אוהדי אינטר טוענים שמשפחת סימאונה יכולה לתקן ביום ראשון עוול היסטורי. לפני שני עשורים, ב-5 במאי 2002, היו השחורים-כחולים זקוקים לניצחון על לאציו באולימפיקו במחזור האחרון כדי לסיים בפסגה ולזכות אליפות ראשונה מזה 13 שנה. הכול כבר היה מוכן לחגיגות, ואינטר אף עלתה ליתרון פעמיים במחצית הראשונה, רק כדי לראות את קארל פובורסקי משווה פעמיים. זה היה 2:2 בהפסקה, ואז הגיעה המכה הגדולה.
דייגו סימאונה, אינטריסטה בנשמה אחרי קדנציה בת שנתיים בסן סירו, נגח את השלישי של לאציו בדקה ה-56 והכניס את האורחת להלם עמוק, ממנו לא הצליחה לצאת. סימונה אינזאגי, כיום מאמן אינטר, השלים את העסק עם נגיחה משלו. אינטר הפסידה 4:2 וירדה עד המקום השלישי, יובנטוס הוכתרה לאלופה, רומא סיימה כסגניתה, ורונאלדו פרץ בבכי חסר מעצורים על הספסל – תמונה שנחרתה היטב בתודעה הקולקטיבית של כל נראזורי. בחלוף חודשיים, הניף הברזילאי שחזר מפציעה קשה בברכו את גביע העולם ועזב לריאל מדריד. הפצע שלו הגליד, אבל הטראומה של אינטר הייתה עמוקה וקשה הרבה יותר.
האוהדים לא כעסו על צ'ולו, כמובן. הם יודעים היטב שהוא לא עושה הנחות לאף אחד בשום מצב, ואיש לא ציפה ממנו לעזור לאינטר במשימתה כשהוא לובש מדים אחרים. כאשר הפך סימאונה למאמן צמרת, הם השתוקקו לשובו, ומספר פעמים נדמה היה כי הוא אכן קרוב לנטוש את אתלטיקו מדריד כדי לחזור למילאנו ולהושיע את האקסית. כבר לפני חמש שנים הבטיח בנו ג'ובאני שזה עשוי לקרות מתישהו, אבל הם עדיין מחכים.
בינתיים, הם יחזיקו ביום ראשון אצבעות לג'ובאני עצמו. שני עשורים אחרי האסון באולימפיקו, יש לצאצא של צ'ולו הזדמנות לסגור מעגל ולקרב את אינטר לאליפות, בעודו לובש חולצה אחרת. מילאן, שמקדימה את היריבה העירונית בשתי נקודות כאשר נותרו שלושה מחזורים לסיום, מתארחת אצל ורונה, בקרב שעשוי להיות מאתגר בהחלט. למארחת, שמציגה העונה כדורגל התקפי פנטסטי עם המאמן הקרואטי איגור טודור, 61 שערי זכות ב-35 מחזורים, בדיוק כמו לרוסונרי. זאת ועוד, אף שחקן מילאן לא מתקרב למאזנו של סימאונה שהספיק להפציץ 16 שערים עד כה – שיא אישי בקריירה. ואולי השאיפה לשבור את השיא הקבוצתי של לוקה טוני, שנקבע על 22 כיבושים בעונת 2014/15, כבר לא תתממש, אבל במפגש מול המובילה הוא יכול לגרום לכל איטליה לדבר עליו.
באוקטובר, כל איטליה כבר דיברה עליו, כאשר הוא הבקיע רביעיה נגד לאציו, ואז השלים צמד ב-1:2 על יובנטוס, כולל הכיבוש שהגדיר בעצמו כשער היפה ביותר בקריירה, בבעיטה מסובבת לפינה הרחוקה של וויצ’ך שצ'סני. צ'ולו הגאה שלח לו אז הודעות מחמיאות, וגם לדעתו היה צ'וליטו בכושר הטוב ביותר בקריירה. בעצם, זו גם הייתה הפעם הראשונה בה הסכים בלב שלם שיקראו לו צ'וליטו. עד לא מכבר, ההשוואות לאבא גרמו לו חוסר נחת.
דייגו סימאונה ידע זאת מראש, ולכן ייעד לבנו הבכור תפקיד שונה לגמרי על המגרש. כאשר החל לבעוט בכדור, בבית הספר של ראיו מחדהונדה הקטנה במדריד, אז שיחק צ'ולו בקדנציה השניה באתלטיקו, רצה ג'ובאני להיות קשר מרכזי וללכת בדרכו של האב. "יש לך בעיטה הרבה יותר טובה משלי, אתה חייב להיות חלוץ", אמר לו צ'ולו – ועל הדרך הסיר ממנו חלק מההשוואות שהיו עלולות לצוץ. רק חלק, כי לא ניתן לבטל לגמרי טענות לנפוטיזם, ועם שובה של המשפחה לארגנטינה זה אפילו התגבר. כאשר למד באקדמיה של ריבר פלייט, נשאל ג'ובאני לא פעם על ידי חבריו לקבוצה מדוע הוא בכלל משחק כדורגל אם כבר יש לו המון כסף. רוב הילדים רצו להוכיח את עצמם על המגרש על מנת לצאת מהעוני, ראו במתחרה העשיר מכשול, וחשדו כי הוא מקבל יחס מועדף בזכות הייחוס המשפחתי.
אצל סיאמונה הצעיר, הבחירה בכדורגל נבעה מתשוקה בלבד. הוא חלם בשלב מוקדם מאוד על מעבר לאירופה, ועשה קעקוע של ליגת האלופות כבר בגיל 13, בניגוד לדעתו של אבא. לכן, כאשר חצה את האוקיאנוס ב-2016 והצטרף לגנואה בגיל 21, זה היה אפילו קצת מאוחר מדי לטעמו. מצד שני, הוא כבר היה בשל מספיק כדי להתאקלם במהירות, והשנתיים הראשונות היו מוצלחות מאוד. אחרי שהבקיע 12 שערים בעונת הבכורה באיטליה, שילמה תמורתו פיורנטינה 15 מיליון יורו – וקיבלה 14 שערים, כולל כיבושים חשובים נגד מילאן, אינטר, רומא ונאפולי.
באותה תקופה, קושר שמו לא פעם למילאן, אבל סימאונה לא מיהר להצטרף לקבוצה שמוגדרת כיריבה במשפחה. הוא גם ביטל על הסף שמועות לא מבוססות על עניין של ריאל מדריד לכאורה. "אני אוהד אתלטיקו מאז מתמיד", הוא השיב – והמטרה הייתה מעבר לקבוצה של אביו. ואולם, הפרשנים מצאו את הבעיה המרכזית שעלולה להפריע לו להתקדם ליעד. סימאונה ג'וניור לא היה אופי "רע" כמו של צ'ולו. הוא היה נחמד מדי, וכתוצאה מכך גם לא יציב דיו. העונה השניה בפיורנטינה הייתה חלשה, ובמקום לעבור לקבוצת פאר הוא נדד לסרדיניה כדי לשחק בקליארי. וגם שם, אחרי עונה ראשונה סבירה עם 12 כיבושים, הוא איבד את המקום בהרכב אשתקד והיה מתוסכל. אז בקיץ הוא נדד לקבוצה האיטלקית הרביעית שלו, וגם ורונה, עם כל הכבוד הראוי, לא מתמודדת על העפלה לליגת האלופות.
הקעקוע נותר בגדר שאיפה שהגשמתה ממש לא מובטחת. גם אתלטיקו לא מחכה לו, ושם עושה דווקא האח הצעיר ג'וליאנו חיים משוגעים בקבוצת המילואים – הוא מלך השערים בליגה השלישית עם 25 כיבושים. הוא גם לא צפוי לשפר את המאזן בנבחרת, אליה זומן רק אי שם ב-2018, ומאז הוגדר כלא רלוונטי. ג'ובאני לא מסתיר שהוא יכול להיות רך מדי לפעמים, ולא מתכוון להשתנות. הוא לא צ'ולו, אף פעם לא יהיה צ'ולו, וסכין לא תהיה בין שיניו. הוא מעדיף מדיטציה, ובזמנו החופשי מתעמק בספרי ההיסטוריה.
הוא באמת שונה מאוד מאביו, אבל לפחות דבר אחד מאפיין את שניהם – מחויבות בלתי מתפשרת למקצוע. בקיץ האחרון, התאמן ג'ובאני סימאונה שעות נוספות בחדר כושר גם בירח הדבש אחרי החתמונה, והעיד כי אישתו הטריה הייתה מתגרשת ממנו אלמלא הייתה חובבת אימונים בעצמה. הוא הבטיח לעצמו להגיע להשאלה בוורונה בכושר מושלם ולהתאחד עם המאמן אוזביו די פרנצ'סקו שהאמין בו. בפועל, המנטור פוטר אחרי שלושה משחקים בלבד, אבל גם עם טודור מצא הארגנטינאי במהרה שפה משותפת, והמשחקים הגדולים בסתיו הפכו אותו לגיבור היציעים.
היציבות עדיין מהווה בעיה, ובשנה החדשה קצב הכיבושים של סימאונה ירד באופן משמעותי. הוא מצא את הרשת רק פעמיים ב-2022, גם אם תרומתו למשחק הקבוצתי בהחלט טובה – ולראיה הבישול שסיפק בקליארי במחזור האחרון, אשר קירב את הקבוצה שמחזיקה בכרטיסו לירידה. ורונה, מצידה, משוחררת לגמרי מדאגות כאלה, והבטיחה מעשית את מקומה בחלק העליון של הטבלה. זו אחת העונות הטובות שלה בעשורים האחרונים, ולפני סיומה היא תשמח להשפיע גם על מאבק האליפות.
לכן לא צפויים למילאן חיים קלים נגדה ביום ראשון, ואוהדי אינטר יחזיקו אצבעות לסימאונה הצעיר. אם יסגור את המעגל וידיח את רוסונרי מהפסגה, גם הזכרונות מ-2002 יטרידו את נראזורי קצת פחות.