אמנם היא רק בת 22, אבל לינוי אשרם – הספורטאית הגדולה ביותר בתולדות מדינת ישראל – עברה קריירה של שבע שנים ארוכות בתחרויות לבוגרות ובאימונים קשים מידי יום. בסוף הדרך, הילדה מראשון לציון, שהוריה חדווה ואורן הם ממוצא חצי יווני וחצי תימני, ניפצה את תקרת הזכוכית ב”ענף הלבן” שנמצא בשליטת מדינות מזרח אירופה וזכתה במדליית הזהב האולימפית בטוקיו 2020.
אז איך הכל התחיל? בגיל 7 לינוי נכנסה לאולם ההתעמלות של הפועל ראשון לציון. היא לא הייתה מתעמלת קלאסית, היו לה אפילו קצת בעיות ברגליים, אבל עם השנים היא התמידה והיהלום הבלתי מלוטש הפך לשם דבר בעולם בזכות המאמנת איילת זוסמן. הן החליטו ללכת בדרך אחרת מהמקובל, בלי מלחמות ובלי סכסוכים, וכך אשרם הפכה לקונצנזוס.
כבר מגיל צעיר לינוי הגיעה להישגים על המשטח: ב-2014 השתתפה באליפות אירופה לנערות וזכתה בשתי מדליות ארד, בתרגילי האלות והסרט, אבל אשרם נחשפה בפני הקהל הישראלי רק באליפות אירופה לבוגרות שהתקיימה בחולון בשנת 2016, אחרי שהמתעמלת הבכירה נטע ריבקין נעדרה עקב פציעה והיא נכנסה במקומה לתחרות. אשרם סיימה אז במקום השמיני.
הציפיות מאשרם רק הלכו וגברו, כאשר השאיפה הייתה לעלות על הפודיום באליפות אירופה של 2017. אלא שבחודש מרץ של אותה שנה, אשרם נפצעה וסבלה מקרע במיניסקוס, כך שהייתה בספק. אלא שמהר מאוד היא כבר עמדה על הרגליים וחודש לאחר מכן חזרה להתחרות. באליפות אירופה, שהתקיימה כזכור אחרי הפציעה שלה, אשרם זכתה בשתי מדליות ארד בגמרים של תרגילי החישוק והאלות.
אשרם קטפה מדליות בסבב העולמי, אבל הגיעה לשיאה באליפות העולם בהתעמלות אמנותית שנערכה בפזארו שבאיטליה, שם עמדה על הפודיום העולמי לראשונה בגיל 17 כאשר זכתה במדליית הארד בקרב רב ובמדליית ארד גם בגמר תרגיל הסרט. זו הייתה התחרות ששמה אותה על המפה וקבעה שהיא בטופ העולמי. בכך למעשה, היא הפכה למתעמלת הישראלית הראשונה שזכתה במדליה עולמית בקרב רב.
באליפות העולם ב-2018, שנערכה בסופיה, אשרם כבר זכתה בשלוש מדליות, כאשר הפכה בין היתר לסגנית אלופת העולם בקרב רב. זה היה ההישג הגדול ביותר אליו היא הגיעה בקריירה עד לשלב זה, הרי שבאותו הלילה בו עלתה על הפודיום בבולגריה, אשרם הפכה למתעמלת הישראלית היחידה שזכתה במדליית כסף בתחרות הזו. על הדרך, היא גם התגייסה לצבא.
ב-2019 אשרם הייתה אמורה להשתתף באליפות אירופה בבאקו, אזרבייג’ן, אך באימון האחרון נפצעה בשריר התאומים ונאלצה לוותר על השתתפותה. אחרי שהתאוששה, יצאה למשחקי אירופה במינסק, שם גרפה שתי מדליות זהב ושתי מדליות כסף, כאשר סיימה במקום השני בקרב רב, תוך שהפגינה יכולות מרשימות.
באליפות העולם שנערכה באותה שנה, יצאה אשרם מכל גמר עם מדליה, כך שזכתה בלא פחות מחמש מדליות שונות בתחרות, כולל מדליית ארד בקרב רב. אשרם ביססה את מעמדה בין השלוש הטובות ביותר על הגלובוס.
בשנת 2020 זכתה אשרם במדליית הזהב בתחרות הקרב רב באליפות אירופה והפכה לישראלית הראשונה שזכתה לתואר אלופת אירופה בהתעמלות אמנותית. ואז הגיעה הקורונה. העולם עצר מלכת, המשחקים האולימפיים נדחו בשנה ואשרם המשיכה להתאמן למרות חוסר הוודאות.
את אימוניה אשרם עשתה באולם המיוחד שהוקם עבורה במכון וינגייט, אוהל שענה על כל הצרכים שלה כמתעמלת, הרי שאף אולם בישראל לא עמד בסטנדרטים של הגובה הרב אליו היא זורקת את המכשירים באימונים. אשרם הסתגרה והמשיכה לעבוד קשה, למרות שלא היו תחרויות.
כשהתחרויות חזרו, המתעמלת המובילה הבינה שהעולם התקדם. היא עבדה קשה יותר ובסופו של דבר הגיעה לאולימיפאדת טוקיו ויצאה ממנה עם מדליית הזהב האולימפית, בתום דרמה אדירה ביפן, תוך שהקדימה את דינה אברינה הרוסיה.
בתחילת הדרך ביפן, החישוק של אשרם יצא מהמשטח והיה נדמה כי היא לא בעניינים, אך הסיום היה נהדר. הניצחון של אשרם גרם לנבחרת רוסיה להגיב באופן חסר תקדים נגד השיפוט בתחרות האולימפית, אבל זה כמובן לא שינה דבר. אשרם עשתה היסטוריה.
הסיום היה מתוק, במיוחד אחרי שפתחה את התחרות כאשר בתרגיל הראשון החישוק עף מהמשטח החוצה והיה נדמה כי המתעמלת במשבר, אבל לינוי חזרה לעצמה מהר מאוד, גרפה ציונים גבוהים וניצחה את התחרות. זו הייתה מתעמלת שריגשה מדינה שלמה, אבל גרמה גם למתעמלות אחרות ברחבי העולם לחלום על המקום הראשון בידיעה שהוא ניתן להשגה.
אשרם הוכיחה שהכל אפשרי.