישור וההתפחות שלו בפן הטקטי רק בתחילתה.
העתיד: באנגליה החלו פרסומים על כך שאדו, מנהלה המקצועי של ארסנל מעוניין לשלם 17 מיליון ליש”ט כדי להנחית את היקי כבר בקיץ הנוכחי בלונדון. אם זה אכן יקרה, היקי יתחרה עם בן ארצו, קירן טיירני, על המקום בהרכב.
סנדרו טונאלי (22):
היבול: 5 שערים ושלושה בישולים.
העונה: עונת שיא. עוד כילד בברשיה דיברו באיטליה על טונאלי כדבר הבא, והעונה הקשר בן ה-22 מוכיח שכל הסופרלטיבים שנשפכו עליו היו במקום: הוא מתקל, הוא חוטף, הוא דוחף קדימה, הוא מנהל את המשחק של מילאן ובמשחק האחרון נגד ורונה בו תופקד כקשר התקפי - הוא הוסיף צמד והפגין תנועה עילאית ללא הכדור. סטפנו פיולי השווה אותו לשילוב בין גאטוסו, פירלו ודה רוסי - אבל נראה שסנדרו טונאלי הוא פשוט סנדרו טונאלי. אם מילאן תצליח לזכות באליפות, הוא יהיה אולי האיש שחתום עליה יותר מכל. הצמד ביום ראשון נגד ורונה, בו חגג יום הולדת 22 ושיחק בתפקיד חדש היה לצמד הראשון של טונאלי בקריירה ואולי הוא באופן סמלי מצביע על שדרוגו לקשר שעושה פשוט הכל על כר הדשא.
העתיד: בשבוע האחרון יצאו פרסומים בארץ המגף שמילאן תעשה הכול כדי לשמור על טונאלי והיא מוכנה להגדיל את שכרו מ-1.2 מיליון אירו ל-1.8. בהשוואה למה שהוא יכול להרוויח בענקיות היבשת המספרים האלו עדיין נמוכים, ובדומה לליאאו, יהיה מעניין לראות אם יישאר להיות חלק משיבתה של מילאן לצמרת האירופית או שיעשה את דרכו לאנגליה או לאחת מהגדולות ביבשת במוקדם או במאוחר. מה שבטוח - גם שם הוא ינהיג.
ג'יאנלוקה סקמאקה (23):
היבול: 14 גולים (וגם 8 צהובים…)
העונה: במאי האחרון – אביו של ג'ינאלוקה סקאמקה התפרע במשחקה של ססואולו נגד רומא ונעצר על ידי המשטרה המקומית אחרי שאיים על אוהדים וגרם נזק לרכבים בחנייה. סקאמקה, כמו אביו, לא בדיוק רגוע, אבל כשהחלוץ הגבוה (1.95 מטרים) מוציא את העצבים שלו על הרשת ולא על שחקני ההגנה של היריבה - הוא אחד החלוצים המוכשרים בסרייה א', ואין המון כאלה – בטח שלא צעירים. אחרי עונת בכורה לא רעה בגנואה אשתקד (8 שערים), סקאמקה כמעט הכפיל את כמות שעריו כשהוא מבקיע בין היתר נגד מילאן, נאפולי וגם צמד נגד האקסית אליה הושאל בעונה הקודמת. למרות גודלו, סקאמקה הוא לא חלוץ מוגבל מבחינה טכנית אלא ההיפך, ובאיטליה השוו אותו לא מעט לזלאטן בכל הנוגע לסגנון שלו. גם מבלי להגיע למספרים של השבדי – העונה האחרונה של סקאמקה משאירה טעם של עוד.
העתיד: כל הגדולות בליגה רוצות - ורק נשאר לראות אם סקמאקה יקבל את ההחלטה הנכונה ולא ייתקע בססואולו כמו דומינקו ברארדי.
ויקטור אוסימהן (23):
היבול: 17 גולים, 7 בישולים.
העונה: נאפולי הייתה יכולה לזכות העונה באליפות. אפשר לצחוק על הקביעה הזו בגלל שנאפולי היא לוזרית כמעט נצחית, אבל ערב החזרה מפגרת הנבחרות האחרונה, היא לגמרי הייתה בעמדה לעשות את זה. לכן, מן הסתם שאוסימהן לא שמח על העונה האחרונה, אך מהבחינה האישית החלוץ הניגרי שהגיע תמורת סכום מטורף ומוגזם של 75 מיליון אירו מליל החל להראות מדוע שילמו עליו כל כך הרבה כסף, בטח אחרי עונת בכורה צנועה עם 10 שערים בלבד. אוסימהן היה שחקן ההתקפה המרכזי של נאפולי, הוא פתח את העונה בצורה מצוינת והיה לאחת הסיבות המרכזיות לפתיחה האדירה(8/8) של הקבוצה. למרות הדרך בה נאפולי פישלה, יהיה חטא להתעלם מהעובדה שב-8 משחקים בהם אוסימן נעדר בגלל פציעה חסרת מזל בעצמות הלחי – היא איבדה נקודות בחמישה. מי יודע מה היה קורה אם.
העתיד: מסורתית, שחקנים לא יוצאים מנאפולי כל כך מהר ובטח שלא תמורת סכום עתק, ולכן כמעט בטוח שאוסימהן יישאר במועדון ונותר רק לאחל לו כשירות מלאה, כי עם העזיבה של אינסייניה וההתבגרות של מרטנס - סביר מאוד שכבר החל מהעונה הבאה, אוסימהן יהיה השחקן המרכזי בנאפולי. ואם להסתמך על שתי עונותיו הראשונות - הוא רק משתפר.
אלסנדרו באסטוני (23):
היבול: עזר לשמור 19 פעמים על רשת נקייה, שער ושלושה בישולים.
העונה: כילד, אלסנדרו באסטוני היה חולה כדורגל. עד כמה חולה? המטפלת שלו כילד סיפרה שהוא ידע בעל פה את כל שמות שחקני הסרייה א', כולל הלאום שלהם. הוא למד את אלבום המדבקות בעל פה. באסטוני הילד ודאי היה גאה במה שבאסטוני בן ה-23 הפך להיות: בלם הרכב באלופת איטליה ואחד הבלמים הטובים בליגה האיטלקית, דבר לא מובן מאליו בהתחשב בכך שמעט מאוד שחקני הגנה איטלקים הצליחו לפרוץ את חומת הקייליני - בונוצ'י - ברצאלי בנבחרת, וסביר להניח שאם ימשיך ככה הוא יירש אותם. באסטוני הוא בלם אלגנטי, חכם ומוכשר שגם משתתף בניהול המשחק והוא גם בישל 3 שערים העונה, וב-3 עונותיו באינטר הוא יורד בכל עונה במספר הכרטיסים שהוא מקבל – אם בעונת 19/20, עונת הפרמיירה שלו בנראזורי, הוא ספג 8 צהובים, העונה יש לו 4 כאלה בלבד. במילים אחרות, העונה האחרונה הציבה עובדה: באסטוני הוא ללא ספק הבלם האיטלקי הכי מוכשר בעולם כיום.
העתיד: מאמנו לשעבר, אנטוניו קונטה, היה שמח לראות את הבלם בטוטנהאם, שם יוכל להצטרף לכריסטיאן רומרו – שחקן ההגנה של העונה בסרייה א' לפני עונה. הדיווחים באיטליה טוענים שאינטר תרצה עליו בין 70 ל-80 מיליון אירו, ודרישות כאלה בהחלט עשויות לעזור במשימה לשמור על הבלם הכי מוכשר בארץ כיום בארץ המגף.
פייר קאלולו (21):
היבול: עזר לשמור 16 פעמים על רשת נקייה, כבש שער אחד ובישל עוד שניים.
העונה: ללא ספק השם המפתיע ברשימה. קאלולו הוא הכול חוץ ממה שהוא אמור להיות – הוא היה לא הכי מוכשר באקדמיה של ליון - ולראייה, אין לו הופעת בוגרים אחת במועדון. הוא לא האח הכי מוכשר במשפחה: אחיו הגדול, אלדו, כן עלה לקבוצה הבוגרת של ליון ואפילו כבש 5 שערים במדיה. הוא בכלל לא בלם: קאלולו גדל כמגן ימני ורק כשהעונה התקדמה הוא הוסט על ידי פיולי לעמדת הבלם. קאלולו, 1.79 ודי רזה – הוא הדבר הכי רחוק שאפשר לדמיין מבלם פותח במילאן. וזה עובד - הוא כמעט בלתי ניתן למעבר באחד על אחד, הוא מקדם את הכדור מהר לשליש המרכזי של השדה והכי חשוב: הוא כמעט לא טועה. ואם לא יטעה בשני המשחקים הקרובים – ייתכן שהשחקן ששיחק 13 משחקים בלבד בעונה שעברה יהיה חלק בולט מאוד באליפות של מילאן. כמעט בלתי אפשרי להאמין לעובדה שמי שהחליף את סימון קאר, ה-בלם וה-מנהיג ההגנתי של מילאן עד הפציעה, הוא שחקן בן 21, לא בלם, שהשכיח כמעט לחלוטין את חסרונו של הדני.
העתיד: מילאן תביא בלם בקיץ, על זה אין עוררין. כנראה שסוון בוטמן מליל יגיע, ואם המעבר לא יצלח, היא תביא בלם אחר, כשמעמדה החדש - ישן כקבוצת צמרת וקבוצת שלב בתים בליגת האלופות ודאי יקל עליה למשוך שמות על אף החיסרון שלה בפן הכלכלי. ולא משנה מי זה יהיה - קאלולו יהיה שם גם בעונה הבאה כדי לתרום למילאן בכל עמדה.
ווילפריד סטפן סינגו (21):
היבול: 3 שערים, 4 בישולים, עזר לשמור 8 פעמים על רשת נקייה.
העונה: המגן הימני היחיד ברשימה. סינגו, כפי שיעיד גובהו, 1.90, התחיל בכלל לשחק כבלם. בניגוד להרבה שחקנים אפריקאים כיום שעברו בגיל צעיר לאירופה, סינגו נרכש על ידי טורינו מדגולה שבחוף השנהב תמורת 200 אלף אירו בלבד. באקדמיה של טורינו סינגו הוסב לעמדת המגן הימני, שם הוא התפוצץ השנה כשהפך לאחד משחקני ההגנה הצעירים והבולטים בסרייה א' כאשר טורינו מציגה העונה את ההגנה החמישית בטיבה בליגה כולה, כשהיא רחוקה ממאבקי התחתית.
העתיד: תחת קונטה, טוטנהאם מביטה המון אל עבר השוק האיטלקי ושמו של סינגו, שיושב בול על הסגנון של קונטה הוזכר כמועמד להגיע לספרס, כשטורינו צפויה לדרוש 25 מיליון על המגן מחוף השנהב. רווח של פי 125, מה רע?
ג'יאקומו ראספדורי (22):
היבול: 10 שערים ו-6 בישולים.
העונה: ראספדורי שגדל בססאולו ושיחק בה לאורך כל הקריירה שלו, ללא השאלות, חווה העונה רגע מיוחד – הוא כבש את שער הבכורה שלו בנבחרת איטליה נגד ליטא באצטדיון הביתי של הקבוצה. פרט לרגע האייקוני הזה, רסאפדורי, כמו שותפו לחוד סקאמקה, חווה עונה משודרגת - אחרי שכבש 6 שערים ובישל בעונה הקודמת, העונה הוא כמעט הכפיל את מאזנו כשעלה ל-10 שערים וכמות כפולה של בישולים. הפוטנציאל של ראספדורי תמיד בלט, והוכחה לכך היא זימונו לסגל הנבחרת זכתה ביורו בקיץ הקודם, והעונה נראה שהוא ביצע צעד משמעותי בדרך להפוך לאחד משחקני ההתקפה הבולטים בסרייה א' בשנים הקרובות. ראספדורי הוא לא חלוץ קלאסי - הוא משחק מעין חלוץ תומך/קשר התקפי מתחת לסקמאקה, ושיתוף הפעולה ביניהם העונה היה נהדר.
העתיד: המעבר של ראספדורי ליובנטוס הוא רק עניין של הצעה וסכום, ונראה שיהיה קשה לעצור את הרכבת הזו. לדמיין את ראספדורי מתחת לוולאחוביץ' בחוד צעיר שהפוטנציאל שלו בשמיים ועתידו לפניו – הוא לגמרי החלום הקיצי שאוהדי יובנטוס צריכים.